vmobile - имате ли впечатления?
Re: vmobile - имате ли впечатления?
Казуса има лесно решение ама българите не щем да плащаме. Всички използващи номера 0700 да ги преобразуват в 0800 ама и те фирмите не искат да плащат.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Има и друг вариант. Фирмите да дават нормални номера за контакт и да плащаме по стандартни тарифи. Ако 0800... е жест към клиента, то 0700... е пладнешки обир.
Настройки -> SIM карти и мобилни мрежи и в секция "по подразбиране за обаждания" се маркира третия символ - кръгчето. Така ще извежда запитване при всяко набиране.alexandrov1 написа: ↑03 яну 2022, 17:34Здравейте,JKRL написа: ↑19 ное 2021, 00:45От няколко месеца ги ползвам, но само за входящи. Нямам никакви забележки. Жалко, че не видях, че срещу 15лв. мога да получа два номера, а не един, но карай. Кредитът не ми трябва и втория номер можеше да ми послужи за нещо друго. Затова, ако някой е в същата ситуация, имат пакет COMBO START https://vmobile.eu/private-customers/combo-start за два стационарни номера. Интересното е, че цената е 15лв. отново, но включеният кредит е 25лв, а не 10лв. Не открих уловка, но може да пропускам нещо.
Приложението им не го ползвам. Изтеглих от братушките кракнатата версия на ZoIPer Premium, но се отказах да го ползвам, защото се сетих, че в Android има вграден SIP и нямам нужда от излишни приложения, които да ми точат батерията. Единствено в началото се чудих какво как да въведа, но успях. Набирането на номер става със стандартния dialer на смартфона. Когато някой от Контактите в телефона ви звъни и сте сложили различна мелодия от стандартната, звъни с тази мелодия. През сайта https://sip.vmobile.eu/login могат да се правят настройките за входящи/изходящи, гласова поща, блокиране на обаждания и не помня още какво друго, както и се вижда списък на всички входящи/изходящи обаждания и пропуснатите. За съжаление тяхното приложение не дава достъп до тези неща, а щеше да е много полезно, затова и няма смисъл от него.
За потребителско име и на двете места писах това, което vmobile ви дават служебно(не може да се сменя). Ако някой е лаик като в мен, ето и настройките:
Честита Нова 2022г!
Благодаря за полезната информация.
Въдедох данните си във вградения SIP Android, но не мога да ползвам, т.е. да избирам номера - при избиране, нямам опция да ползвам SIP номера ми.
Бихте ли обяснили, как точно се използва този Android SIP клиент?
Благодаря!
-
- Регистриран: 29 юни 2012, 20:36
Да, Благодаря!stef2 написа: ↑05 яну 2022, 23:51Настройки -> SIM карти и мобилни мрежи и в секция "по подразбиране за обаждания" се маркира третия символ - кръгчето. Така ще извежда запитване при всяко набиране.alexandrov1 написа: ↑03 яну 2022, 17:34Здравейте,JKRL написа: ↑19 ное 2021, 00:45От няколко месеца ги ползвам, но само за входящи. Нямам никакви забележки. Жалко, че не видях, че срещу 15лв. мога да получа два номера, а не един, но карай. Кредитът не ми трябва и втория номер можеше да ми послужи за нещо друго. Затова, ако някой е в същата ситуация, имат пакет COMBO START https://vmobile.eu/private-customers/combo-start за два стационарни номера. Интересното е, че цената е 15лв. отново, но включеният кредит е 25лв, а не 10лв. Не открих уловка, но може да пропускам нещо.
Приложението им не го ползвам. Изтеглих от братушките кракнатата версия на ZoIPer Premium, но се отказах да го ползвам, защото се сетих, че в Android има вграден SIP и нямам нужда от излишни приложения, които да ми точат батерията. Единствено в началото се чудих какво как да въведа, но успях. Набирането на номер става със стандартния dialer на смартфона. Когато някой от Контактите в телефона ви звъни и сте сложили различна мелодия от стандартната, звъни с тази мелодия. През сайта https://sip.vmobile.eu/login могат да се правят настройките за входящи/изходящи, гласова поща, блокиране на обаждания и не помня още какво друго, както и се вижда списък на всички входящи/изходящи обаждания и пропуснатите. За съжаление тяхното приложение не дава достъп до тези неща, а щеше да е много полезно, затова и няма смисъл от него.
За потребителско име и на двете места писах това, което vmobile ви дават служебно(не може да се сменя). Ако някой е лаик като в мен, ето и настройките:
Честита Нова 2022г!
Благодаря за полезната информация.
Въдедох данните си във вградения SIP Android, но не мога да ползвам, т.е. да избирам номера - при избиране, нямам опция да ползвам SIP номера ми.
Бихте ли обяснили, как точно се използва този Android SIP клиент?
Благодаря!
Някаква идея как да се включи автоматичен запис през вграденият SIP ?
Работи ми само на разговори със СИМ картите. Xaiomi MI9T , MIUI 12.1 и Андроид 11
Работи ми само на разговори със СИМ картите. Xaiomi MI9T , MIUI 12.1 и Андроид 11
Здравейте, може ли вмобиле да се ползва от произволен интернет доставчик в БГ и може ли да се ползва с произволен сип клиент/стационарен ип телефон/адаптер. Благодаря.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Може да се ползва с произволен доставчик на мобилен интернет и с произволен сип клиент. За стационарен ИП телефон/адаптер не знам.
Няма ограничения. Щом може с всяко SIP приложение, дори пробвах и на компютър, значи ще може с всичко, което поддържа SIP.
Здравейте, ако не е позамряла тази тема за vmobile някой знае ли какви настройки се въвеждат на различно от тяхното приложение. Опитах всички възможни комбинации и не мога да се впиша. От тяхното не мога да получавам входящи обаждания, а само изходящи. Може би са променили нещо. Съпорта им не отговаря. На компютър нямам никакви проблеми. Дали не е нещо от андроида? Дал съм всякакви разрешения.
Дал съм информация. Не можа ли да се ориентираш? Ако ползваш друго приложение и не успееш, пиши кое е.vgg1234 написа: ↑21 май 2024, 16:31Здравейте, ако не е позамряла тази тема за vmobile някой знае ли какви настройки се въвеждат на различно от тяхното приложение. Опитах всички възможни комбинации и не мога да се впиша. От тяхното не мога да получавам входящи обаждания, а само изходящи. Може би са променили нещо. Съпорта им не отговаря. На компютър нямам никакви проблеми. Дали не е нещо от андроида? Дал съм всякакви разрешения.
Ето скрийншот от Zoiper:
Account Name е първата част от имейла + телефонният номер(без нулата на кода) + @vmobile.eu но това трябва да ти го пише в договора.
(Например, ако имейлът ти е [email protected], номерът, който са ти дали е 02 666 777 става [email protected]
Username и Authentication User са едни и същи. От горния пример тук е САМО test2666777
Другото се вижда на скрийншота.