Всичко за роуминга

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга

Мнение от samoznai » 09 юни 2017, 12:10

Хаха, верно много примерно станало...
ми направи не знам какво да кажа. Тия Мтел явно са решили да се гърмят в крака :D

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга

Мнение от AVKansazov » 09 юни 2017, 12:13

Ето затова конкуренцията е хубаво нещо.Когато оператора ти почне да върти търгашески номера го наказваш като отиваш при другия с по-добрите условия.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга

Мнение от Dubspace » 09 юни 2017, 12:26

Извинявам се за offtopic-а, но понеже говорите за наказание, аз Мтел днес ще ги накажа като си закрия договора за интернет и телевизия и ще мина на Виваком. Високи цени за пакетни услуги и недобра селекция от канали (ако искаш повече канали, ти трябват допълнителни пакети. Да им сера на главата. :D). Според мен Мтел трябва да бъдат продадени на друга компания и така може мениджмънта да се посмени. :D
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

mobilemann
Регистриран: 09 фев 2008, 14:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга

Мнение от mobilemann » 09 юни 2017, 13:50

Според вас , има ли смисъл да си пусна роуминг от боб, с вероятността по нататък всички тарифи да го предлагат, а не само тази от 2,90

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга

Мнение от ne4o » 09 юни 2017, 14:43

Нищо не губиш.С едно обаждане ще го активираш.Не виждам как ще заобиколят регулацията от ЕС,след 15.06.

teou
Регистриран: 03 май 2006, 14:44

Re: Всичко за роуминга

Мнение от teou » 09 юни 2017, 19:08

Куцото в цялата схема е за емигрантите. Мислех да спра да държа БГ картата, ама на.

Като съм в отпуска в БГ ми е по-евтино, т.е. безплатно да звъня на българи от НЕМСКАТА карта.
Като си работя в немско ми е по-евтино да звъня до БГ през БГ картата. Което ще ми го таксуват 45 ст/Мин като на постоянно пребиваващ в чужбина, но пак е по-евтино от межд. разговор, който ми е 60 ст иначе от немската карта.

За мен следващата стъпка е в рамките на ЕС понятието "международен разговор" да отпадне.

bachev31
Регистриран: 12 мар 2015, 12:44

Re: Re: Всичко за роуминга

Мнение от bachev31 » 10 юни 2017, 11:32

Вземи си някаква карта с много Мин към България за 5 евро вместо да плащаш сума пари за минута

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 10 юни 2017, 12:53

Аз от години си ползвам Viber Out за международни. Цената към Германия е няма и 20 стотинки към мобилни. Не ти трябва втора карта, зареждам си акаунта и ако искам след една година мога да изразходя парите...

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Мнение от Blue Sky » 10 юни 2017, 13:01

Така е. Отпадането на роуминга в ЕС има и негативни страни.

Например преди изходящ разговор струваше 5 цента, а сега е "както у дома", а тук в БГ по презумция е по-скъпо - ако нямаш безплатни минути, плащаш между 25 и 90ст. на минута в зависимост плана.

СМС-ите бяха максимум 2 цента, а сега са поне 20ст.

Имам познати, които ползват/ползваха предплатена карта в чужбина, за да им е изгодно да звънят на мама и тати в БГ, което беше изгодно за тях. Но сега няма да имат тази опция.

Станнислав
Регистриран: 15 фев 2006, 16:27

Re: Re: Re: Всичко за роуминга

Мнение от Станнислав » 10 юни 2017, 14:23

[Quote]Например преди изходящ разговор струваше 5 цента, а сега е "както у дома", а тук в БГ по презумция е по-скъпо - ако нямаш безплатни минути, плащаш между 25 и 90ст. на минута в зависимост плана.

СМС-ите бяха максимум 2 цента, а сега са поне 20ст.[/Quote]

Не е точно така. Това са цените на надценката.

[Quote]Включените в националния тарифен план минути за изходящи гласови повиквания към други национални мрежи (фиксирани или мобилни) се ползват и за изходящи повиквания към страни от ЕС/ЕИЗ (включително България), като се добавя надценка в размер на 0.117 лв. с ДДС на минута. Цената на изходящо повикване след изчерпване на включените минути, както и при липса на такива в националния тарифен план се формира съгласно определената в тарифния план цена за гласово повикване към други национални мобилни/фиксирани мрежи плюс надценка в размер на 0.117 лв. с ДДС на минута, но не може да надвишава 0.445 лв. с ДДС на минута;
** Включените в националния тарифен план SMS-и към други национални мобилни мрежи се ползват и за SMS-и в роуминг, изпращани от страни в ЕС/ЕИЗ (включително към България), като се добавя надценка в размер на 0.046 лв. с ДДС на SMS. Цената на SMS след изчерпване на включените в тарифния план SMS-и, както и при липса на такива в националния тарифен план се формира съгласно определената в тарифния план цена за SMS към други национални мобилни мрежи плюс надценка в размер на 0.046 лв. с ДДС на SMS, но не повече от 0.14 лв. с ДДС на SMS[/Quote]

http://www.mtel.bg/rouming-tarifen-plan-eurotariff

Отговори