Защо от Теленор?
Re: Re: Re: Защо от Теленор?
Е мен реклами не ме ловят. Всеки има глава на раменете, друг е въпросът кой я ползва по предназначение. Надявам се, че повечето посещаващи форума могат да смятат. Показах как стоят нещата при мен. Въпросът кой ще дава 30-35 лв. за услуги които не ползва на 100% е излишен. По-важен е какво получаваш за 30 лв. плащайки на Теленор и все още скапаната им мрежа в доста населени места. Сега ще ми опонират, че видиш ли 250 мин. към всички били напълно достатъчни. ОК, няма проблем, нека подписалите да си ги ползват на воля, но аз миналия месец от 2000 минути имам изговорени 1000. Как с Теленор ще изговоря 1000 минути и ще платя 30 лв.? Че планът на Теленор с 1000 минути към всички е 100 лв. на месец... Нека си рекламират Григор и котенцата, поне Григор е на печалба от цялата работа, а той заслужава!
Re: Re: Re: Re: Защо от Теленор?
Много харесвам Теленор и всичко, но плановете им не струват.
Те си мислеха, че in-minutes в мрежата ще вървят, както вървят в Сърбия, но тук нещата вече са по-различни, тъй като хората нямат познати само на един оператор (вече). Адекватното за тях щеше, например, да пуснат план тип "Transfer XL" за 30-35 лв., а не да го чакаме от Мтел и Виваком.
Представете си Теленор да бяха първите с такава промоция - с какво ли биха отговорили Мтел и Виваком?
Тия оператори кво толкова стискат тия минути не знам и аз. В другите държави операторите се бият само на ниво "мобилен интернет".
Пример: всеки един план от 15 долара нагоре предлага unlimited text and talk, но тоя план примерно има само 750 mb. Ако искаш повече, плащаш по-висока такса.
Знам, че тук разговорите са по-приоритетни, но не мога да разбера защо продължават да таксуват безумните 14 стотинки за SMS, при положение, че един SMS на тях им излиза под ЕДНА стотинка. Точно в ерата на WhatsApp и Viber трябва операторите да предлагат unlimited SMS към всички - сигурен съм, че има от кого да се ползва.
Те си мислеха, че in-minutes в мрежата ще вървят, както вървят в Сърбия, но тук нещата вече са по-различни, тъй като хората нямат познати само на един оператор (вече). Адекватното за тях щеше, например, да пуснат план тип "Transfer XL" за 30-35 лв., а не да го чакаме от Мтел и Виваком.
Представете си Теленор да бяха първите с такава промоция - с какво ли биха отговорили Мтел и Виваком?
Тия оператори кво толкова стискат тия минути не знам и аз. В другите държави операторите се бият само на ниво "мобилен интернет".
Пример: всеки един план от 15 долара нагоре предлага unlimited text and talk, но тоя план примерно има само 750 mb. Ако искаш повече, плащаш по-висока такса.
Знам, че тук разговорите са по-приоритетни, но не мога да разбера защо продължават да таксуват безумните 14 стотинки за SMS, при положение, че един SMS на тях им излиза под ЕДНА стотинка. Точно в ерата на WhatsApp и Viber трябва операторите да предлагат unlimited SMS към всички - сигурен съм, че има от кого да се ползва.
Re: Re: Re: Re: Re: Защо от Теленор?
Понеже казваш за 15 долара... Няма такива оферти в САЩ.
Най-ниската оферта там е 35 долара за неограничени разговори и смс и малко нет. Може и да те устройва нещо на виртуалните или някой малък оператор като крикет например - те падат до 25$, но обхватът им е като на Макс Телеком :-) В определени градове и то не абсолютно във всички сгради. Много хора, обаче това ги устройва така че се надявам и тук да го докараме поне до там - да си имаме четвърти много евтин оператор с покритие на градовете.
За смс-ите си абсолютно прав. Сигурно там цоцат много от хора, които са длъжни да пращат смс-и и затова не ги добавят в паките освен платени в собствената мрежа.
Най-ниската оферта там е 35 долара за неограничени разговори и смс и малко нет. Може и да те устройва нещо на виртуалните или някой малък оператор като крикет например - те падат до 25$, но обхватът им е като на Макс Телеком :-) В определени градове и то не абсолютно във всички сгради. Много хора, обаче това ги устройва така че се надявам и тук да го докараме поне до там - да си имаме четвърти много евтин оператор с покритие на градовете.
За смс-ите си абсолютно прав. Сигурно там цоцат много от хора, които са длъжни да пращат смс-и и затова не ги добавят в паките освен платени в собствената мрежа.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо от Теленор?
Тъй като пазарът е различен (и стандартът), то значи при нас 35 лв за неограничени и 10 GB е напълно нормално, като трябва да бъдат добавени и неограничени SMS.
Трябва за около 20-тина лв да има малко нет, но много разговори и SMS.
Трябва за около 20-тина лв да има малко нет, но много разговори и SMS.
Re: Защо от Теленор?
Въобще не съм им гледал офертите. Неколкократно съм им бил клиент и сме се разделяли със скандали заради опити да ми въртят номера от една древна професия.
Тук не съм плюл по тях, просто за мен не съществуват.
Не всичко е розово във взаимоотношенията ми с Мтел и Вива на които останах клиент, но поне за сега проблемите ми с тях са дреболии на фона на тези с Глобул.
