Вивател -Далавера с ДДС
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: Вивател -Далавера с ДДС
ми защо ли.по моите разбирания това си е голям гаф.зареждал съм припейд от глобул и във фактура седи 4 и нещо май 4.17лв.и после долу си имаш 20% ддс.също при проверка на текуща сметка тя се увеличава с тия 4 и 17 а не с 5.защото поне при метел и глобул за вива незнам текуща сметка като провериш е без ддс :)
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
''на текущата ми сметка бяха начислени 20лв а във ФАКТУРАТА 24лв с ДДС''
т.е. начисленото ДДС е 4 лв, а не 3, 33 (ако стойността от 20лв беше с включен ДДС, т.е. 16.67лв без ДДС)
Фактурата си е една. Дали начисляват ДДС-то на 20лв или на 24лв няма почти никакво значение за самата компания (дори по-скоро е отрицателно, понеже се увеличава сумата на ДДС за възстановяване), само за бюджета има и за прецакания потребител. Ама от това Вивател не печелят по никакъв начин.
И интересно кой да говори за ДДС, ако не аз.
т.е. начисленото ДДС е 4 лв, а не 3, 33 (ако стойността от 20лв беше с включен ДДС, т.е. 16.67лв без ДДС)
Фактурата си е една. Дали начисляват ДДС-то на 20лв или на 24лв няма почти никакво значение за самата компания (дори по-скоро е отрицателно, понеже се увеличава сумата на ДДС за възстановяване), само за бюджета има и за прецакания потребител. Ама от това Вивател не печелят по никакъв начин.
И интересно кой да говори за ДДС, ако не аз.
Не, те хич не печелят, освен че ти продават услуга, която струва 20 лв, а ти взимат 24... Не, т въобще не печелят...
Айде да видим какво печелят...
При правилни сметки:
На абоната му начисляват
общо 20 лв
сума 16,67
ДДС 3,33
Значи прибират 16,67
Сега по врътката:
На абоната му начисляват
общо 24 лв
сума 20
ДДС 4
Значи прибират 20 лв...
Дори и да платят повече ДДС - разликата емжду 3,33 и 4 е 0,67, докато те взимат 3,33 повече... Значи чистата далавера си е за 2,66 лв за същата услуга....
Като сметнем процентно спрямо базовата цена 16,67, се получава ДОПЪЛНИТЕЛНА печалба от 15,96%... Да, на голяма загуба са, направо живи да ги оплаче човек...
Все едно отиваш да си купиш кола, която струва 100 000 лв, с ДДС 120 000, но там ти казват, че трябва да платиш през някаква специална система с СМС примерно... Там ти дрънкат ДДС и на 120 бона, което е 24 бона отгоре...
И плащаш 144 хилки вместо 120... За тебе няма разлика, нали... Колко му е...
Крайният резултат е това, че ПЕЧЕЛЯТ 15,96% повече от крайната цена, отколкото би трябвало да спечелят... Т.е., вместо да платят 20% ДДС ТЕ, на практика плащат 4,04% ДДС, а остатъка до 20 го плащаш ти ВТОРИ път... С други думи, платил си не 20% ДДС, а си платил 44% ДДС!!!!
Врътката на Мтел с роуминга е с порядъци по-нормална от това тук... Там поне не се нарушават никакви закони!
Айде да видим какво печелят...
При правилни сметки:
На абоната му начисляват
общо 20 лв
сума 16,67
ДДС 3,33
Значи прибират 16,67
Сега по врътката:
На абоната му начисляват
общо 24 лв
сума 20
ДДС 4
Значи прибират 20 лв...
Дори и да платят повече ДДС - разликата емжду 3,33 и 4 е 0,67, докато те взимат 3,33 повече... Значи чистата далавера си е за 2,66 лв за същата услуга....
Като сметнем процентно спрямо базовата цена 16,67, се получава ДОПЪЛНИТЕЛНА печалба от 15,96%... Да, на голяма загуба са, направо живи да ги оплаче човек...
Все едно отиваш да си купиш кола, която струва 100 000 лв, с ДДС 120 000, но там ти казват, че трябва да платиш през някаква специална система с СМС примерно... Там ти дрънкат ДДС и на 120 бона, което е 24 бона отгоре...
И плащаш 144 хилки вместо 120... За тебе няма разлика, нали... Колко му е...
Крайният резултат е това, че ПЕЧЕЛЯТ 15,96% повече от крайната цена, отколкото би трябвало да спечелят... Т.е., вместо да платят 20% ДДС ТЕ, на практика плащат 4,04% ДДС, а остатъка до 20 го плащаш ти ВТОРИ път... С други думи, платил си не 20% ДДС, а си платил 44% ДДС!!!!
Врътката на Мтел с роуминга е с порядъци по-нормална от това тук... Там поне не се нарушават никакви закони!
Къде е хирурга, дето говореше за тумори?!? Коментирай това де... То това не е тумор, това е направо вирус...
-
Не съм казал, че НЕ печелят от сделката, а че не печелят от ДДС-то и не става въпрос за никакъв вариант на ''източване'' на ДДС. Ама ти явно не знаеш какво е това и как функционира. Човекът казва, че е получил фактура за 20лв без ДДС и 4 лв ДДС. Това ДДС Вивател трябва да върне на държавата и въобще не ги грее дали са начислили 3.33лв или 4лв. Съвсем отделен е въпросът, че са спечелили близо 3лв от самата сделка, понеже са извършили услуга на стойносто 16.67лв, а са я фактурирали като 20лв.
