Всичко за роуминга
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Това не отговаря на истината! По тази формула Теленор би трябвало да ми предостави 3 690 МВ (142 Х 25,99 лв.),а са ми предоставили 2950 МВ.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
https://nova.bg/news/view/2017/06/14/185028/%D1%80%D0%BE%D1%83%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%8A%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%BD%D0%BE%D1%89/
Минимум трябва да дадат поне два пъти повече интернет от това, което може да се купи с месечната такса според максималната цена на гигабайт (7,7 евро без ддс). Според сметката с моя план трябва да имам поне 2,77GB, но на практика са отпуснали 3,55GB.
Ето и един онлайн калкулатор за мегабайтите в ЕС роуминг - https://roamingcalc.eu
Ето и един онлайн калкулатор за мегабайтите в ЕС роуминг - https://roamingcalc.eu
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Много глупости има в този репортаж.
Получих днес напомнящ смс, че от утре ми спират дневния пакет за роуминг на Виваком. Обадих се току що да питам знае ли се вече колко нет ще имам и на двете карти, а те ми отговориха минимум 5ГБ за плана който ползвам, стария Smart L с 16ГБ и неограничени за 24 лв с намалението. До два дена ще могат да се проверяват и от приложението. Стига да не са ме метнали 5ГБ в ЕС са ми напълно достатъчни!
Звучи ми прекалено много... По-реалистично е да са около 3GB.
В тоя калкулатор е напълно излишно да се попълват и ГБ според плана.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Потвърдено от още един приятел със същия план. 5660 МБ. И той е питал на 123.
Но не забравяйте да деактивирате старите Роуминг пакети, особено ако сте на Ментел, където от миналия месец нарочно свалиха цената на пакета на 2 лв. и всеки, който е активирал подобен пакет от началото на май, няма да може да се възползва от новите регулации.
[Quote]Ако към момента сте абонат на избрана от Вас, като основна или допълнителна алтернативна тарифа за роуминг, с която имате възможност да ползвате услуги в роуминг извън ЕС на преференциални цени, можете да потвърдите желанието си да я запазите до 31.05.2017 г. За потвърждение ще се счита и изричното активиране от Ваша страна на алтернативна роуминг тарифа след 01.05.2017 г.[/Quote]
[Quote]Ако към момента сте абонат на избрана от Вас, като основна или допълнителна алтернативна тарифа за роуминг, с която имате възможност да ползвате услуги в роуминг извън ЕС на преференциални цени, можете да потвърдите желанието си да я запазите до 31.05.2017 г. За потвърждение ще се счита и изричното активиране от Ваша страна на алтернативна роуминг тарифа след 01.05.2017 г.[/Quote]
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
На мен ми напомнят, че пакетът ще е автоматично премахнат от утре. Ако искам да го ползвам трябва да отговоря на смса. Разбира се, че не искам. :D Миналата година за 20 дена в Гърция имах почти 3ГБ нет. Тея 5ГБ дето ще ми дават Виваком са предоволно. И като се сетя каква пара дадох миналата година за дневни такси и отделно като ходя за по няколко дена в чужбина... Определено доста ще ни е от полза новата регулация!