Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от muamamu1 » 14 окт 2015, 20:25

Остави ги другите мнения, аз смятам, че всеки може да си хареса това, което му е удобно. Нека сме честни, тази година Google не представиха нищо, което не си използвал до сега с Custom ROM, нали?

evir
Регистриран: 03 май 2007, 13:24

Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от evir » 14 окт 2015, 20:31

WebOs, много ми харесва. Сега ябълката ги копира много. Maemo е чист Linux можеш да правиш всичко. Symbian C++ перфектен. ВВ криптиране. Win може да се каже, че цена производителност и камера (наследство от Нокиа) страхотни. Всичко останало за мене е промоция и компромис.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от PoceH_BS » 14 окт 2015, 20:39

[Quote]Нека сме честни, тази година Google не представиха нищо[/Quote]

Ако искаш да сме абсолютно честни и откровени, мен Гугъл още с Material design-а ме издразниха, но това не ми пречи да си наглася OS-а както на мен ми харесва, нали? ;)
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

muamamu1

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от muamamu1 » 14 окт 2015, 20:43

Така е, но и това си има граници. Не можеш да измислиш и да имплементираш нова функционалност, както Microsoft се опитват да унищожат нуждата от няколко устойрства и да приберът всичко в телефона, нали?

muamamu1

Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от muamamu1 » 14 окт 2015, 20:45

@evir, значи си готов да се откажеш от множеството приложения за общдата идея, която ще получиш, и да изпозлваш телефона си като слушалка? Не мисля, че трябва да обсъждаме умрели идеи, колкото и добри да са те. Да, съгалсен съм, на мен също много ми допадна WebOS, докато изпозлвах Pre 3, но категорично смятам, че в момента е по-добре да се "краде" от тях (добри идеи), вместо да ги оставяме да умрат позорно.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от PoceH_BS » 14 окт 2015, 20:59

[Quote]Microsoft се опитват да унищожат нуждата от няколко устойрства и да приберът всичко в телефона, нали?[/Quote]

За сметка на какво?

[Quote]
Continuum's limitations: hardware requirements and price
As flagship devices, the Lumia 950 and 950XL aren't exactly affordable to emerging market consumers. The Lumia 950 costs $550. Microsoft also announced Display Dock, a small hub of connectors that will facilitate Continuum, which costs $99. That could very well be more than the cost of the Lumia itself that an emerging market customer buys.[/Quote]
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

evir
Регистриран: 03 май 2007, 13:24

Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от evir » 14 окт 2015, 21:02

Аз не се отказвам от нищо. Просто споделям моя опит и впечетления. Така сванах идеята на този форум да споделя моите впечетления от всички OS които съм ползвал и притежавам и са ми любими. За мене в момента най-добрата OS цена качество и подръжка е Win.

muamamu1

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от muamamu1 » 14 окт 2015, 21:12

Процесът няма да се случи в една стъпка, но Microsoft са единствената комапния, която въри по този път. На всичко отгоре, те остават единствената комапния, която показа ентусиазъм тази година.

@evir, разбира се, че няма лошо да харесваш някоя вече "умряла" ОС. Просто не мисля, че си заслужава да криткуваме някой, че копира нещо от ня кой друг, когато това носи само удобство. Въпреки това, аз бих се радвал, ако сегашняи ми телефон изпозлваше WebOS. Също така чаках и Priv до момента, в който не разбрах за каква цена се спекулира. Не бих инвестирал огроман сума, просто за да мога да се радвам на нов продук без реални нови възможности. Имам големи очаквания към Lumia 950, дано ги оправдае.

doktor4e_to
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от doktor4e_to » 15 окт 2015, 01:24

BlackBerry OS10 ;)

Ако пътуваш и не кибичиш в офиса на климатик, а ти се налага да изпращаш/получаваш мейли, да работиш отлично с облачните услуги, непрекъснат достъп до стационарните си компютри и тяхната база данни....и куп благинки още, това е BlackBerry OS! Най-добрата операционна система за работа! 8)

BoyanSherbanov
Регистриран: 20 авг 2013, 11:48

Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от BoyanSherbanov » 15 окт 2015, 08:16

Така си мислиш понеже не си ползвал Windows, имам двама познати с такива телефони служебни. Работят в енергийния сектор и ти гарантирам, че всички предимства на BlackBerry OS ги има в Windows, като вече са доразвити изключително много при windows 10 и не случайно ВВ преминават към Андроид понеже са обречени на бизнес пазара. За Андроид кво да говорим това е един разграден двор, перфектен е за телевизора ми примерно(поне засега докато и той не заприлича на компютър след някой и друга година), за бойлера, хладилника, климатика или колата след някой и друга година, но за телефон ВЕЧЕ не става. Телефона вече върши прекалено много задачи използва се за какво ли не и Андроида не е способен да поддържа работата на устройство с много изисквания понеже е елементарна операционна система. При него всеки си прави каквото си поиска всяко приложение иска да заграби колкото се може повече от ресурса на телефона и реално няма кой да го ограничи и като сложиш повече приложения телефона става труден за ползване и ти създава повече проблеми отколкото да ти помага. Така че мисля, че Андроид е обречен, той няма как да предложи нещо ново, понеже не може. Толкова са му възможностите както навремето беше Sambian примерно, няма как да имаш за основа кирпичена колиба и да очакваш отгоре да надстроиш дворец.

Отговори