Виваком събира и подписите на клиентите си...
Виваком събира и подписите на клиентите си...
Здравейте ,
от скоро съм абонат на Виваком и бях втрещен от новата им методика.... на склиючване на договор...
1. Подписваш се преди да е излезнал хартиеният договор за да видиш под какво си се разписал... може и апартамента си да продадеш по този начин...
2. Подписваш се на някакво устройство ... не с химикал в/у листа (незнам каква правна стойност има това....)
3. СЛЕД КАТО СЕ ПОДПИСВАШ ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ КАКВО ПРЕЧИ НА ВИВАКОМ ДА ПРЕПРОДАВА МОЯ ПОДПИС... на 3-ти страни ИЛИ ДА ГО ИЗПОЛЗВА И ЗА ДРУГИ УГОДНИ ЗА ТЯХ ДОКУМЕНТИ ... ? Иди доказвай после, че не си искал да попадне подписа ти в/у еди-какъв си документ.... могат да си го copy /paste, където си поискат... за каквото си поискат...
Какво мислите за тази " Иновация" на мен лично Изобщо не ми харесва и съм сериозно притеснен ... смятам да си подам жалба
При въпрос .. защо е по-този начин ... ми обясниха , че било с цел по-голяма сигурност...
да не ми имитирал някой подписа и тн.... само че имитирания ми подпис лесно мога да го докажа в съда съпоставен с моя... а този "електронния" първо , че не излиза като моя ,2-ро оператора точно е последната институция, на която имам доверие за личните си данни и тяхното използване...
от скоро съм абонат на Виваком и бях втрещен от новата им методика.... на склиючване на договор...
1. Подписваш се преди да е излезнал хартиеният договор за да видиш под какво си се разписал... може и апартамента си да продадеш по този начин...
2. Подписваш се на някакво устройство ... не с химикал в/у листа (незнам каква правна стойност има това....)
3. СЛЕД КАТО СЕ ПОДПИСВАШ ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ КАКВО ПРЕЧИ НА ВИВАКОМ ДА ПРЕПРОДАВА МОЯ ПОДПИС... на 3-ти страни ИЛИ ДА ГО ИЗПОЛЗВА И ЗА ДРУГИ УГОДНИ ЗА ТЯХ ДОКУМЕНТИ ... ? Иди доказвай после, че не си искал да попадне подписа ти в/у еди-какъв си документ.... могат да си го copy /paste, където си поискат... за каквото си поискат...
Какво мислите за тази " Иновация" на мен лично Изобщо не ми харесва и съм сериозно притеснен ... смятам да си подам жалба
При въпрос .. защо е по-този начин ... ми обясниха , че било с цел по-голяма сигурност...
да не ми имитирал някой подписа и тн.... само че имитирания ми подпис лесно мога да го докажа в съда съпоставен с моя... а този "електронния" първо , че не излиза като моя ,2-ро оператора точно е последната институция, на която имам доверие за личните си данни и тяхното използване...
Re: Виваком събира и подписите на клиентите си...
А ти поиска ли да се разпишеш само на разпечатан на хартия договор и ако да то каква беше реакцията на служителите на Виваком?
Това до колкото знам, ще става масова практика, защото по този начин подписа ти няма да може да бъде фалшифициран! Иначе, как ще го ползват мисля, че имаше нещо в закона, което ги ограничава да бъде предоставян на друга страна.
Samsung GALAXY S22 Ultra
По закон много неща са уредени... и съм сигурен , че едно от тях е и това... но всеки знае , че и родните оператори не правят изключение и продават данни за клиентите си на месни и световни фирми... нелегално разбира се... няма начин да се докаже подобно нещо :) Така че този закон е абсолютно... кух :)
Не не съм поискал да се разписвам на хартия и тн.. тъй като като попитах какво е това ми казаха , че вече така се процедира... :) нямаше алтернативен избор...
и както казах... дори ида не ми препродават данните... какво ме пази да не ми copy/paste подписа върху какви ли не други техни бланки по същия начин по който го сложиха и отдолу на договора ми... :)
Реално погледнато съм се разписал върху някакво устройство... Не под текста на договора си ! Къде е правната стойност на това нещо тогава !?
Не не съм поискал да се разписвам на хартия и тн.. тъй като като попитах какво е това ми казаха , че вече така се процедира... :) нямаше алтернативен избор...
и както казах... дори ида не ми препродават данните... какво ме пази да не ми copy/paste подписа върху какви ли не други техни бланки по същия начин по който го сложиха и отдолу на договора ми... :)
Реално погледнато съм се разписал върху някакво устройство... Не под текста на договора си ! Къде е правната стойност на това нещо тогава !?
Принципно някои служители сами изискват да погледнеш в монитора точно под какво си се подписал (А и подписът така или иначе излиза на писменото копие, което получаваш) - ако някой не го направи, винаги може сам да поискаш.:) Но иначе да, и на мен ми изглежда притеснително, и въобще електронните новости обикновено ги представят като подобрение на сигурността, а в 99% е обратното и като се замислиш, и на практика.
-
- Регистриран: 23 сеп 2012, 20:50
Това устройство го забелязах и в офис на Мтел. По-възрастните хора изпитваха сериозни проблеми, защото ги караха да си пишат и имената на него, а реално не се виждат букви.
разбирам Електронен подпис в оригиналния си вид с четеца и тн.. ок.. но това е пълна изгъзица... незнам може би аз не разбирам как точно седят нещата но някой ако знае повече по темата нека ме светне :) Също така ще е добре ако можете да ме насочите към кого мога да си отправя запитването (институция която отговаря за това) КЗП ?
-
- Регистриран: 14 ное 2012, 21:19
Погледни от добрата страна ... все пак се подписваш някъде. Другият им патент с договорите по телефона вече е истинско безумие. :D
A в мтел се ползва от още по-отдавна този начин на подписване.
незнам може... абонат сам им от мн години незнам как е сега... но това не означава че е правилно... нали ? :)