Всичко за роуминга
Всичко за роуминга
Понеже за някои хора се оказа твърде сложно, ето една схема с (почти) всички възможни ситуации с роуминг и без и колко ще струват...
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Re: Всичко за роуминга
Само последната графа за интернета вместо "използва всички/част от тях" трябва да е "използва включените в роуминг пакета и заплаща след изразходването..." защото като гледам никой оператор не предоставя общ пакет за България и ЕС, всичките го делят.Само за ментел нещо не е ясно още какво предлагат с тия "екстри".
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Re: Re: Всичко за роуминга
Ами, изобщо не им ги знам всички планове на операторите, затова турих каквото е по регламент.
-
Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Бих казал че графата трябва да е един ред във вида:
Намира се във страна от зона ЕС - има включен роуминг пакет мегабайти - използва всички или няма роуминг пакет - заплаща 1,7 ст/Мб
Всъщност като разгледах плановете на ментел спрямо другите докато при тях в роуминг минутите се черпят от националния пакет при него само на двата най-скъпи плана имаш едни 200/1000 минути в роуминг на останалите всичко се плаща(вероятно 30ст. минутата) същата бройка е и за мегабайтите.Мизерия... (no)
Намира се във страна от зона ЕС - има включен роуминг пакет мегабайти - използва всички или няма роуминг пакет - заплаща 1,7 ст/Мб
Всъщност като разгледах плановете на ментел спрямо другите докато при тях в роуминг минутите се черпят от националния пакет при него само на двата най-скъпи плана имаш едни 200/1000 минути в роуминг на останалите всичко се плаща(вероятно 30ст. минутата) същата бройка е и за мегабайтите.Мизерия... (no)
Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Мтел нямат мегабайти в роуминг освен за двата най-скъпи. Понеже са селски тарикати са изнесли интернета в отделен пакет и така спазват законодателството в ЕС. Сигурно няма да съм единствения който ще им минусира някоя картичка заради подобно отношение към потребителите
Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Ами, пичове, вие си знаете :))
-
Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Възможно е да изчакват до последно и да направят някакви промени чак след 15-ти когато новите разпоредби влязат в сила все пак така цената ще бъде 60ст. на мегабайт и ония ще ги подгонят ама трябва да има печалба до последната минута.Но за тях всичко е под съмнение :|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
С Теленор МВ за в България и за роуминг са отделно. Т. е. не ми взима от домашния пакет, докато съм навън. При Мтел как е? Пакетът интернет важи и за двете места или е само за роуминг?
Re: Всичко за роуминга
Аз ще си минусирам всички карти от Мтел, не защото толкова ми трябва роуминг а защото това е подигравка със абонатите и абсолютно изхитряване на дребно. А съм им абонат от .. 17 години някъде.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Ами виж сайта де.
В тарифата от 33 лева с 12000 мегабайта има 200 в роуминг и в тази от 72 лв с 30000 има 1000 :S на останалите нямаш НИЩО а цената на мегабайт е 60 ст.Имай на предвид че мегабайтите(националните) са допълнителни пакети за 3 лева и може да не са активирани.
В тарифата от 33 лева с 12000 мегабайта има 200 в роуминг и в тази от 72 лв с 30000 има 1000 :S на останалите нямаш НИЩО а цената на мегабайт е 60 ст.Имай на предвид че мегабайтите(националните) са допълнителни пакети за 3 лева и може да не са активирани.