впечатления от сигнала на max в София

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: впечатления от сигнала на max в София

Мнение от mkpetrov » 14 окт 2015, 17:36

Мерси, значи ще може спокойно да се изкара докато пуснат роуминга, да видим какво/как ще се предложи, и/или докато другите пуснат 4Г евентуално. :)

Иначе виждам, че тези дни са нанесени корекции и по картата, и би трябвало София да е окончателно покрита, уж.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: впечатления от сигнала на max в София

Мнение от Мilen » 14 окт 2015, 18:50

Моите впечатления по темата: Изключително съм доволен от услугите и покритието на Макс в София! Имам 30 GB неограничен 4G LTE интернет за смешните 15.90 лв. на месец, възможност да подпиша едногодишен или двугодишен договор по избор(2 лв. на месец разлика в таксите), дадоха ми безплатна 4G бисквитка! Първите 3 дни от услугата се паднаха последните за месеца, съответно получих пълния пакет от 30 ГБ интернет за 1.60 лв.!

За сигнала- София е добре покрита. Дори и на малкото места, където сигнала пада до 1-2 чертички, интернета е отново наличен! Дори на една черта си зарежда без проблем интернет страниците, които разглеждах! Всеки знае,че това при 3Г операторите е невъзможно. Напълно изгубих сигнал единствено в подземния паркинг на Сити център(мола до хемус). В този същия мол 3Г сигнала на Мтел се губи не само под земята, но дори на втория етаж( в зоната за хранене, на трите маси странично до Макдоналдс). Така че откъм покритие/сигнал аз съм доволен! Откъм скорости и капацитет-изключително съм впечатлен!

Роуминга с Булсат е нещо много положително. В друг форум видях, че абонат на Макс е пътувал до Търговище- там те нямат покритие, но се е закачил в мрежата на Булсат и е постигнал скорости от 22 Mpbs! След по-малко от 2 месеца, като влезе в сила и роуминга с Мтел, вече човек ще може да бъде напълно независм от тройния картел- както за интернет, така и за разговори!!!

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: впечатления от сигнала на max в София

Мнение от Мilen » 14 окт 2015, 19:32

Два теста в LTE мрежата от днес, средна скорост 42 Mpbs: http://www.mobilebulgaria.com/forum/read/post/470746/page/11/%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5

Впечатления от гласовата услуга на Макс, Voicer: от няколко дни звъня от новия си номер на различни познати и приятели, за да ги подготвя за цялостното ми преминаване към него от Нова година. На никой нищо не обяснявам, само им казвам- запишете си новия ми номер. С префикса 0999 лесно се свиква, тъй като покрай боб с 098 на хората вече не им изглежда странен и непознат. За качеството- неразличимо от нормален GSM разговор. Никой от над 10-тимата до момента не се е оплакал от прекъсване, че не ме чува и т.н. Таксуване до секундата, разговори към мобилни мрежи в Евросъюза- 10 ст. на минута... Доволен съм и ще го използвам за основен.

Всички разговори проведох през 4G LTE мрежата на Макс. Тествайте и се убедете сами, не вярвам за който и да е 5 лв. да са проблем. Един съвет- не казвайте на отсрещните, че ползвате приложение. Просто- запиши си новия ми номер и си провеждате обичайния разговор. Ако някой има проблем, той ще ви каже/ще си проличи веднага. Така избягвате психологическото обвързване и предубеждение на дадени хора и имате само реални впечатления от качеството.

Сега намерих и поста за роуминга в Търговище и добрите отзиви от гласовата услуга на Voicer: http://dtv-bg.com/showpost.php?p=390872&postcount=49

mkpetrov

Re: Re: Re: впечатления от сигнала на max в София

Мнение от mkpetrov » 15 окт 2015, 19:00

От няколко часа тествам вкъщи с voicer starter pack.
Сигналът е 1-2 чертички, на Булсат - догоре. Утре ще тествам в движение из София с интернет-радио, да видя как ще се държи.

Относно презареждането само с интернет-пакети, на мен също ми казаха, че може, обаче не откривам никакъв начин това да стане. Като отида на "плащания" в "my.maxtelecom.bg", излиза единствено опция да заредя "voicer starter pack". Да не би този стартер пак все пак да включва и 1ГБ отново? Или пък просто трябва да изтече валидността на включените мегабайти (Макар да са изхабени), за да могат да се заредят още?

