Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от Scorpinox10 » 15 окт 2015, 18:12

[Quote]Чак пък любима не, но тази, която върши работа е Android. Другите са просто алтернативи.[/Quote]

Напълно съм съгласен. Андроид дава свободата да имаш всичко. 90% от потребителите не са компетентни и не знаят как да боравят с телефоните си и компютрите си. Последния телефон, който почистих имаше над 100 свалени приложения от интернет без да се ползват от рода на Apus, nova launcher, 360 security и какво ли още не. При компютрите съм се сблъсквал с още по-абсурдни неща- инсталиране на 2 антивирусни при което лаптопа блокираше, инсталирани 10 тулбара в браузера и той 10 минути зарежда само тях.
Опитния потребител ще се справи с абсолютно всяка ОС или устройство. Правил съм невероятни неща още със Симбиан(n95 8gb). За опитния потребител няма лоша ОС- нагаждаш се към това, с което разполагаш и получаваш това, което искаш.

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от sladyrko » 15 окт 2015, 18:26

Ти май не си наясно, че телефоните се ползват от 10 годишни до 50+.. Не всеки трябва да е опитен потребител. И тук е разликата в отворена и затворена ОС - шанса да инсталираш нещо грешно е минимален. От всички потребители " опитните" едва ли са 10% дори.. Все едно някой да ти каже " ти не разбираш от програмиране, тогава какво обсъждаш дадена ОС".. За да ползваш нещо създадено за масовия консуматор не трябва да се изисква завършен курс..
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

Scorpinox10

Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от Scorpinox10 » 15 окт 2015, 18:50

Когато не знаеш нещо или не си наясно - сядаш и започваш да се образоваш и учиш. Като не искаш да научиш нещо ползваш си смартфона само за слушалка или си купуваш обикновен телефон. Няма как без желание да научиш каквото и да било, да се справиш, с коя да е ОС.
Колко човека примерно от форума с Андроид телефони при препълване на паметта на телефона знаят какво да направят за да не засегнат мултимедията си или други жизненоважни неща???
Или колегата, който е имал Андроид и след 20 приложения телефона бъгясва. Аз имам и на двата си телефона над 160 приложения на всеки и над 20000 файла и нищо не се усеща. Е кой е виновен телефона, ОС или той самия?

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от muamamu1 » 15 окт 2015, 19:29

Не всеки има време да седне и да се образова, довери ми се. Не му и е работа. Разбира се, че някой ще харесва iOS повече точно заради това. Въпросът е, че ако си купиш Android телефон сега знаеш, че до 2-3 години ще изпозлваш абсолютно същите идеи и никакво развитие. iOS върви към същото, защото в момента няма две операционни системи, които да вървят толкова близко една до друга. Жалко, че Ubuntu няма да постигне нищо ново, имах големи надежди за нея.

Scorpinox10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от Scorpinox10 » 15 окт 2015, 20:05

В[Quote]ъпросът е, че ако си купиш Android телефон сега знаеш, че до 2-3 години ще изпозлваш абсолютно същите идеи и никакво развитие. iOS върви към същото, [/Quote]

Това е абсолютно несериозно. Всяка една ОС година след година търпи сериозни промени. Излиза нов хардуер, нови функции. Излизат все по мощни чипове. Всичко това иска нов софтуер. Вдига се бъезодействието и смартфоните вече мерят сили с настолни PC и лаптопи. Дори не мога да си представя след 2-3 години къде ще са нещата - холограми, безоператорни сим-карти, интернет от всяка точка на Земята. Нещата се развиват повече от стремглаво. Навремето имаше интересно сравнение - ако автомобилната индустрия се развива с темпото на компютрите то тогава щяхме с 1 литър гориво да правим обиколка на Земята.

muamamu1

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от muamamu1 » 15 окт 2015, 20:27

Докато Apple и Microsoft имат към какво да присъединят своите мобилни операционни системи и към какво да се целят, Google все повече се губи. Виж, че тази година не представиха нищо ново и иновативно, което да представлява интерес за един образован потребител, какъвто малко или много си ти? Да, ще предложат интернет навсякъде, но само за да могат да имат достъп до повече информация. И не, след 5-6 години нямам намерение още да обикалям с телефон и лаптоп по отделно, а Android няма да ми даде възможност да заменя едното с другото, просто защото няма сериозна база разработчици, която да я подрепят в прехода.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от AVKansazov » 15 окт 2015, 20:50