Не съм спорил за това, че са прецакали човека с 3-4лв, а за това, че никакво ДДС не ''източват''.
И не, не трябва да платят повече ДДС, понеже неговата стойност си е съвсем ясно вписана във фактурата.
Накратко, има врътка с цената на услугата, но от ДДС-то нищо не печелят.
Не съм спорил за това, че са прецакали човека с 3-4лв, а за това, че никакво ДДС не ''източват''.
И не, не трябва да платят повече ДДС, понеже неговата стойност си е съвсем ясно вписана във фактурата.
Накратко, има врътка с цената на услугата, но от ДДС-то нищо не печелят.
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
За какъв вирус говориш пък ти?
Я се успокойте малко.
Появява се някой във форум и казва,че са му начислили повече пари от необходимото,без да представи ни най-малко доказателства.
Всеки може да хвърли някакви обвинения в интернет,без дори да има и капка истина в тях.
Да не казвам колко пъти тук са обвинявали Мтел и Глобул в надписване на сметки и откровена измама?Но в крайна сметка рядко някой е бил прав.
И не сравнявай нещата с роуминга при Мтел с тия голи приказки,най-малкото само идиот не би видял,че там ясно са доказани номерата на Мтел,докато тук имаме твърдение на някой си потребител,който като нищо може да се окаже някой от познатите ни лица :)
А дори и да има грешка,то парите със сигурност ще му бъдат върнати,докато не може да се каже същото за парите на хората,които не са разбрали уловката на Мтел с роуминга им.
За това първо мислете и после пишете...ако можете разбира се.
Между другото,какво стана с твоя проблем:
http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=239808
Я се успокойте малко.
Появява се някой във форум и казва,че са му начислили повече пари от необходимото,без да представи ни най-малко доказателства.
Всеки може да хвърли някакви обвинения в интернет,без дори да има и капка истина в тях.
Да не казвам колко пъти тук са обвинявали Мтел и Глобул в надписване на сметки и откровена измама?Но в крайна сметка рядко някой е бил прав.
И не сравнявай нещата с роуминга при Мтел с тия голи приказки,най-малкото само идиот не би видял,че там ясно са доказани номерата на Мтел,докато тук имаме твърдение на някой си потребител,който като нищо може да се окаже някой от познатите ни лица :)
А дори и да има грешка,то парите със сигурност ще му бъдат върнати,докато не може да се каже същото за парите на хората,които не са разбрали уловката на Мтел с роуминга им.
За това първо мислете и после пишете...ако можете разбира се.
Между другото,какво стана с твоя проблем:
http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=239808
Да, прав си, че не са показани доказателства, но след като човекът каза, че има фактурата, сигурно може да пусне едно копие тук...
А с моя проблем - чакам да излезе фактурата, за да видя подробната разпечатка... Друг начин нямало... Междувременно не им ползвам картите...
А с моя проблем - чакам да излезе фактурата, за да видя подробната разпечатка... Друг начин нямало... Междувременно не им ползвам картите...
@jamesjames"
"''на текущата ми сметка бяха начислени 20лв а във ФАКТУРАТА 24лв с ДДС''
И интересно кой да говори за ДДС, ако не аз."
Ти не се чуваш какво говориш ! Какви са тия твои разсъждения :-D Точно Вивател (в случая) печели от това и ще ти кажа защо.
Защото продава нещо от 16.60лв за 20лв. ЯСНО ЛИ ТИ Е ? А за фактурата и ДДС-то няма да коментирам ти по му разбираш :-D То се възстановява или не ;-)
"''на текущата ми сметка бяха начислени 20лв а във ФАКТУРАТА 24лв с ДДС''
И интересно кой да говори за ДДС, ако не аз."
Ти не се чуваш какво говориш ! Какви са тия твои разсъждения :-D Точно Вивател (в случая) печели от това и ще ти кажа защо.
Защото продава нещо от 16.60лв за 20лв. ЯСНО ЛИ ТИ Е ? А за фактурата и ДДС-то няма да коментирам ти по му разбираш :-D То се възстановява или не ;-)
-
''Не съм спорил за това, че са прецакали човека с 3-4лв, а за това, че никакво ДДС не ''източват''. Накратко, има врътка с цената на услугата, но от ДДС-то нищо не печелят.''
ти сега все едно казваш на изнасилено момиче "абе, е*али са те, ама гледай сега - не са те е*али отзад, а само отпред, както си трябва" :D
какво значение има дали "източват" ДДС - важното е, че преебават клиента... като НЕЗАКОННО му начисляват ДДС 2 пъти....
или сигурно това, че те не източват ДДС, на теб ще ти стане по-леко въпреки факта, че от врътката плащаш 44% ДДС?!?!
какво значение има дали "източват" ДДС - важното е, че преебават клиента... като НЕЗАКОННО му начисляват ДДС 2 пъти....
или сигурно това, че те не източват ДДС, на теб ще ти стане по-леко въпреки факта, че от врътката плащаш 44% ДДС?!?!