Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

miIho
Регистриран: 20 фев 2017, 16:37

Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от miIho » 20 фев 2017, 17:29

За съжаление ти си жалък платен трол който не усеща кога трябва да си мълчи...
Определено има проблем с телефонията на Виваком при някои клиенти, но проблемът не е в оператора. Такива проблеми се срещат навсякъде из Европа при този или онзи оператор- и там ли проблемът е в мрежата, а? Тук приемаме, че Вивата са я закъсали и са заебали мрежата, но това се случва в поне 5 бели държави начело с Франция и Германия (с техни карти- не в роуминг)- и там ли са заебали мрежата да се разпадне?
Проблемите са в телефоните ви, но с тролове е безпредметно да се спори. Изсра се тук, размаза лайното да смърди повече- стига ти толкова, връщай се на яслата да зобиш и да си научиш по-добре урока другият път...

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от Вито » 20 фев 2017, 17:58

Кви тролове кви телефони бе брат. С три телефона наблюдавам проблема. Проблемите явно са в заи*аните от Виваком станции. От 10 години съм на Виваком последните 5 ползвах само 3Г мрежа. От както пуснаха 4Г това няма как стане поради изредените вече причини.

Nikoss
Регистриран: 15 юли 2015, 17:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от Nikoss » 20 фев 2017, 18:05

Dubspace този ериксон за кой оператор е?
Чел съм доста твои мнение, повечето, как да кажа не са верни.
Не се обиждай, явно си чувал термини или някой ти е обяснявал нещо, но повечето неща ги бъркаш или смесваш истина с измислици/ понякога безмислици.
Стара мрежа в БГ НЯМА - всички да го разберат.
Теленор смениха ВСИЧКО ( с Huawei ) от - до - знаете кога.
Виваком смениха почти цялата мрежа аксес и кор с нова ( Huawei ).
Mtel направиха суап по-рано от теленор с Ериксон ( северна БГ) и Нокиа ( южна БГ ). Сега Мтел направиха търг и ще заменят ериксона в северна БГ с Нокиа , за да с в крак с новата тенденция при операторите - single vendor.
В България е малка държава и се радваме на голяма конкуренция, едни от най-качествените мрежи в света ( българските мрежи са в топ 10 по KPI в света) и на ниски цени. Проблеми винаги има, но явно не сте ходили в Африка или в Белгия например , където мрежите дропват постоянно, в Щатите има толкова места без покритие, там рядко има обвхват в подземните гаражи на офис сгради и т.н.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 20 фев 2017, 18:09

Taкива проблеми обаче няма при теленор и мтел, както и при много европейски оператори. Това, че някои от тях също свръхпродават наличното и мрежите са претоварени, не трябва по никакъв начин да е пример за виваком.
А за Америка там е цял континент, нормално да не могат да покрият навсякъде, затова и Wimax си работи там, но България е малка.

HSGRD
Регистриран: 17 фев 2017, 15:00

Мнение от HSGRD » 20 фев 2017, 18:19

Човек, благодаря ти ама наистина много! Не се шегувам! Развесели ме искрено! Много!

Само ще те помоля за две уточения:
1. Към кого съм на хорорар (сега, жалък, жалък, кой ти го дава...), че за момента съм над 160 лв. назад от виваком, а насреща нищо... :D:D:D:D

2. Какъв телефон да си купя, преди да се върна на виваком? Благодаря

miIho

Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от miIho » 20 фев 2017, 18:44

Април ще съм из видинско и ще те викна да ти покажа как проблемът е в телефоните, а не в мрежата. ДА- проблем има, ДА- появи се от един момент нататък и НЕ- не е проблем на оператора, а ВАШ... Най-простичко казано- има едни параметри които се разминават и клиента разбираемо псува, но проблемът е в крайните устройства на клиентите и колкото и да ви се иска операторът не е виновен. Поне този път не е...

А това, че проблемът е при Виваком, а не при Теленор или Мтел е чисто и просто КЪСМЕТ. Пак казвам- такива грижи има и другаде, аз лично съм го ял тоя чеп с карти на Orange и немския Vodafone, а в Англия не е изключение.

HSGRD
Регистриран: 17 фев 2017, 15:00

Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от HSGRD » 20 фев 2017, 18:49

Благодаря ти, че се появи сякаш от нищото (за справка - приложения скрийншот), за да ни осветлиш за тайнствените параметри, от които не разбираме.

Ако считаш, че си прав, моля, напиши какви са тези параметри, за да знам какви телефони е подходящо да си купувам. Също така, предостави ги и на виваком, за да могат да предлагат на клиентите си подходящи за техните услуги устройства. Ще им е полезно!

miIho

Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от miIho » 20 фев 2017, 19:02

И кой го казва- смешника който се регистрира преди 3 дни специално за да пусне тема как Вивата имат гнусна мрежа и как са му начукали 150+лева неустойки ;)

За последен път днес го казвам- ПРОБЛЕМ ИМА И Е САМО ПРИ ВИВАКОМ, но далеч не е толкова масов и проблемът е в клиентските устройства.

Явно априлската оферта за демонстрация ще трябва да я разширя и за София, но за теб специално има промяна- демонстрираш ми проблема и ако аз до теб с моя телефон нямам грижи ти собственоръчно ще заковеш с 3 пирона Моторола-та за някое дърво...

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от velnsl » 20 фев 2017, 19:24

Абе да питам тук пишете за проблеми.
Аз имам обхват(гледайки, чертичките на екрана на дисплея на телеона), тоя който ме набира също. Виждам как ме набира, никой телефон не губи обхват, но му се съобщава, че съм изключил телефона или съм извън обхват. При повторен опит няма проблеми.
Къде е проблема според вас - мрежата, телефона?
Мрежата не е на виваком.

purko1
Регистриран: 18 сеп 2008, 23:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от purko1 » 20 фев 2017, 21:14

Много точно казано ,модулите и най-вече дизайна на Хуауей и Ериксон са различни и се вижда с просто око

Отговори