vmobile - имате ли впечатления?

Johnniie
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Re: vmobile - имате ли впечатления?

Мнение от Johnniie » 03 яну 2022, 20:00

Казуса има лесно решение ама българите не щем да плащаме. Всички използващи номера 0700 да ги преобразуват в 0800 ама и те фирмите не искат да плащат.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 03 яну 2022, 20:48

Има и друг вариант. Фирмите да дават нормални номера за контакт и да плащаме по стандартни тарифи. Ако 0800... е жест към клиента, то 0700... е пладнешки обир.

stef2
Регистриран: 17 юли 2019, 16:05

Мнение от stef2 » 05 яну 2022, 23:51

alexandrov1 написа:
03 яну 2022, 17:34
JKRL написа:
19 ное 2021, 00:45
От няколко месеца ги ползвам, но само за входящи. Нямам никакви забележки. Жалко, че не видях, че срещу 15лв. мога да получа два номера, а не един, но карай. Кредитът не ми трябва и втория номер можеше да ми послужи за нещо друго. Затова, ако някой е в същата ситуация, имат пакет COMBO START https://vmobile.eu/private-customers/combo-start за два стационарни номера. Интересното е, че цената е 15лв. отново, но включеният кредит е 25лв, а не 10лв. :!: :!: :!: Не открих уловка, но може да пропускам нещо.

Приложението им не го ползвам. Изтеглих от братушките кракнатата версия на ZoIPer Premium, но се отказах да го ползвам, защото се сетих, че в Android има вграден SIP и нямам нужда от излишни приложения, които да ми точат батерията. Единствено в началото се чудих какво как да въведа, но успях. Набирането на номер става със стандартния dialer на смартфона. Когато някой от Контактите в телефона ви звъни и сте сложили различна мелодия от стандартната, звъни с тази мелодия. През сайта https://sip.vmobile.eu/login могат да се правят настройките за входящи/изходящи, гласова поща, блокиране на обаждания и не помня още какво друго, както и се вижда списък на всички входящи/изходящи обаждания и пропуснатите. За съжаление тяхното приложение не дава достъп до тези неща, а щеше да е много полезно, затова и няма смисъл от него.

За потребителско име и на двете места писах това, което vmobile ви дават служебно(не може да се сменя). Ако някой е лаик като в мен, ето и настройките:
Изображение
Изображение
Здравейте,

Честита Нова 2022г!

Благодаря за полезната информация.

Въдедох данните си във вградения SIP Android, но не мога да ползвам, т.е. да избирам номера - при избиране, нямам опция да ползвам SIP номера ми.

Бихте ли обяснили, как точно се използва този Android SIP клиент?

Благодаря!
Настройки -> SIM карти и мобилни мрежи и в секция "по подразбиране за обаждания" се маркира третия символ - кръгчето. Така ще извежда запитване при всяко набиране.

alexandrov1
Регистриран: 29 юни 2012, 20:36

Мнение от alexandrov1 » 06 яну 2022, 17:13

stef2 написа:
05 яну 2022, 23:51
alexandrov1 написа:
03 яну 2022, 17:34
JKRL написа:
19 ное 2021, 00:45
От няколко месеца ги ползвам, но само за входящи. Нямам никакви забележки. Жалко, че не видях, че срещу 15лв. мога да получа два номера, а не един, но карай. Кредитът не ми трябва и втория номер можеше да ми послужи за нещо друго. Затова, ако някой е в същата ситуация, имат пакет COMBO START https://vmobile.eu/private-customers/combo-start за два стационарни номера. Интересното е, че цената е 15лв. отново, но включеният кредит е 25лв, а не 10лв. :!: :!: :!: Не открих уловка, но може да пропускам нещо.

