Заплащане на некоректна фактура???
Заплащане на некоректна фактура???
Глобул ми издаде фактура със очевидно сгрешени суми. Билинг системата не е отчела преминаването ми на друг абонаментен план и си ........
Следва ли да платя тази сума (120 лв.) и после да се жалвам и ли би следвало да ми издадат друга по-коректна фактура?
Изпратихами sms, че ще ми спрат изх.обаждания защото съм достигнал кредитния лимит. Какви са разумните стъпки от тук нататък?
Следва ли да платя тази сума (120 лв.) и после да се жалвам и ли би следвало да ми издадат друга по-коректна фактура?
Изпратихами sms, че ще ми спрат изх.обаждания защото съм достигнал кредитния лимит. Какви са разумните стъпки от тук нататък?
Re: Заплащане на некоректна фактура???
Да си заплатиш фактурата, а ако решат, че има грешка, ще ти ги извадят от следващите фактури, но пари на ръка не се връщат.
Ако не искаш да седиш без телефон, плащаш. Ако платиш после и да ти удовлетворят жалбата, ще ти връщат парите в следващите фактури. Аз лично не бих платил(за чужда грешка), ама доколкото знам при излязла фактура няма да ти я коригират.
Разбирам.Ама аз не искам да връщат пари на ръка или по друг начин, защото все още несъм ги дал, а най-важното, че нямам това и намерение , аз да не съм банка. И най-неприятното, е че нямам излишни 120 лв., както се казва после я камилара я камилата.....
и аз се сблъсках с подобен случай с таксуване в роуминг. глобул призна, че билинг системата им не е отчела коректно нещата и каза, че ще ме запишат за възстановяване на сумата.
работата е там, че трябва да се плати грешната сметка, а след това спорната сума се връща по сметката в период до три фактури.
работата е там, че трябва да се плати грешната сметка, а след това спорната сума се връща по сметката в период до три фактури.
Това ясно. Обаче не е ли редно да ти дадат някаква компенсация за това, че ти ги кредитираш заради тяхна грешка? Не говоря конкретно за Глобул, а по принцип.
То не че ТРЯБВА да се плати, ами те така искат :P
Съвсем спокойно могат да я анулират, да преизчислят и да я издадат наново. Само се оправдават със софтуера, за да прокарват такива практики.
[Quote]Няма "не мога", има "не искам"![/Quote]
Съвсем спокойно могат да я анулират, да преизчислят и да я издадат наново. Само се оправдават със софтуера, за да прокарват такива практики.
[Quote]Няма "не мога", има "не искам"![/Quote]
E то утре примерно по тая логика може "Софийска вода" да ти цъфне с някоя фактура на стойността на цялата вода в язовир "Искър" и да те кара да плащаш с мъглявото обещание, че после ще ти разгледа случая. В интерес на истината това си е класически случай за КЗП и според мен имаш 99% шанс да се реши казуса в твоя полза. Друга тема е, че Глобул ще те гъбаркат и няма да ти пуснат телефона, което е и техния коз в случая.
[Quote]E то утре примерно по тая логика може "Софийска вода" да ти цъфне с някоя фактура на стойността на цялата вода в язовир "Искър"[/Quote] значи казуса е сходен с енергото което караше хората да плащат големи суми и после разглеждаха кой прав кой крив,но след завеждането масово на дела които и бяха спечелени тази порочна практика спря защото после плащаха за това,че са оставили клиентите без ток.Така,че щом са си и признали за грешката намираш един амбициозен адвокат обаждаш се на една две медии и ги даваш за пропуснати ползи от спирането на номера. В една нормална държава(където все иска да ме натири Блисс) ще платят и то така,че да изкараш една добра почивка:D
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
[Quote]работата е там, че трябва да се плати грешната сметка, а след това спорната сума се връща по сметката в период до три фактури. [/Quote]
А ако съм на последна или предпоследна фактура ? Кога ще ми ги възстановят тези такси ? Ако съм със средна такса 20 лв/мес и ми остават 2-3 фактури
~ 40-60 лв а са ме надписали със 150 лв ! Как се случват тогава нещата ?
Или поради доживотната обвързаност със операторите няма значение.
**Очаквайте най-доброто : [B]унаследяване на договор[/B]. Те мислят и за нашите внуци ;)
А ако съм на последна или предпоследна фактура ? Кога ще ми ги възстановят тези такси ? Ако съм със средна такса 20 лв/мес и ми остават 2-3 фактури
~ 40-60 лв а са ме надписали със 150 лв ! Как се случват тогава нещата ?
Или поради доживотната обвързаност със операторите няма значение.
**Очаквайте най-доброто : [B]унаследяване на договор[/B]. Те мислят и за нашите внуци ;)