Полезни неща.

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Полезни неща.

Мнение от Scorpinox10 » 03 май 2021, 19:58

Споделям с всички вас 2 полезни за мен неща, които напоследък много използвам и съм много доволен.

Първото нещо е програмата Bluestacks. Тя е помощна програма и е налична за Windows и Mac. Използвам я на лаптоп/компютър за да имам андроид на него. Почти всичко работи : Булсатком, Da Player и т.н. Трябва само да влезете в приложение с профила си за Google Play Store.
Aко имате нещо платено, то също ще работи като платено и на лаптопа. Програмата е напълно безплатна и може да я изтеглите от тук: https://www.bluestacks.com/

Второто полезно нещо се намира в магазина Google Play и се нарича Google Play Pass. Това е проект на Google, който включва доста голяма колекция програми и игри. Какво е различното? Дори да са платени, може да ги сваляте ако имате абонамент за Play Pass. Той струва 10 лева на месец или 60 за година. Обаче първия месец е безплатен. Всеки може да го получи и после да се откаже т.е. нищо не плащате. Ако играта е безплатна когато я свалите в нея няма реклами или покупки в приложението. Има стахотни игри без да плащате, включително двете части на Monument Valley, Forgotton Anne, Samorost 3, Grim Legends и много други. Възползвайте се.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Re: Полезни неща.

Мнение от JKRL » 04 май 2021, 18:27

Scorpinox10 написа:
03 май 2021, 19:58
Второто полезно нещо се намира в магазина Google Play и се нарича Google Play Pass. Това е проект на Google, който включва доста голяма колекция програми и игри. Какво е различното? Дори да са платени, може да ги сваляте ако имате абонамент за Play Pass. Той струва 10 лева на месец или 60 за година. Обаче първия месец е безплатен. Всеки може да го получи и после да се откаже т.е. нищо не плащате. Ако играта е безплатна когато я свалите в нея няма реклами или покупки в приложението. Има стахотни игри без да плащате, включително двете части на Monument Valley, Forgotton Anne, Samorost 3, Grim Legends и много други. Възползвайте се.
Също така в руския форум могат да се теглят платените приложения напълно безплатно. Почти всички ги има, които са ми трябвали и се обновяват своевременно.

monster789
Регистриран: 19 ное 2017, 10:18

Мнение от monster789 » 04 май 2021, 18:54

JKRL написа:
04 май 2021, 18:27
Също така в руския форум могат да се теглят платените приложения напълно безплатно.
Няма шанс да се доверя на руснаци, еле пък за пиратски приложения 🇺🇸 🇬🇧 🇪🇺 🇦🇺 🇨🇦

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 04 май 2021, 19:37

От както се e появило ползвам приложението магазин на 4pda.ru и нямам никакви проблеми с което и да е приложение, сваляно от там ! Всеки сам си решава, но отдавна не е Google Play единственият източник за сваляне на приложения в Андроид !

Scorpinox10

Мнение от Scorpinox10 » 04 май 2021, 19:54

monster789 написа:
04 май 2021, 18:54
JKRL написа:
04 май 2021, 18:27
Също така в руския форум могат да се теглят платените приложения напълно безплатно.
Няма шанс да се доверя на руснаци, еле пък за пиратски приложения 🇺🇸 🇬🇧 🇪🇺 🇦🇺 🇨🇦
Това щях да добавя. Пиратските копия имат недостатъци.
С Play Pass имаш законно платеното приложение или игра. А също нямаш покупки в приложението или реклами ако е в каталога. Има чудесни заглавия. Сега пробвам Titan Quest и Unit 404. Добавени са всички версии на Sonic и Jungle Adventure и Red Ball. И 1 месец сваляш всичко без пари.

Потребителски аватар
JKRL

Мнение от JKRL » 04 май 2021, 21:59

monster789 написа:
Приложенията не са пиратски в 99% от случаите, защото просто така Чичо Google го е измислил. Достатъчно е някой да го изтегли от Google Play, а след това всеки може да го инсталира на своя смартфон без да се пипа кода на приложението.

Scorpinox10

Мнение от Scorpinox10 » 07 май 2021, 15:57

JKRL написа:
04 май 2021, 21:59
monster789 написа:
Приложенията не са пиратски в 99% от случаите, защото просто така Чичо Google го е измислил. Достатъчно е някой да го изтегли от Google Play, а след това всеки може да го инсталира на своя смартфон без да се пипа кода на приложението.
Изобщо не е така. Повечето са леко преработени.
Някой имат онлайн серификация на копието при всяко пускане. Други имат добавено съдържание и т.н.

Единствения начин да имаш нещо законно е ако някой вече го е закупил и ти даде акаунта си в Google Play за да си го свалиш и ти.

monster789
Регистриран: 19 ное 2017, 10:18

Мнение от monster789 » 07 май 2021, 20:10

JKRL написа:
04 май 2021, 21:59
monster789 написа:
От къде си толкова сигурен? Проверяваш checksum на apk файловете, които сваляш от пиратски сайтове?

Потребителски аватар
JKRL

Мнение от JKRL » 07 май 2021, 21:08

Scorpinox10 написа:
07 май 2021, 15:57
Някой имат онлайн серификация на копието при всяко пускане. Други имат добавено съдържание и т.н.
Много добре знам кое как е и вече написах каква е реалността. Има такива приложенията, за които пишеш, но те не са много, а и най-важното е, че винаги пишат какво е пипано в приложението, ако е пипано.
Имай предвид, че кода на приложенията не е криптиран и всеки може да човърка в приложенията(хубавата страна на Android). 4pda съществува от толкова много години, че досега да са изгърмели отдавна, ако слагаха вируси в приложенията.
От край време винаги смартфоните ми са рутнати и тегля от там приложения. Проблеми няма. Нямам проблеми с приложенията за банкиране и плащане с Google Pay. За всичко хората са измислили решение.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 07 май 2021, 21:24

JKRL написа:
07 май 2021, 21:08
Scorpinox10 написа:
07 май 2021, 15:57
Много добре знам кое как е и вече написах каква е реалността. Има такива приложенията, за които пишеш, но те не са много, а и най-важното е, че винаги пишат какво е пипано в приложението, ако е пипано.
Имай предвид, че кода на приложенията не е криптиран и всеки може да човърка в приложенията(хубавата страна на Android). 4pda съществува от толкова много години, че досега да са изгърмели отдавна, ако слагаха вируси в приложенията.
От край време винаги смартфоните ми са рутнати и тегля от там приложения. Проблеми няма. Нямам проблеми с приложенията за банкиране и плащане с Google Pay. За всичко хората са измислили решение.
Няма проблем докато не се появи проблем..
Ако не си писал приложението успех да откриеш един ред код, който логва примерно всичко, което пишеш или нещо подобно.
Смели хора сте вие.
Аз лично при положение, че всички финанси ми минават през телефона не бих правил такива експерименти.

Отговори