Явор Колев: Ще затворим "Арена" и "Замунда"

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Re: Явор Колев: Ще затворим

Мнение от m75 » 30 апр 2010, 10:57

Затваряха "Пиратския залив", преместиха Torrents.ru, та някаква Замунда/Арена ли ще остане встрани!:P

888888
Регистриран: 02 фев 2009, 15:18

Мнение от 888888 » 30 апр 2010, 11:13

[Quote]А какво ще стане с новото ДДС???[/Quote] Вчера говорех с човек(няма да споменавам имена)..и вариантите са били ДДС да стане 23% или 25%(woo)(whistle) !! Най-вероятно, както ми каза моя човек, първо ще е 23%..ако не успеят така да съберат(ограбят) достатъчно..ще го вдигнат на 25%(woo) !! После като поотмине кризата са щели да го свалят на под 20%..и по-конкретно на 18% !!

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 30 апр 2010, 11:18

Ще увеличат ДДС с 5%, цените ще скочат с 25%, потреблението ще падне с 40%, и след половин-една година дефицита ще скочи с поне 50%. Хитро... :|(no)

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 30 апр 2010, 11:23

Предай на твоя приател, навярно посредствен икономист /без да влагам негативизъм към теб или него/, че още идеята за вдигане на ДДС в настоящата ситуация е обречена и плодът от тази мярка ще бъде мъртвороден. С две думи - фискален ефект=0. За останалите негативни ефекти, справка, учебниците по макро и микро икономика на Стоядин Савов да речем!
Материята се изучава в първи курс на висшето образование. Но явно много хора от това правителство са си пили кафето с колешките именно на тези лекций.
Срам ме е, че такива хора решават настощето и бъдещето ми с липса на елементарни познания по икономикс в условия на икономическа криза, с липса на концепция за бъдещите си действия.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 30 апр 2010, 11:24

Някога някой чувал ли е какъвто и да било държавен рекет да бъде намален?
Аз поне не се сещам за такъв случай, точно както не се сещам и за случай на намаляване на юридическия натиск (Тоест, намаляване на законите/правилата и увеличаване на човешките свободи).

omax

Мнение от omax » 30 апр 2010, 11:27

И това е най-малкото като отрицателен ефект, което ще постигнат в условията на сегашната ни междуфирмена задлъжнялост. А повечето от нас знаят кой и какво генерира най-голям процент от приходите на този данък. За всеобщо учудване това не сме ние, потребителите.

888888

Мнение от 888888 » 30 апр 2010, 11:29

Пак казвам..от управници полицаи..какво очаквате !? Вчера доста говорех с високопоставен човек..и ми каза, че държавата в момента буквално е на ФАЛИТ !! В условия на криза..нормално би било ДДС да се свали..за да се стимулира търсенето и от там икономиката..но явно полицаите не мислят така:|(angry) !! Ти не виждаш ли, че те не знаят какво правят..днес казват едно..утре друго..другия ден трето..на четвъртия ден пак се връщат на първото:D..!! Въртят се като мухи без глави..а държавата затъва с всеки изминал ден..!! От както са на власт не спряха да мрънкат..вместо да се заемат с проблемите(angry)..!! Да не говорим, че заради неизплатени пари към бизнеса..положението още се влушава !! Аз не мисля, че това правитество ще изкара до края...!! Споменах ли, че обмислят и пак качване на осигуровки и т.н...!?

888888

Мнение от 888888 » 30 апр 2010, 11:34

[Quote]ДДС сюрприз II - най-малко 23%
Данък добавена стойност ще се увеличи и то с повече от 2 процентни пункта, въпросът е колко ще стигне – 23 или 24%. Това са цифрите, които се обсъждат на експертно ниво в правителството.

Вчера премиерът Бойко Борисов потвърди, че на 5 май кабинетът ще вдигне нагоре сегашната ставка от 20%. Според източници от "Дондуков"1 целта е непопулярната мярка за увеличаване на приходите в бюджета да се гласува бързо в парламента и да се приложи, ако може, още от 1 юни[/Quote].http://dnevnik.bg/pazari/2010/04/29/894721_dds_sjurpriz_ii_-_nai-malko_23/ ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ !! А въпросния ми приятел..е зам.министър !!

omax

Мнение от omax » 30 апр 2010, 11:35

Именно за това споделих моето чувство, че се срамувам, че такива хора ме управляват. Последния пирон ще бъде увеличаване и на осигурителната тежест, след като държавата абдикира и от едно от основните и задължения, за които ние всички си плащаме като попове - социлна и здравна политика. Визирам абдикацията от изплащане на обезщетения на неработоспособни граждани в първите три дни от тяхното боледуване.ТОВА Е ПОЗОР! След всичките наляти от нас пари под формата на здравни осигуровки. Но когато с тези пари разполагат пожарникари и полицай, а не кадърни финансови мениджъри е така - няма да стигат.

Но ние сме си рая с робска психика и си мрънкаме тук из форумите, а хората на юг от нас излизат и отстояват до последно накърнените им граждански права....кога с успех, кога без успех, но показват на техните политици, че са гражданско общество, с което ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ!

metesator
Регистриран: 16 ное 2006, 10:22

Мнение от metesator » 30 апр 2010, 11:41

[Quote]Точно така. ЕС отчита дейност, като изсира едно л-о върху България, а правителството на свой ред отчита дейност като разгонва "Славейков" и затваря Арена/Замунда... за известно време.[/Quote]

Хайде поне малко да разграничаваме отделните случаи. Ако тракерите, торентите и споделянето е спорен въпрос по отношение на авторското право, то продажбата на дискове на Славейков е 100%-ОВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Което обаче минава 'незабелязано' повече от 10 години.

Въпросът е много сложен. Ако много харесваш някоя група и се спукваш да теглиш безплатни мр3 онлайн, тази група накрая ще спре да прави музика, защото ще трябва да се изхранва по друг начин. В момента индустрията се крепи на по-заможните западняци, които си плащат; ние минаваме метър. И тъпото е не това, че гледаме все да изкярим, а че нямаме пари да си позволим цената на подобни продукти.
Същото е и с книгоиздаването.
При производството на филми е по-различно, там усещането извън киносалона е различно. А и някои холивудските филми правят по 500-1000% печалба, така че съвестта ми е чиста поне в този случай :)

Та така. Споровете за споделянето ще продължат. Но онези, които искат 6-7 лева за последния Фотошоп на Славейков, са за кауша 8)

Отговори