Вече са Теленор - е, ако разбера, че нещата са се променили може би ще погледна и техните оферти когато избирам кой оператор да ползвам, но в близките две години съм обвързан ;) . Надявам се при Теленор да спрат да следват поговорката "Вълкът козината си мени, а нрава - не".
Тук не съм плюл по тях, просто за мен не съществуват.
Не всичко е розово във взаимоотношенията ми с Мтел и Вива на които останах клиент, но поне за сега проблемите ми с тях са дреболии на фона на тези с Глобул.
Вече са Теленор - е, ако разбера, че нещата са се променили може би ще погледна и техните оферти когато избирам кой оператор да ползвам, но в близките две години съм обвързан ;) . Надявам се при Теленор да спрат да следват поговорката "Вълкът козината си мени, а нрава - не".
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо от Теленор?
След като говорите за Сащ,искам да се намеся и аз.Аз ползвам ultra.me и съм страшно доволен. За 29$ разговори и смс-и неограничено, 500 мб 4G нет и 1000мин.за фикс.телефони към 70 страни,ако не се лъжа,и накрая 2,5$ кредит за международни моб.номера.Има и още доста оператори,които предлагат такива тарифи, по специално към Латинска Америка и Мексико.
Iphone 15 Pro Max
-
- Регистриран: 05 мар 2007, 19:16
Аз съм абонат на Теленор от доста години. Първо искам да кажа, че никога съм нямал проблеми с надписани сметки, объркани билинги, грешки в системата и т.н. За качеството на обслужването не мога да дам оценка, защото плащам през epay. В офис стъпвам веднъж на година или две, когато трябва да преподписвам, като предварително съм си избрал тарифен план и мобилен апарат. Проблемите ми с тях са свързани с липсата на обхват(живея в Пловдив в централен район), редовно ми се случва да провеждам един разговор по два пъти. Също така липсата на каквото и да е 3G извън големите градове . Преди редовно пътувах до София и ако на магистралата ми се появаше 3G покритие беше истински късмет. В същото време, имам вила в Родопите. Идват познати със смартфони на Виваком и си сърфират безгрижно, докато аз само се почесвах . Затова взех една бисквитка на оранжевите от лятната им промоция (3GB за 8 лв) и се родих. За други услуги не знам, но конкретно за мобилния интернет, Виваком е няколко обиколки пред Теленор към днешна дата. Какво ще стане в бъдеще не съм врачка за да знам.Аз искам да получавам качествени услуги СЕГА, а не да чакам до есента, до Коледа и т.н. Главните критики към Теленор бяха насочени към два основни аспекта. Първо - техните предплатени услуги и намалянето на валидността на кредита.Второ, липсата на каквито и да е изгодни промоции - като нов оператор и по случай Коледа. Глобул като празнуваха 10 години през 2011 пуснаха по-добри планове (сегашния ми е от тогава). Мтел 2012 си смениха логото и пуснаха промоция за всеки троен пакет от 30 лв , подарък по избор - телевизор, лаптоп или смартфон. При Теленор липсва всякаква сегментация на плановете и клиентска насоченост. Ако човек търси евтин план (10-15лв) чудесна алтернатива е БОБ (500 минути + интернет). Ако иска да говори без притеснения и да се чуди Пенчо и Генчо на кой оператор бяха, да се моли да не му свършат днес бързите мегабайти и да си прави сметка постоянно на потреблението. Ако работата му е свързана с много обаждания, чудесна алтернатива са Виваком и Мтел с техните планове от 30-35 лв такса. И така, Теленор някъде се губят по трасето :|
Първо, кой си ти, за да призоваваш нас да се абонираме за еди кой си и за еди колко си лева?
Второ, защо, когато Теленор завършиха обновяването на мрежата си в Перник и Варна, писаха, че там клиентите им ще сърфират по-бързо и т.н., а след това като видяха, че клиентите им не са доволни, започнаха да си измислят разни работи за настройки, средата на 2015 г. и т.н.?
Трето, защо блокират потребителите, които пишат негативни коментари за компанията и най-вече сравняват офертите с тези на конкуренцията?
Второ, защо, когато Теленор завършиха обновяването на мрежата си в Перник и Варна, писаха, че там клиентите им ще сърфират по-бързо и т.н., а след това като видяха, че клиентите им не са доволни, започнаха да си измислят разни работи за настройки, средата на 2015 г. и т.н.?
Трето, защо блокират потребителите, които пишат негативни коментари за компанията и най-вече сравняват офертите с тези на конкуренцията?
Re: Re: Защо от Теленор?
"Обновиха" си 2G мрежата и то с Huawei доколкото знам. Айде сега всеки да се досети доколко това има касателство към бързия интернет :) Ама иначе голяма реклама.
Re: Re: Re: Защо от Теленор?
[Quote]"Обновиха" си 2G мрежата и то с Huawei доколкото знам. Айде сега всеки да се досети доколко това има касателство към бързия интернет[/Quote]
Има касателство,но не се досещам . Huawei работи с 45 от 50-те най-големи телекомуникационни компании в света: BritishTelecom, Vodafone,Motorola,Orange, T-Mobile,Talk Talk,Bell Canada,Clearwire,Everything Everywhere,Cox, TeliaSonera...
Има касателство,но не се досещам . Huawei работи с 45 от 50-те най-големи телекомуникационни компании в света: BritishTelecom, Vodafone,Motorola,Orange, T-Mobile,Talk Talk,Bell Canada,Clearwire,Everything Everywhere,Cox, TeliaSonera...