Виваком решиха да измамят клиентите на предплатени карти

Plastex
Регистриран: 13 май 2006, 12:32

Re: Виваком решиха да измамят клиентите на предплатени карти

Мнение от Plastex » 17 фев 2024, 17:04

Vercingetorix написа:
17 фев 2024, 15:50
Днес пак звъняха и реших да вдигна. Предлагат Unlimited 2 за 15,99 за 9 месеца, после 21,99
Като им кажеш, че не вярваш, че са от виваком - щото не е възможно във виваком да има такива измамници като тях... предлагат 16 лв за 2 години.

kdkrastev
Регистриран: 06 сеп 2023, 07:37

Мнение от kdkrastev » 18 фев 2024, 07:34

Аз им затварям без обяснения още в момента, в който почват да обясняват, че записват разговора.
А от няколко дена имам проблеми с акаунта си в My Vivacom и не виждам потреблението на всичките си карти ...

donleone
Регистриран: 28 сеп 2010, 10:37

Мнение от donleone » 18 фев 2024, 08:43

Здравейте , за предплатената на Виваком , ако заредиш пари в картата но не активираш пакет натрупаните мегабайти изчезват ли или продължаваш да,си ги ползваш докато картата е валидна , и ако след време активираш,пакет ще добави ли пакетните мегабайти към натрупаните ако има пауза между активиранията на пакети ?

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Мнение от treyyy » 18 фев 2024, 08:46

Plastex написа:
17 фев 2024, 17:04
Vercingetorix написа:
17 фев 2024, 15:50
Днес пак звъняха и реших да вдигна. Предлагат Unlimited 2 за 15,99 за 9 месеца, после 21,99
Като им кажеш, че не вярваш, че са от виваком - щото не е възможно във виваком да има такива измамници като тях... предлагат 16 лв за 2 години.
В "офертата" влиза и индексация за втората година :)

DNG7
Регистриран: 20 авг 2023, 11:12

Мнение от DNG7 » 18 фев 2024, 08:55

donleone написа:
18 фев 2024, 08:43
Здравейте , за предплатената на Виваком , ако заредиш пари в картата но не активираш пакет натрупаните мегабайти изчезват ли или продължаваш да,си ги ползваш докато картата е валидна , и ако след време активираш,пакет ще добави ли пакетните мегабайти към натрупаните ако има пауза между активиранията на пакети ?
Мегабайтите от пакетите си имат срок на валидност, т.е. ако до крайният им срок не заредиш нов пакет - те се губят. Ако преди края на валидност заредиш нов пакет - старите мегабайти се пазят и към тях се добавят новите, и новият срок на валидност на всичките се диктува от последният зареден пакет. Зареждането на пари в картата удължава срока на валидност на картата, но и този баланс си има срок на валидност, в който срок трябва да купиш пакет(и) с този баланс (прочети условията): Правила и условия Пакетите с автоматично подновяване (например Mix M+ и Mix L+, излизат по-евтино и не трябва да следиш дати, само трябва да поддържаш заредени пари в картата) се активирват малко преди да е изтекъл предходният, т.е. мегабайти, минути, смс-и - всичко се натрува.

Plastex

Мнение от Plastex » 18 фев 2024, 10:04

kdkrastev написа:
18 фев 2024, 07:34
Аз им затварям без обяснения още в момента, в който почват да обясняват, че записват разговора.
А от няколко дена имам проблеми с акаунта си в My Vivacom и не виждам потреблението на всичките си карти ...
Е... можеш да кажеш "мразя хора и техните глупости, но винаги мога да изслушам някое предложение... освен ако не е унизително тъпо. Та, слушам ви..."
Докато не си подписал договора, ти си барото.

Plastex

Мнение от Plastex » 18 фев 2024, 21:32

horhe13 написа:
18 фев 2024, 17:43

Plastex написа:
18 фев 2024, 10:04
Е... можеш да кажеш "мразя хора и техните глупости, но винаги мога да изслушам някое предложение... освен ако не е унизително тъпо. Та, слушам ви..."
Докато не си подписал договора, ти си барото.
Наясно си, че там седят едни хора които са просто на заплата и си вършат работата, нали? Нужно ли е да ги обиждаш ей тъй, за едното нищо и вместо "добър ден"???
"мразя хора и техните глупости" е шеговит отговор на предложенията им за неограничени минути, така, че не се обиждат, казвам го, за да разберат, че на мен не са ми нужни повече от 5-600 мин месечно. "Унизително тъпо" също не е обида, защото е подсещане, че не очаквам от тях такова предложение... Макар да са ми правили такова. Виж сега, да имам 6-7000 минути и около 40 гб натрупани в картата, това да ми е срещу 13 лв на месец, и да ми предлагат договор за 16 лв/месец за 9 месеца, после по 26 лв... Нали и ти ще им кажеш, че само луд би приел такова предложение, и има ли смисъл изобщо да го правят? Това не е оферта, а подигравка, и човек, уважаващ себе си, не би се поставял в подобно гаднярско положение, по-скоро би потърсил друг начин да вкара в дома си заветните 5-6000 лв :)
Моето виждане, че нормалната месечна сума за едни 1000 мин и 10-12гб интернет е около 15 лв, а операторите трябва да изтрайват срока на договора без да повишават цената едностранно, е, за неограничени минути и интернет има оферти за които момчетата пишат за около 22-24 лв, та сега почнах да се чудя какво още включват плановете за 50-60лв, при които обикновено предлагат и флагманите на отделните производители.
Приел бях и план за около 25 лв/месец, не ме събаряше, но като го индексираха на 28 побеснях от собствената си глупост да подпиша договор, по който днес 25, утре 28, а вдругиден 31 лв и го прекъснах веднага. Такива тр ги държиш само на къса верижка, наглостта им явно е безгранична.

Nik21
Регистриран: 25 дек 2018, 09:22

Мнение от Nik21 » 18 фев 2024, 22:11

Plastex написа:
18 фев 2024, 21:32
Приел бях и план за около 25 лв/месец, не ме събаряше, но като го индексираха на 28 побеснях от собствената си глупост да подпиша договор, по който днес 25, утре 28, а вдругиден 31 лв и го прекъснах веднага.
И аз планирам, (поради постоянните им индексации), да прекъсна досрочно двугодишен договор, та да попитам: Ти колега, плаща ли три месечни такси или има начин да не се плащат?

kdkrastev
Регистриран: 06 сеп 2023, 07:37

Мнение от kdkrastev » 18 фев 2024, 22:21

И какво ще правиш с номера си след това ? Искат се доста нерви, за да преминеш от договор на предплатени услуги

Plastex

Мнение от Plastex » 18 фев 2024, 22:22

Платих ги. Изчислих за колко време ще избия тази загуба и ги прежалих, макар, че както бях набрал, едва ли щях да остана при тия обидни условия. Правилно предположих, че и тая година ще качат с още десетина %, та добре, че ги отсвирих навреме. Номера си го прехвърлих при новия оператор, запазих го.
kdkrastev написа:
18 фев 2024, 22:21
И какво ще правиш с номера си след това ? Искат се доста нерви, за да преминеш от договор на предплатени услуги
В повечето случаи не се изискват никакви нерви, а 100-150 лв за трите им такси, отиваш при другия оператор и прехвърляш номера си там, тук има доста предложения към какво и кои да се насочиш. С досегашния оператор нямаш повече работа. Със следващата сметка ги приключваш.
Е... и гледаш какво подписваш оттук нататък.

Отговори