[Quote]Да, ще предложат интернет навсякъде, но само за да могат да имат достъп до повече информация.[/Quote]
Великият злодей гугъл който иска да знае всичко за теб...
Хванал си се за тоя довод с "информацията" но живееш с илюзията че само гугъл я събира и само това повтаряш до втръсване.Не можеш да разбереш че всички търгуват с личността ти, виж в каква шпионска система се превръща уиндоус 10-ката, мислиш ли и че епъл не те следи?
[Quote]Докато Apple и Microsoft имат...[/Quote]
Къде замеси епъл тук?Какво имат, ОС-а е по стара от андроид но се развива по-бавно от него.Какво развиват, извинявай обаче след популяризирането на сензорния дисплей просто диктуват модата с разни технологични щуротии(отпечатъци, форс тъчове) и от време на време пускат "невероятни новости"(всъщност въвеждат неща които другите ги имат от години - колко години буксуваха с големината на дисплеите).
А уиндоус не имат възможност да се развиват а просто чак сега взеха да влизат в час.
А Гугъл един път наблегна повече на вътрешните подобрения отколкото на шарениите и веднага "нищо ново, изостават, загиват...", ти да не очакваш че вече трябва да можеш да управляваш космически кораби с андроида за да се почувстваш удовлетворен от подобренията.
[Quote]И не, след 5-6 години нямам намерение още да обикалям с телефон и лаптоп по отделно[/Quote]
Аз и сега не възнамерявам, има едно нещо което ги замества казва се... фаблет ;)
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

muamamu1

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от muamamu1 » 15 окт 2015, 21:09

Всекис ъбира, но някой поне ти предлага нещо в замяна. Виж, Google изисква от теб по цял ден да си седиш на стопла, да пълнееш и да тъпееш, докато те просто търгуват с твоя мързел. Кое да видя? Да видя какво пише в инетнет ли? Аз си имам глава на раменете, за да преработя тази инфорамция и сам да си изкарам изводи, защото никой няма да напише истината както си трябва, иначе сам се сети колко пари ще се "погубят".

Добре, за теб това, което въвежда Apple може да не е от значение, но очевидно не искаш да приемеш, че за някой друг може, така че не виждам какъв спор може да се получи. За мен дълго време iOS представляваше най-удобната операционна система (спрямо моите нужди), но напоследък ме разочароват. Бях много близко до това да се откажа и от OS X, но с 10.11 пооправиха положението и го закрепиха за следващите 1-2 години. След това сигурно ще мина на Windows ultrabook и телефон.

Както споменах в началото на темата, идеята е да се вслушваш в другия, а не да му разправя колко по-разбиращ си. Нека прочетем събитията от последната година (горе-долу)- Apple се опитва да свърже компютъра и телефона ти, макар и да имаш нужда от тяхен хардуер, Microsoft се опитва да замени двете устройства с едно, а Google... четът какво става на екрана ти. Сигурен съм, че когато инсталирам 6.0 по-късно тази година и отново пропусна Google Apps няма да усетя почти никаква разлиак спрямо ROM-а, с който съм сега, че дори ще изгубя функционалност.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от AVKansazov » 15 окт 2015, 21:18

[Quote]Google изисква от теб по цял ден да си седиш на стопла, да пълнееш и да тъпееш, докато те просто търгуват с твоя мързел. [/Quote]
Доколкото знам пълнеенето и тъпеенето обикновено става пред настолния компютър или лаптопа а те са предимно уиндоус и осх :D
[Quote]идеята е да се вслушваш в другия, а не да му разправя колко по-разбиращ си.[/Quote]
Не знам какво си мислил като идея но на мен ми прилича на поредния ти монолог - изказваш мнение но ако отсрещното не съвпада с твоето изведнъж си променяш идеята.Къде видя да "ти разправям колко по-разбиращ съм"?Ти изобщо търпиш ли опоненти в спора?
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

evir
Регистриран: 03 май 2007, 13:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от evir » 15 окт 2015, 21:19

Много ми се нрави за 1л . Сигурно има такъв двигател( малко повече от 1л), но ние сме зависими от големите конгломерати където всичко е пари и власт.(beer)(beer)(beer)

Отговори