[Заключена]БОБ отвръща на удара от 09.03 => 1000 мин.+ 2000 MB за 15 лв.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: БОБ отвръща на удара от 09.03 => 1000 мин.+ 2000 MB за 15 лв.
Малко хора биха избягали от bob. Защо трябва да се обвързвам с договор като мога да си плащам месец за месец. Освен това възможността да сменяш тарифа за 10 лв е доста голяма екстра. Можеш да преминаваш както към по-ниска, така и към по-висока без никакви ограничения. Какво повече искаш. Кат си сключил договор с Теленор за 24 месеца, а смени си тарифата де. Ами ако реших след някой друг месец да отидеш в чужбина за дълъг период, кво прайваш - духаш супата и пиеш една студена вода. Отделно дето след 1 година тарифните планове като цяло ще са значително подобрени.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: БОБ отвръща на удара от 09.03 => 1000 мин.+ 2000 MB за 15 лв.
[quote]Отделно дето след 1 година тарифните планове като цяло ще са значително подобрени. [/quote]
А може и да не са, там е проблемът - освен, че се обвързваш за 2 години, се обвързваш и с необходимостта точно след толкова задължително да смениш тарифата (Поне при Теленор, където става 40 лв). Тогава може нещата да не са добри, поне при 1-годишните договори (Както сега), тогава следват още 2 години и така до безкрай. ;)
Но при БОБ спирането на нета е много голям недостатък и също не е за всеки. Ако предложат някакви по-скъпи планове с повечко интернет, тогава по-може. Нещо от рода на 5ГБ за 25 лв. И/или да вдигнат мегабайтите при допълнителните пакети, както и да сложат опция за автоматично презареждане при изчерпване (Защото във важен момент може да ти спре нетът и да губиш време с смс-и - това също не е за подценяване).
А може и да не са, там е проблемът - освен, че се обвързваш за 2 години, се обвързваш и с необходимостта точно след толкова задължително да смениш тарифата (Поне при Теленор, където става 40 лв). Тогава може нещата да не са добри, поне при 1-годишните договори (Както сега), тогава следват още 2 години и така до безкрай. ;)
Но при БОБ спирането на нета е много голям недостатък и също не е за всеки. Ако предложат някакви по-скъпи планове с повечко интернет, тогава по-може. Нещо от рода на 5ГБ за 25 лв. И/или да вдигнат мегабайтите при допълнителните пакети, както и да сложат опция за автоматично презареждане при изчерпване (Защото във важен момент може да ти спре нетът и да губиш време с смс-и - това също не е за подценяване).
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: БОБ отвръща на удара от 09.03 => 1000 мин.+ 2000 MB за 15 лв.
Имам чувството, че някои хора цял живот стоят на безсрочен договор в чакане да се пусне по-добра оферта. Аз не виждам проблем да се подпише 2 г. договор стига условията да те устройват. Да стоиш на безсрочен договор и да плащаш повече или получаваш по-малко услуги за същите пари не си заслужава. Аз лично ползвах супер боб и Вива фрии повече от 2 г. без договор (общо 25 лв./мес.), защото нямаше по-добра алтернатива при срочните договори. Да наистина безсрочния договор е предимство! Сега ползвам само Трансфер Л за 20.60 лв./мес. и съм супер доволен, този план покрива почти 100% от нуждите ми за в момента, е ако бях изчакал още малко можех да подпиша и за 4лв. по-малко на същите условия, но в живота не може да предвидиш всичко. Все пак, като се замислиш това е един дребен разход на фона всичко останало, все пак не правиш някаква мащабна инвестиция от която ти зависи благосъстоянието за години напред. Сега се замислям, че повече време мислих за това какъв тарифен план да избера отколкото, когато си купувах апартамент преди няколко години...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: БОБ отвръща на удара от 09.03 => 1000 мин.+ 2000 MB за 15 лв.
Sharky_80 абсолютно съм съгласен, точно си го казал. БОБ-а е Примата на Мтел, където имаш свобода без договор, но това е за сметка на малко по-лоши условия за същите пари, което е в реда на нещата. Ти не си им сигурен вързан клиент и нали трябва да компенсират за загубите на точно тези лесно отказващи се от боб клиенти (които май подписват към Мтел после де :D ). Такъв им е моделът на боб и печелят на фона на оранжевите и сините, които имаха Фрог преди (услуга на Глобул, да) и който се изгуби в небитието :D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: БОБ отвръща на удара от 09.03 => 1000 мин.+ 2000 MB за 15 лв.
Т.е. ти (mkpetrov) имаш някакви съмнения, че след една година при наличието на 4 или 5 мобилни оператори тарифните планове няма да мръднат значително, така ли? Да не говорим, че има и не малка вероятност след 1 година мобилните оператори в България да са трицифрено число, което ще свали цените до земята и този раздел на форума изобщо няма да е актуален, защото разходите за разговори ще са символично перо и разискването им ще е абсолютно безпредметно.
