VOLTE в България
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
Ванката го казва иронично ;)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
Не само, че не съм ползвал никога скапани телефони, ами едно време дори ги купувах на няколко месеца без да продавам “старите”. :D Сега купувам на две години веднъж, но гледам да е най-доброто.
Не ми е безразлично нито за 4G нито за войпа, но второто е в процес на комерсиализация, и ще бъде достъпно скоро за много повече устройства. 4G е вече факт и тестовете показват напредъка, а именно в скоростите и покритието. VoLTE навлиза бавно, но това не е повод да сменяме оператор, защото тоя месец можели да го ползват само тези с телефони на Huawei. Качеството на разговорите през мрежата на Виваком е отлично. Не знам какво е hd voice или нещо друго, но чувам човека отсреща сякаш е до мен.
Пак се повтарям - нищо няма да ви стане, да почакате малко услугата да стане масова. На Виваком в момента се ползва само от избрани устройства на Huawei, но това не е предпоставка да си сменя оператора. :D
Май и от шега не разбирате. За вас да имате VoLTE е на живот и смърт. :D
Не ми е безразлично нито за 4G нито за войпа, но второто е в процес на комерсиализация, и ще бъде достъпно скоро за много повече устройства. 4G е вече факт и тестовете показват напредъка, а именно в скоростите и покритието. VoLTE навлиза бавно, но това не е повод да сменяме оператор, защото тоя месец можели да го ползват само тези с телефони на Huawei. Качеството на разговорите през мрежата на Виваком е отлично. Не знам какво е hd voice или нещо друго, но чувам човека отсреща сякаш е до мен.
Пак се повтарям - нищо няма да ви стане, да почакате малко услугата да стане масова. На Виваком в момента се ползва само от избрани устройства на Huawei, но това не е предпоставка да си сменя оператора. :D
Май и от шега не разбирате. За вас да имате VoLTE е на живот и смърт. :D
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
Разбираме от шега, не се притеснявай толкова за нас. Има хора, които не са едни от най-търпеливите и когато пожелаят да имат нещо се държат сякаш е на живот и смърт за да го получат. Всеки човек си гледа от неговата гледна точка и реално това воЛТЕ доста би ми улеснило живота поради ред причини - 2 месеца съм в почивка и s9+ го използвам нон-стоп за рутер. То ми омръзна все да превключва между мрежите и да ми спира телевизията и ютуба. Разговорите са с отвратително качество и това за мен е НЕДОПУСТИМО да се случва през 2018 година. Отделно за това волте се говори от около 10ина месеца и не мога да си го обясня как скъпите самсунги и айфони ще получат услугата по-късно от евтините пръчки! Не искам никой да обиждам и да хейтвам - това е моето мнение по дадената тема.
Samsung Galaxy S9 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
Като говорим за S9+ двусимовата версия ако пуснат volte ще може да се приемат разговори едновременно от двете карти. Тъй като volte минава през интернет по подобие на вайбъри, месинджъри и т.н.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
[Quote]Leo Kolev:
не мога да си го обясня как скъпите самсунги и айфони ще получат услугата по-късно от евтините пръчки![/Quote]
За сега ексклузивно Huawei устройства и то само [B]P20[/B] и [B]P20 Pro[/B], защото Huawei натискат операторите.
не мога да си го обясня как скъпите самсунги и айфони ще получат услугата по-късно от евтините пръчки![/Quote]
За сега ексклузивно Huawei устройства и то само [B]P20[/B] и [B]P20 Pro[/B], защото Huawei натискат операторите.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
Ху вей фани го развей.:D
Re: VoLTE в България
Пробвах да говоря от А1 към Теленор телефон с VoLTE и се използваше само NB AMR 12,2 и качеството на разговора беше непроменено от преди.
Re: Re: VoLTE в България
Е ти какво очакваш да бъде? Първо, че А1 нямат VoLTE и второ, че нямат споразумение с Теленор да има взаимно свързване с HD Voice. Затова си е така.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: VoLTE в България
Ами надявах се да са се споразумяли вече, все пак А1/Мтел ползват кодека от 2013та и съм виждал да се ползва понякога в разговори с Виваком. Надявам се скоро да го направят, щом още не са.
Re: Re: Re: Re: VoLTE в България
A1 все още ползват HD Voice с кодек AMR Wideband (AMR-WB), а за VoLTE по-нататък може и да започнат да го предлагат :D
В момента официално VoLTE имат Telenor и Vivacom, но с много малко устройства, докато A1 спи зимен сън и е въпрос на време да се сетят, че и те трябва да имат такава услуга все някога :P
В момента официално VoLTE имат Telenor и Vivacom, но с много малко устройства, докато A1 спи зимен сън и е въпрос на време да се сетят, че и те трябва да имат такава услуга все някога :P
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм