Защо от Теленор?

alexandrov1
Регистриран: 29 юни 2012, 20:36

Защо от Теленор?

Мнение от alexandrov1 » 10 яну 2015, 15:32

От известно време насам,

всички виждаме във форума доста сериозен отпор срещу Теленор.

Може би, единствено страхът от Теленор прозира в над 90% от цялата негативна помия, която се изсипва във всички възможни аспекти срещу тази компания.

Всички знаем какво се променя там в момента и какво ще се случи след 5 месеца.

Не случайно Виваком и, особено МТел, "наградиха" толкова много хора с планове с безумно много минути и интернет за 30-35лв на месец.

Мислите ли, че това е случайност и то точно сега - когато "Глобул стана Теленор"?

На колко средностатистически клиенти им трябват "неограничени минути" и 10ГБ интернет. Пълна глупост - хората тепърва ще осъзнават, че са подписали 24 месечни договори за обеми, повечето от които, ще бъдат ползвани средномесечно на макс. 30-50%.

Виваком и Мтел просто си гарантираха стабилни приходи за следващите 2 години, защото до месец Юни на пазара ще има една чисто нова мобилна мрежа от най-ново поколение - на 10я по големина оператор в света - Теленор.

Да не говорим, дай Боже, за мрежите на Булстаком и Макстелеком.

От сега призовавам всички ние да помогнем на Българският оператор - Булстаком - като му станем клиенти, било то и с 5лв месечна такса, ей така, само заради идеята.

Дори призовавам хората от mobilebulgaria да направят възможно всички ние да имаме възможност за тестване на мрежата на Булстаком още преди да е стартирала официално.
Нали, малко или много, на всички тук, това ни е интересно.

И сега нека запазим още малко мълчание и да стискаме палци за истинската конкуренция, която преди само 2 месеца накара дори Първият GSM оператор в България първи да обърне курса революционно, за пръв път в историята си.

От какво ли тях толкова ги е страх ;)

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Защо от Теленор?

Мнение от vladovn » 10 яну 2015, 15:50

Обещанията на теленор, остават без покритие към момента, оператора от година и половина върви все по - зле.
Втората част на мнението ти... май трябваше да или в други теми или в отделна (няма значение). Съгласен съм, че трябва да се даде шанс на макс и на булсат, но и те самите не правят опити да предложат тестови услуги.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 10 яну 2015, 15:53

Не, не "знаем всички". Теленор не са показали с нищо да имат уважение към клиентите и сериозни намерения за промяна.
А това, че повечето месеци ще ми оставт мегабайти не значи, че по-нормалното е постоянно да се ограничавам и да си следя оставащите, понеже със 64 си си като без нищо.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 10 яну 2015, 15:54

[Quote]неограничени минути" и 10ГБ интернет. Пълна глупост - хората тепърва ще осъзнават, че са подписали 24 месечни договори за обеми, повечето от които, ще бъдат ползвани средномесечно на макс. 30-50%.[/Quote]
Така си мислиш ти, изхождайки през твоята си призма. На мен обаче тези 2000 минути са ми екстра, особенно с работата която върша в момента. Вече нямам такива на Теленор, че да използвам тези няколко хиляди минути, които те дават, но за собственната си мрежа! Сега говоря неограничено почти, с всички мрежи в България. Имам предостатъчно мобилен (качествен) интернет, без да ми се налага да търся безжични мрежи, понеже мегабайтите са изчерпани.
Искренно се надявам Теленор да оправят мрежата си и да предложат адекватни планове, като конкуренцията им. В близките 2-години обаче ме загубиха. Каквото - такова!!!
Иначе за Булсат съм съпричастен и аз, но не се сещам, какво бих могъл да ползвам. Нет и ТВ ползвам на Мегалан, от които съм супер доволен, колкото и да ги плюят. Телефония на Виваком, с предоволно минути и мегабайти. Дай ми идея, какво бих могъл да ползвам ей така от тях за да съм съпричастен?!?
Samsung GALAXY S22 Ultra

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Re: Re: Защо от Теленор?

Мнение от geleto_ » 10 яну 2015, 16:17

И аз искам да се включа в тестовете.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 10 яну 2015, 16:25

Аз мисля, че конкурентите просто завиждат на рекламния бюджет за популяризиране на новото име. С хилядите "планове" при мобилните оператори ситуацията там е като при праховете за пране. Имаше някакво равновесие при бюджетите, което "телетата" нарушиха. Инвестицията в реклама им докарва нови клиенти, колкото и скапана да е мрежата им или плановете неизгодни. Другите нямат тази възможност и остава само да цъкат с език.

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: Re: Re: Защо от Теленор?

Мнение от zazabg » 10 яну 2015, 16:40

Защо от теленор? Защото са скъпи! Винаги държаха 32ст на мин, когато мтел и бтк пуснаха 25ст, когато пуснаха кольо и боб глобул си запазиха високите цени. Защото ми съкратиха времето на ваучера на майка ми и като луд зареждам 3 месеца по 10лв, защото преди 10 години имах ваучер с неограничени минути към друг ваучер за 4лв на месец и след 1 месец станаха 100мин, защото мрежата им е скапана и не виждам да се оправи в близката година, защото всичките им договори са за по 2 години, защото резерв не струва!!! и много други защото!!!

Относно макс телеком и булсатком... На първите ползвам услугите, вторите за съжаление нямат кабел вкъщи, но ако мога да си пусна тяхната ип телевизия без техен кабел ще го направя. За сега я ползвам на телефона и съм много доволен. Дано да се развият, че иначе конкуренция няма да има.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 10 яну 2015, 16:43

[Quote]На колко средностатистически клиенти им трябват "неограничени минути" и 10ГБ интернет. [/Quote]
Явно тези планове не са за средностатистическия потребител...? Аз от години плащах месечна такса от над 50 лв. общо за Виваком, Субер боб и Теленор, като за Вива имах 500 мин. в собствената им мрежа и 1.5 ГБ нет; Супер боб всеки знае - по 500 мин. към мобилни и стационарни + 500 смс към всички като бях пуснал и пакета им за 500 МБ; На Теленор имам стария пакет GENERATION 300 мин. и 300 смса в мрежата + 100 МБ нет. Общо цената идва 58 лв. Хайде сега се замисли дали не съм на сметка след като подписах с Виваком за 30 лв. на месец и махнах Супер боб, който ми струваше 20 лв. За сега оставям и Теленор на линия, защото 8 лв. не са много за това което предлагат, стига да подобрят нета, но да не забравяме, че това беше предложение на Глобул и доколкото разбрах планът GENERATION не се предлага вече.
С тези скопени планове, нямащи адекватен отговор на Мтел и Виваком не знам до къде ще стигнат...

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 10 яну 2015, 17:00

Вито, който и да питаш ще ти каже че "Ариел" пере най-добре. :) Реклама убеждава, като създава паралелна реалност, в която рекламирания продукт е най-добрият. Дали паралелната реалност е близка до действителността или просто фантазия, това е отделен въпрос. Балъци , дето не правят разлика - бол.
Така че който има пари - налива и "пичели", а който не играе , освен че не "пичели" почва да губи. Такива са правилата.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Мнение от Мilen » 10 яну 2015, 17:03

[Quote]С тези скопени планове на Теленор, нямащи адекватен отговор на Мтел и Виваком не знам до къде ще стигнат...[/Quote]
Напълно съм съгласен. Огромна издънка на Теленор е този "резерв". Много мои приятели, абонати на Глобул от самия старт на оператора, този декември се прехвърлиха към Виваком и Мтел. Първите им коментари- най-после адекватен мобилен интернет, родихме се...

За Макс телеком и Булсатком- аз вече ги подкрепям. Пуснах си интернет от Булсат, като стария от Мегалан/Мтел го спрях. И навих един приятел да си пусне нет и тв от Булсат, вместо от Мтел. Договора е на мое име, за да мога като тръгнат LTE услугите, да си пусна пакет. Сега благодарение на това гледам и тв през приложението им за смартфон (yes) Макс телеком също ще ги подкрепя, само чакам да пуснат адекватни промоции с много МБ на максимална скорост и гласова услуга. Харесал съм си и смартфон с новия 64 битов процесор Снапдрагон 410, с поддръжка на две сим карти и LTE.

Отговори