Приложението им не го ползвам. Изтеглих от братушките кракнатата версия на ZoIPer Premium, но се отказах да го ползвам, защото се сетих, че в Android има вграден SIP и нямам нужда от излишни приложения, които да ми точат батерията. Единствено в началото се чудих какво как да въведа, но успях. Набирането на номер става със стандартния dialer на смартфона. Когато някой от Контактите в телефона ви звъни и сте сложили различна мелодия от стандартната, звъни с тази мелодия. През сайта https://sip.vmobile.eu/login могат да се правят настройките за входящи/изходящи, гласова поща, блокиране на обаждания и не помня още какво друго, както и се вижда списък на всички входящи/изходящи обаждания и пропуснатите. За съжаление тяхното приложение не дава достъп до тези неща, а щеше да е много полезно, затова и няма смисъл от него.

За потребителско име и на двете места писах това, което vmobile ви дават служебно(не може да се сменя). Ако някой е лаик като в мен, ето и настройките:
Изображение
Изображение
Здравейте,

Честита Нова 2022г!

Благодаря за полезната информация.

Въдедох данните си във вградения SIP Android, но не мога да ползвам, т.е. да избирам номера - при избиране, нямам опция да ползвам SIP номера ми.

Бихте ли обяснили, как точно се използва този Android SIP клиент?

Благодаря!
Настройки -> SIM карти и мобилни мрежи и в секция "по подразбиране за обаждания" се маркира третия символ - кръгчето. Така ще извежда запитване при всяко набиране.
Да, Благодаря!

newgraf
Регистриран: 17 ное 2017, 11:12

Мнение от newgraf » 10 яну 2022, 15:20

Някаква идея как да се включи автоматичен запис през вграденият SIP ?
Работи ми само на разговори със СИМ картите. Xaiomi MI9T , MIUI 12.1 и Андроид 11

vstealth
Регистриран: 13 фев 2011, 13:31

Мнение от vstealth » 16 окт 2022, 11:13

Здравейте, може ли вмобиле да се ползва от произволен интернет доставчик в БГ и може ли да се ползва с произволен сип клиент/стационарен ип телефон/адаптер. Благодаря.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 16 окт 2022, 13:26

vstealth написа:
16 окт 2022, 11:13
Здравейте, може ли вмобиле да се ползва от произволен интернет доставчик в БГ и може ли да се ползва с произволен сип клиент/стационарен ип телефон/адаптер. Благодаря.
Може да се ползва с произволен доставчик на мобилен интернет и с произволен сип клиент. За стационарен ИП телефон/адаптер не знам.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 16 окт 2022, 14:59

vstealth написа:
16 окт 2022, 11:13
Няма ограничения. Щом може с всяко SIP приложение, дори пробвах и на компютър, значи ще може с всичко, което поддържа SIP.

vgg1234
Регистриран: 21 май 2024, 16:28

Мнение от vgg1234 » 21 май 2024, 16:31

Здравейте, ако не е позамряла тази тема за vmobile някой знае ли какви настройки се въвеждат на различно от тяхното приложение. Опитах всички възможни комбинации и не мога да се впиша. От тяхното не мога да получавам входящи обаждания, а само изходящи. Може би са променили нещо. Съпорта им не отговаря. На компютър нямам никакви проблеми. Дали не е нещо от андроида? Дал съм всякакви разрешения.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 21 май 2024, 17:04

vgg1234 написа:
21 май 2024, 16:31
Здравейте, ако не е позамряла тази тема за vmobile някой знае ли какви настройки се въвеждат на различно от тяхното приложение. Опитах всички възможни комбинации и не мога да се впиша. От тяхното не мога да получавам входящи обаждания, а само изходящи. Може би са променили нещо. Съпорта им не отговаря. На компютър нямам никакви проблеми. Дали не е нещо от андроида? Дал съм всякакви разрешения.
Дал съм информация. Не можа ли да се ориентираш? Ако ползваш друго приложение и не успееш, пиши кое е.

Ето скрийншот от Zoiper:
Account Name е първата част от имейла + телефонният номер(без нулата на кода) + @vmobile.eu но това трябва да ти го пише в договора.
(Например, ако имейлът ти е [email protected], номерът, който са ти дали е 02 666 777 става [email protected]

Username и Authentication User са едни и същи. От горния пример тук е САМО test2666777

Другото се вижда на скрийншота.

Изображение

Отговори