Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от DNST » 19 фев 2017, 19:37

Същия отговор на Виваком, но за територията на град Русе получих и аз. Ама едно към едно със запетайките. Вероятно изобщо не правят никакви замервания.. при мен 4G-то им в сгради е слабо и затова когато се прибера често ме хвърля на 3G. Предплатената пък е само на 3G и там сърфирането е мисията невъзможна. КРС ли да сигнализирам за случващото се, щом Виваком бездействат..

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от Вито » 19 фев 2017, 19:42

Аз имам плътен 4Г обхват навсякъде. Ще сменя чиповете и пак ще пусна 3Г за тест. В заведението където бяхме днес, аз с Г4 имах 30 Мбита, а приятел с Айфон 7 на Мтел 10 Мбит. Проблем е когато има хора с телефон без 4Г и се налага да ползват само 3Г. Тогава със сигурност ще имат пропуснати повиквания ако в същото населено място има пуснат и 4Г. Тва с "препокриване" на румънските мрежи ми звучи прах в очите на народа... Следващия път като съм в София ще пусна само 3Г да тествам и там какво е положението, стига да го хвана в крачка. Обхватът чезне за 3-4 минути и пак си се появява. Ако в това време не ползвам телефона няма как да разбера, освен ако нямам пропуснато повикване.

hello moto
Регистриран: 08 май 2006, 21:12

Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от hello moto » 19 фев 2017, 20:05

Според мене е по-вероятно да имаш проблем с телефона или да е била проблемна клетката, на която често е свързан телефона ти. На Виваком съм с едносимов телефон, никакви пропуснати повиквания без значение на какъв режим е телефона, устойчиво 4G в сгради, качеството на разговорите е нормално и по-скоро зависещо от апарата на отсрещната страна. По-качествен е звука от стари телефони без операционна система (най-вече от нокии с фенерче).

meteor1212
Регистриран: 16 дек 2014, 14:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от meteor1212 » 19 фев 2017, 20:21

Здравийте, и аз минах по същия път оплаквания,жалби и тн.От както смениха оборудването с 4g всичко се скапа,вече разговорите насичат не те чуват и тн.Става въпрос за Пазарджик и близките села.Получих безмислени отговори от Виваком.Сега съм подал жалба до КРС,получих отговор,че започват проверка,чакам отговор.Жалко за виваком много ще избягат с това покритие,те много добре знаят ,че е така но всичко прикриват.Поканих ги да дойдат да направят измерване на нивото на сигнала да проведат един телефонен разговор и да ми докажат , че всичко е наред но уви никой.Не искам да плащам неустойки ,както те ме съветват за да прекратя договора.Това може да стане като направят замерване на сигнала и издадат протокол.Но уви не им стиска.Няма да ги оставя така.

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от Вито » 19 фев 2017, 22:33

Аз нямам проблем при разговор. Звукът е отличен. Просто на моменти ако ползвам само 3Г обхватът се губи. Това се случва от както пуснаха 4Г. Обикновено 3Г нета ми стига като скорост и ако ползвам само него батерията пада по-бавно, не че нямам пистоянно външна, но все пак. Изобщо като пътувам за София бях само на 3Г и не съм имал пропуснат разговор. Да не говорим, че се е случвало докато пътувам да слушам 4 часа онлайн музика през Spotify, отново без никакви ядове. Какво точно прецакаха с антените си нямам идея. Иначе 100 Мбита по центъра и 60 у дома при 4Г... Странна работа.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от tzincbg » 19 фев 2017, 22:53

Spotify не ти е критерий - кешира доста ефективно, дори да загубиш обхват може да продължи още минута - две.

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от Вито » 20 фев 2017, 00:31

Съгласен съм, но минута две... 4 часа за мен си беше учудващо, че слушах музика без едно прекъсване.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от tzincbg » 20 фев 2017, 00:56

Имам предвид,,че и за минути да губиш обхват често и да получаваш смс за пропуснати, spotify няма да спре.

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от Dubspace » 20 фев 2017, 09:15

Тук вече зависи от оборудването на самата базова станция. Като гледах една тяхна станция, почти всичко е остаряло, като единствените нови неща са RRU-тата на Ericsson (отива оптика до антената). Също на места вече няма 3G на 2100 и е заменено с LTE 1800 или 2100 е вече на микровълните релейки.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от Вито » 20 фев 2017, 10:04

Значи станциите по Дунава са дали фира и не им пука. После проверки били правили... Случвало ми се е и на Баба Вида около крепоста, особено ако слезна до водата да ми се изгуби 3Г връзката.

Отговори