[Quote]Имам чувството, че някои хора цял живот стоят на безсрочен договор в чакане да се пусне по-добра оферта. Аз не виждам проблем да се подпише 2 г. договор стига условията да те устройват.[/Quote]
Не, аз не чакам по-добра оферта, а съм на bob, именно защото предлагат най-добрите оферти в момента на пазара. И защо да сключвам договор за 2 години, като мога да си ползвам същите услуги за същите пари БЕЗ да сключвам договор. Просто така се чувствам свободен - дет се вика винаги, когато не ми изнася, мога да си хвърля сим картата в първото кошче, без да плащам неустойки и т.н. И винаги мога да си сменя тарифния план при една промяна в нуждите ми. Откъде накъде ще им давам писмено обещание, че ще продължавам да съм лоялен към тях в следващите 2 години? След една година може да не съм жив, може да съм глухоням, може да съм обеднял, може да не съм в България... Все едно да се оженя и да сключа договор със съпругата, че в следващите 2 години нямаме право да подам молба за развод, освен ако не й заплатя месечната й издръжка за оставащите месеци.
[Quote]Имам чувството, че някои хора цял живот стоят на безсрочен договор в чакане да се пусне по-добра оферта. Аз не виждам проблем да се подпише 2 г. договор стига условията да те устройват.[/Quote]
Не, аз не чакам по-добра оферта, а съм на bob, именно защото предлагат най-добрите оферти в момента на пазара. И защо да сключвам договор за 2 години, като мога да си ползвам същите услуги за същите пари БЕЗ да сключвам договор. Просто така се чувствам свободен - дет се вика винаги, когато не ми изнася, мога да си хвърля сим картата в първото кошче, без да плащам неустойки и т.н. И винаги мога да си сменя тарифния план при една промяна в нуждите ми. Откъде накъде ще им давам писмено обещание, че ще продължавам да съм лоялен към тях в следващите 2 години? След една година може да не съм жив, може да съм глухоням, може да съм обеднял, може да не съм в България... Все едно да се оженя и да сключа договор със съпругата, че в следващите 2 години нямаме право да подам молба за развод, освен ако не й заплатя месечната й издръжка за оставащите месеци.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: БОБ отвръща на удара от 09.03 => 1000 мин.+ 2000 MB за 15 лв.
[Quote]Все пак, като се замислиш това е един дребен разход на фона всичко останало, все пак не правиш някаква мащабна инвестиция от която ти зависи благосъстоянието за години напред. [/Quote]
E, точно това се опитвам да обясня вече толкова време ;)
Но за другото не си съвсем прав - почти всички мои познати, които са на Боб, нямат абсолютно никакво намерение да минават на друг оператор, защото са супер доволни от услугите и се чувстват свободни поради липсата на дългосрочен договор...
СВОБОДАТА си е важно нещо ;)
E, точно това се опитвам да обясня вече толкова време ;)
Но за другото не си съвсем прав - почти всички мои познати, които са на Боб, нямат абсолютно никакво намерение да минават на друг оператор, защото са супер доволни от услугите и се чувстват свободни поради липсата на дългосрочен договор...
СВОБОДАТА си е важно нещо ;)
[Quote]Да не говорим, че има и не малка вероятност след 1 година мобилните оператори в България да са трицифрено число, което ще свали цените до земята[/Quote]
Ако в един квартал отворят 1 сексшоп той ще диктува цените, като станат два може някаква конкуренция да се зароди, при три най-веротно ще си направят картелче, ама ако станат 10 сексшопа в един квартал всичките ще фалират и почваме пак от един, два и т.н.
Ако в един квартал отворят 1 сексшоп той ще диктува цените, като станат два може някаква конкуренция да се зароди, при три най-веротно ще си направят картелче, ама ако станат 10 сексшопа в един квартал всичките ще фалират и почваме пак от един, два и т.н.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: БОБ отвръща на удара от 09.03 => 1000 мин.+ 2000 MB за 15 лв.
[Quote]Но за другото не си съвсем прав - почти всички мои познати, които са на Боб, нямат абсолютно никакво намерение да минават на друг оператор, защото са супер доволни от услугите и се чувстват свободни поради липсата на дългосрочен договор...[/Quote]
Аз не казвам, че Боб е лош вариант. Тук става въпрос за индивидуални нужди и всеки сам си преценява. Може би и аз щях да съм още на Боб ако изведнъж не ми потрябваха международни разговори. Бях си взел ваучер от един Воип доставчик (няма да му казвам името), но не ми харесва като качество, имаше 1-2 сек. забавяне, което много ме дразни, а и цената беше добра само за фиксирани номера, което е голямо неудобство. Сега съм много по-доволен
Аз не казвам, че Боб е лош вариант. Тук става въпрос за индивидуални нужди и всеки сам си преценява. Може би и аз щях да съм още на Боб ако изведнъж не ми потрябваха международни разговори. Бях си взел ваучер от един Воип доставчик (няма да му казвам името), но не ми харесва като качество, имаше 1-2 сек. забавяне, което много ме дразни, а и цената беше добра само за фиксирани номера, което е голямо неудобство. Сега съм много по-доволен
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: БОБ отвръща на удара от 09.03 => 1000 мин.+ 2000 MB за 15 лв.
BOB щеше да пуска 1000 мин. +2ГБ за 10 лв. след 15 март.
какво стана?
какво стана?
за кво да го прави и сега оферта си им е добра и конкурентна не виждам смисъл да я подсилват
другите оператори не са с по силни оферти.
евентуално зависи кой кво ще каже за велик ден
е ако стане 10 лв нистина ще има голям наплив мисля но
не ми се вярва да стане е па а дано , ама надали :)
другите оператори не са с по силни оферти.
евентуално зависи кой кво ще каже за велик ден
е ако стане 10 лв нистина ще има голям наплив мисля но
не ми се вярва да стане е па а дано , ама надали :)