VoLTE & VoWi-Fi
-
- Регистриран: 28 дек 2011, 15:32
Re: VoLTE & VoWi-Fi
Здравейте
Трябва ли да активирам VoLTE при iPhone 11 Pro Max
Преди няколко дни получих SMS от A1 че ще имам затруднения с мрежата в Бургас
От време на време щяла да прекъсва но не обясниха причината
Инсталират оборудване за 5г. Волте на малко по-късен етап ще пуснат.andrianivanov написа:Здравейте
Sent from my Ericsson R320s via WAP browser.
Между Telenor и Vivacom също е зле - затова звъня по Messenger, където можем да се чуем с доста по-добро качество на звука, отколкото телефонно обаждане. Между Telenor <-> Telenor VoLTE разговорите са с отлично качество (дори ми изписва HD по време на обаждането).
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Понеже ми взеха служебната карта към А1, се наложи да си купя предплатена от тях, за да могат хората да разговарят нормално с мен. С абонати на Виваком проблеми нямам, но звънне ли ми някой от Теленор или А1 връзката е ужасна, но най-вече с абонати към А1. Това положение е от доста време и не знам къде е причината.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Интерконектора между операторите е в г.за си не е ли ясно защо. Ако имаше проблем с една от мрежите щеше да има лоши разговори и вътрешно в тях.
Това е най-бързата мрежа в Европа, ама не и най-добрата.
И на мен това ми е интересно как се случва, най-бързата на спийд тест, а при реална употреба не е така. И за телефонията не е виновен Виваком, а интерконектора, ама аз плщам за услуга (мобилен интернет и телефония и не ме вълнува чий е интерконектора, а кой ми прибира паричките). Все пак има картел между тях да оправят връзката с Виваком, или Виваком не са част от този картел и Теленор и А1 искат да им вземат клиентите по този начин.mjoy383 написа: ↑20 ное 2020, 14:54Кое се е сгромолясало?! А1. В момента имат най-доброто покритие на 4г....как така сгромоляса. Това че не правят по 300-400мгбс скорост...това ли е най-важното?!. Вивата като предлага 560мгбс (толкова аз постигам) и какво от това?! За това чакам 15 секунди да зареди един сайт...Теленор със 75мгбс отваря светкавично....ай сега вие ми обяснете как става това
Може би Виваком просто не ги интересува да се занимават с телефонията...
Аз на А1 говоря с почти всеки друг на А1 с AMR-WB от над 6 години насам (дори и да е само на 12,65 kbps, но се чува много добре), a с Теленор, въпреки че е AMR-NB, е напълно разбираемо и търпимо. С приятели на Виваком съм се отказал да говоря по телефона и звъня само по VoIP, толкова е зле.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Аз на А1 говоря с почти всеки друг на А1 с AMR-WB от над 6 години насам (дори и да е само на 12,65 kbps, но се чува много добре), a с Теленор, въпреки че е AMR-NB, е напълно разбираемо и търпимо. С приятели на Виваком съм се отказал да говоря по телефона и звъня само по VoIP, толкова е зле.
ivobel721 написа: ↑22 ное 2020, 00:06Може би Виваком просто не ги интересува да се занимават с телефонията...
Да така е, взех предплатена карта на А1 и Теленор за проба, жената е на А1 и връзката е доста добра бих казал. А Виваком като ми изтече договора се прехвърлям. Просто е тъпо да си на договор, и да ти се налага да взимаш предплатени карти, и да караш някой да те набира на нея.
Идваш и ти на Ментел?vanko1985 написа:
Да така е, взех предплатена карта на А1 и Теленор за проба, жената е на А1 и връзката е доста добра бих казал. А Виваком като ми изтече договора се прехвърлям. Просто е тъпо да си на договор, и да ти се налага да взимаш предплатени карти, и да караш някой да те набира на нея.
Добре е да изчакаш да видиш телефоните с VoLTE и 5G поддръжка. Лично аз чакам за OnePlus 9 догодина.
Аз чувам всички оператори перфектно. Чак карти предплатени да вземам, да ми звънят на тях другите... Гати филмите.