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Re: впечатления от сигнала на max в София

Мнение от В@НК0 » 15 окт 2015, 19:43

[Quote]Всички разговори проведох през 4G LTE мрежата на Макс. Тествайте и се убедете сами, не вярвам за който и да е 5 лв. да са проблем. [/Quote]

Къде е тази оферта за 5 лв? Не мога да я видя на сайта им.

mobiletechnology™
Регистриран: 16 сеп 2015, 08:24

Re: Re: Re: Re: впечатления от сигнала на max в София

Мнение от mobiletechnology™ » 16 окт 2015, 00:17

[Quote]От няколко часа тествам вкъщи с voicer starter pack.[/Quote] Недей се мъчи, ще си спестиш много нерви и мъки по тази бъгавата програма. Има много минуси: 1. Иска активен GPS да Ви следят, невинаги успява да определи правилната локация и започват банерите за лоша локация, подобрете локацията си. 2.Набира много бавно и докато го обърне от 0 в 359 формат. 3. При изключен телефон звъни, дава свободно пък май не е точно. 4. При набиране на несъществуващ номер отново звъни и няма гласова поща.

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Re: Re: Re: Re: Re: впечатления от сигнала на max в София

Мнение от bomobilebulgaria » 16 окт 2015, 09:21

От цялата работа, най-кофтито е, че Макс предлагат услугата си като мобилна, отгоре на всичко с много преимущества над "обикновения" мобилен оператор и маса хора, които не са много запознати вече "налапаха въдицата" и започнаха да реват по форумите.
Онзи ден попаднах на оплакване от човек, който си е прехвърлил номера и вече не може да получава и изпраща смс-и, а няколко услуги му били навързани към номера. Друг пък пише, че не можел да получи входящо обаждане.
Общо взето измамна схема с познатата дезинформация, включително и на самия сайт на Макс.
Ще видим дали най-накрая ще успеят да направят нещо, след като се реализира роуминга, защото е уродливо да разчиташ на дезинформация и манипулативни реклами, за да привличаш абонати. Няма нищо, че се е излъгал малко народ.

bozmana
Регистриран: 29 апр 2014, 08:45

Re: Re: Re: Re: впечатления от сигнала на max в София

Мнение от bozmana » 16 окт 2015, 10:11

След като активирах Войсъра си, попитах дали (и как) мога да презареждам Мб-тите след като свършат. Казаха ми, че за момента такава опция не е възможна и трябвало да почакам месец/два.

Мисля, че самите служители не знаят какво се случва.

mobiletechnology™
Регистриран: 16 сеп 2015, 08:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: впечатления от сигнала на max в София

Мнение от mobiletechnology™ » 16 окт 2015, 10:18

[Quote]най-кофтито е, че Макс предлагат услугата си като мобилна[/Quote]
Тя услугата като услуга си е мобилна но това с войса не е за всеки нарекъл се доставчик или оператор.
Voicer е поредното доказателство за слаб мениджмънд. Да се афишират като мобилен оператор а да препродават услугите на Фринг е несериозно и нямат добра свързаност за България. Услугата е много бъгава за разлика от интернета който е много добър и е добре реализиран като услуга.

mkpetrov

Re: Re: Re: Re: Re: впечатления от сигнала на max в София

Мнение от mkpetrov » 16 окт 2015, 10:19

Да, и аз имам такова впечатление, че не са съвсем наясно. Но лошо няма, аз и без това мислех да ползвам 2 месеца на бавна скорост и след това да мисля варианти.

Току-що се връщам, имах работа между 2-та края на София и имах възможност да тествам по-обстойно. Мрежата се държи много добре, слушах радио в колата през цялото време и не прекъсна нито веднъж, което не ми се е случвало дори на Виваком. Освен вкъщи, тествах на още 2 места в сгради, едната по-забутана - имаше сигнал и там. Булсат също имаха навсякъде сигнал, където тествах - на места техният е по-силен, на други - на Макс, може би са относително изравнени.(yes)

Относно телефонията - да, не е вариант, дори през VoIP (Planetphone и VoIPBlazer) не можах по никакъв начин да набера call-центъра им (Което значи, че вероятно никой номер в техната мрежа няма да може да се избира от определени оператори). Това, че толкова рано пуснаха пренос на номера, определено е сериозен гаф и доста хора ще се разочароват.

Отговори