Загуби на мобилен номер с посегателство от мобилния оператор?

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Загуби на мобилен номер с посегателство от мобилния оператор?

Мнение от @PLAYLIFE » 26 май 2010, 14:06

Възможно ли е човек да си загуби мобилния номер (по специално предплатен такъв) с посегателство от мобилния оператор или негов представител?
Питането ми е свързано с посещението ми в един от Софийските магазини и след разговор с представител на Мтел относно това да премина на Прима след няколко месеца, ми беше обяснено, че е по-добър вариант-а да запазя номера си на сметка, макар и с най-ниската тарифа от 5лв. тъй като има вероятност едва ли не някой да злоупотреби. Консултант-пордавача ми разказа история как една наскоро получил оплакване от клиент, който притежавал много хубав мобилен номер, а сега вече не се водил на негово име, бил регистриран с абонаментна програма на друго име. Според Вас възможно ли е това? Има ли шанс мобилните оператори и техните представители да изпозлват подобна схема за докарване на допълнитени приходи или лични облаги? Да кажем, че дойде клиент и поиска определен номер (нещо от сорта 0888880088), който да кажем е регистрирана Прима на името на някое лице, възможно ли е срещу съответното заплащане на номер по избор или пари под масата някой да се възпозлва и да заличи от системата този номер и го предостави на въпросния клиент или пък в най-благоприятния случай просто да го запази за себе си? Мислите ли че историята на консултан-та е истина или е по-скоро начин да ме задържи като клиент на абонаментна програма, макар и с минимална такса от 4,90лв.?
Аз съм склонен да му вярвам, все пак сме в България и тук абсурдите изглеждат нещо нормално, но все пак има ли някой потърпевш с подобен случай или да е чул нещо такова???

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Re: Загуби на мобилен номер с посегателство от мобилния оператор?

Мнение от NSWDG » 26 май 2010, 14:11

Няма продавач-консултант, който би поел този риск. Така че по-скоро този те е качвал на черешата.
==================
MPXV3RX/A

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 26 май 2010, 14:23

м/у другото ти като днес премина на Прима дадоха ли ти някакъв документ удостоверяващ, че номер 088........ е регистрирана Прима на твое име?

Пфу...то замисляйки се,дори и с такъв документ могат да ти кажат... да бил е на твое име, но сте си загубили номера, след незареждане на сума повече от 12 месеца.... (angry)

metesator
Регистриран: 16 ное 2006, 10:22

Мнение от metesator » 26 май 2010, 14:28

Ами, за 12 месеца пък ще си заредиш един път примата с 2 кинта.
Иначе си ебаси баровеца с баровския номер :)

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 26 май 2010, 14:33

не не,друго имах в предвид...
Разбира се,че ще си заредя, то даже и по-често.... става въпрос за това, че те могат да използват това за аргумент,че не е зареждано от 12 месеца, иди доказвай, че си зареждал преди 2месеца с вече нефункциониращ номер, регистриран вече на фирма например....

drecksau
Регистриран: 31 дек 2005, 21:32

Мнение от drecksau » 26 май 2010, 14:50

По принцип няма невъзможни неща, НО не си струва за някаква дребна сума който и да е служител да рискува дисциплинарно уволнение и завеждане на дело то страна на фирмата за уронване на престижа и.Просто консултанта е искал да те задържи на договор.Дори някой да ти вземе Примата и да я направи на сметка, винаги може да подадеш жалба в оператора, КЗП,КРС и т.н. и повярвай ми веднага се решава проблема :)

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 26 май 2010, 14:56

Според мен си е напълно възможно. Скоро имаше една тема , че на един човек се водили 300 и повече карти без той изобщо да е знаел за това. Схемата е напълно възможна и последствия както виждаме няма. (angry)

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2798311

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 26 май 2010, 16:47

Специално за момчето с активираните 200 карти на негово име гледах и по ТВ-то и наистина всички вдигаха рамене в невъзможност да съдействат и да помогнат... и става въпрос за открадната самоличност, изпозлване на чужди данни, регистрация на карти.... Защо да не се случи и с една примичка и говорейки хипотетично как бих могъл да докажа, че аз съм нейния притежател и ползвател дори стигайки се до съдебно дело (което напрактика аз лично не бих повдигнал за такова нещо), но бих се обърнал до КЗП и КРС например...все тая. Ако някой в системата им си прави шашми и отивайки в произволен магазин на оператор-а бих си спечелил само негативно отношение и прикрити усмивки смятайки ме за луд, когато в системата им например няма данни за мен или се води,че по легален начин съм загубил номера си - не съм презареждал "уж" цели 12 месеца... Не знам... за сега говорим хипотетично, някакви други впечатления???

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 26 май 2010, 18:21

1. Ако ти е толкова хубав номера, няма да можеш да минеш на прима.
2. За 500лв кой ще ти вземе номера, който (вероятно) е хубав само на тебе :D
3. Я си минавай на Прим-ка и не се шашкай ;)
4. И на такса 5лв :| какво лошо има да си 8)
5. Обърни една студена бира и заеби тази "трудна" дилема ;)(yes)

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 26 май 2010, 21:52

Не са ми дали документ, дадоха ми само пластиката. Регистрираха я на мое име. Изрично попитах дали има нужда от зареждане. Мацката ми каза, че 1,20лв които платих са за кредит, който е валиден 12 месеца. Въпроса ми беше много конкретен и това беше конкретния отговор.
==================
MPXV3RX/A

Отговори