Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
[Quote]Все още много двусимови телефони използват само 2г на втория слот.[/Quote]
Така БЕШЕ. Вече не е така. От Нова година смених два телефона с процесор Снап 625. И на двата сим картата на втория слот е на 3Г мрежа! Освен това директно от менюто можеш да сменяш в реално време коя карта да е на 4Г, коя на 3Г! Без физически да местиш картите! Никакво влияние не оказва на батерията, процесора е енергоефективен! Ето и скрииншот:https://postimg.org/image/pt91uek4t/
Така БЕШЕ. Вече не е така. От Нова година смених два телефона с процесор Снап 625. И на двата сим картата на втория слот е на 3Г мрежа! Освен това директно от менюто можеш да сменяш в реално време коя карта да е на 4Г, коя на 3Г! Без физически да местиш картите! Никакво влияние не оказва на батерията, процесора е енергоефективен! Ето и скрииншот:https://postimg.org/image/pt91uek4t/
Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Невсички са така. Моят е модел на по-малко от година и е само с 2г.
Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Ще го смениш. Бъдещето е ясно, света се развива постоянно. Виваком като пуснаха навремето 3Г мрежа на 900 Mhz, много телефони не я поддържаха в началото. Но Вива удариха в земята другите два по 3Г покритие и над 5 години не можеха да ги стигнат.
Сега могат да постигнат същото, като насочат този ресурс на 900 Mhz, който в момента се използва за 3Г, към LTE! Това ще е идеално и за VoLTE, защото ще имате плътно покритие в големите градове дори и в мазето! Докато междувременно се постигне договореност между трите за краен срок за спиране на 2Г.
Сега могат да постигнат същото, като насочат този ресурс на 900 Mhz, който в момента се използва за 3Г, към LTE! Това ще е идеално и за VoLTE, защото ще имате плътно покритие в големите градове дори и в мазето! Докато междувременно се постигне договореност между трите за краен срок за спиране на 2Г.
Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
1,2? Това откъде ти хрумна?
Re: Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Те операторите като са толкова ербап, защо не направят една фондация, която да купи от Nvidia софтуерения модем на Icera, а след това да го пусне свободно с GPL лиценз. Така вампирите и патентните тролове ще престанат да изсмукват капитал от дребните производители и всички телефони ще са последния 4/5/6G стандарт с просто обновяване на софтуера, а мрежата ще е една.
Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Нашите оператори имат общо по 11,2 MHz на 900 MHz, като 10 са за 3G и 1,2 за 2G. Схвана ли?
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Не съм съгласен , в покой телефоните ми ползват 2 G мрежата !
След това превключват на 3 или 4 G.
Абсолютно съм доволен от мрежата на Теленор !
Преди това вивакомската постоянно зависваше ;)
След това превключват на 3 или 4 G.
Абсолютно съм доволен от мрежата на Теленор !
Преди това вивакомската постоянно зависваше ;)
Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Според този сайт: http://www.spectrummonitoring.com/frequencies/ операторите в Бг имат: Виваком 2x11.2- общо 22.4 Mhz на обхват 900. Мтел и Теленор имат 2x9.6- общо 19.2 Mhz.
Тоест Вива са в най-добра позиция да пуснат 2x10 Mhz LTE в обхват 900 и да оставят максимално свита лента за 2Г, докато се стигне до цялостното и спиране.
Тоест Вива са в най-добра позиция да пуснат 2x10 Mhz LTE в обхват 900 и да оставят максимално свита лента за 2Г, докато се стигне до цялостното и спиране.
Аз, естествено схващам, но ти както съм ти казвал и друг път грешиш.
Re: Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
А това според теб какво е?
iPhone 16 256 GB Ultramarine