Това е допълнителен пакет, който може да се използва вместо бонусите при презареждане:
https://www.a1.bg/prepaid-dopalnitelni-paketi
Paffkata™ написа: ↑25 апр 2024, 19:36
Хич даже не е подвеждащо заглавието, тука говорим не само за промяна в таксите на различните пакети, а темата възникна, когато Рибаком промени условията на действието на пакетите, като времетраене, а именно от 28 дни валидност на 21 дни валидност, което си беше увеличение с 30% в цената реално. И беше направено подмолно. Сега идва и това увеличение и така за има няма 7-8 месеца си увеличиха цените с над 50%, това гранични с брутална измама!
Mishobehar,mishobehar написа: ↑25 апр 2024, 21:31Реално не е измама, защото взимайки предплатен пакет се съгласяваш, че нищо не е записано в договор. Ти за фирмата си непостоянен клиент, който днес може да зареди, ама утре да не зареди, докато за договора те имат сигурен доход. Защо им е на тях да правят припейда по-изгоден от договора? Аз ако бях търговски директор на телеком това щях да направя.Paffkata™ написа: ↑25 апр 2024, 19:36Хич даже не е подвеждащо заглавието, тука говорим не само за промяна в таксите на различните пакети, а темата възникна, когато Рибаком промени условията на действието на пакетите, като времетраене, а именно от 28 дни валидност на 21 дни валидност, което си беше увеличение с 30% в цената реално. И беше направено подмолно. Сега идва и това увеличение и така за има няма 7-8 месеца си увеличиха цените с над 50%, това гранични с брутална измама!mishobehar написа: ↑25 апр 2024, 15:09Само да уточня - заглавието на темата не е коректно, защото никой не е измамен. Като си на предплатен план приемаш факта, че във всеки един момент може да ти се случи това нещо и да ти променят условията.
Ако си на договор и те мигрират към нещо друго (освен индексацията, която е част от условията) - това е измама.
Иначе съм голям фен на припейда и би било чудесно и няколко виртуалки да влязат, ама в момента това е реалността тук у нас.
И въпреки това пак този план е по-изгоден от У2 и У10, а У100 вече ако имаш по-голямо потребление от 25гб си заслужава.
Ще можеш, но при едно условие, деактивираш пакета, той ще важи до крайната си дата т.е. макс 21 дни, после активираш по-малък пакет, който да съдържа мин и мб, така ще се натрупат общо и ще се удължи срока на валидност.
Е те тва е въпроса сега. Ако при тaя услуга десет лв за 30 дни при А1 има възможност (при вкарани още 10-20лв) и да се пуска смс към зоните при паркиране, отсвирвам вивакомци на секундата. Хеле па ако се губят натрупаните мегабайти. 6К минути... ще ги изговоря на куково лято...
Не, не съм работил, 95% от професионалния ми път в живота е в mobilebulgaria.comPaffkata™ написа: ↑26 апр 2024, 07:25Mishobehar,mishobehar написа: ↑25 апр 2024, 21:31Реално не е измама, защото взимайки предплатен пакет се съгласяваш, че нищо не е записано в договор. Ти за фирмата си непостоянен клиент, който днес може да зареди, ама утре да не зареди, докато за договора те имат сигурен доход. Защо им е на тях да правят припейда по-изгоден от договора? Аз ако бях търговски директор на телеком това щях да направя.Paffkata™ написа: ↑25 апр 2024, 19:36
Хич даже не е подвеждащо заглавието, тука говорим не само за промяна в таксите на различните пакети, а темата възникна, когато Рибаком промени условията на действието на пакетите, като времетраене, а именно от 28 дни валидност на 21 дни валидност, което си беше увеличение с 30% в цената реално. И беше направено подмолно. Сега идва и това увеличение и така за има няма 7-8 месеца си увеличиха цените с над 50%, това гранични с брутална измама!
Иначе съм голям фен на припейда и би било чудесно и няколко виртуалки да влязат, ама в момента това е реалността тук у нас.
И въпреки това пак този план е по-изгоден от У2 и У10, а У100 вече ако имаш по-голямо потребление от 25гб си заслужава.
Не знам дали си работил в мобилен оператор, но май не си. Операторите печелят повече от предплатени карти, отколкото от абонаменти. Ти знаеш ли колко много хора са на предплатени, включително и млади.
На предплатена първо плащаш, после ползваш, и не ползваш всичко, въвеждат се различни практики, за да "изгори" заредената сума, да отпаднат минути и мб. Реално оператора получава първо парите и после предоставя някаква частична услуга и то винаги на по-висока цена. За мен предплатените услуги трябва да са дори по-евтини от абонаментните.
И на абонаментен договор е така. Предплащаш за следващия месец.
Да, на тях нетът и минутите така или иначе са им жълти стотинки като себестойност, за тях е важно колко ще платиш, не колко ще ползваш.JKRL написа: ↑26 апр 2024, 11:35И на абонаментен договор е така. Предплащаш за следващия месец.
Със сигурност не печелят повече от предплатени, иначе щяха да ги лансират. Предплатените карти се ползват основно от хора, които имат много ниско потребление съответно плащат малко. Абонаментни планове под 25лв вече няма(с изключение на скритите оферти).