Windows 10 не просто е най-развитата система за споделяне на информация и то далеч повече от Facebook & Google,
Windows 10 e най-прозрачната съществуваща система, в която нищо лично не може да бъде скрито!
:D
Windows 10 - първи впечатления
Re: Re: Windows 10 - първи впечатления
Нали не си въобразявате, че същото го няма от виста насам? Просто сега го обявиха официално. :D
Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления
Аз, когато си инсталирах ъпдейта ме накара да изтрия само Daemon Tools, която все се канех да изтрия или да ъпдейтна, защото беше доста стара версия. Иначе наистина компютъра е по-пъргав, то всъщност на моя компютър не му се усеща много много, понеже е с надути характеристики, но все пак се усеща някаква по-бърза работа при вградените приложения. То от това, което е при мен няма накъде повече да се подобрява като бързина.
Re: Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления
Аз ъпгрейднах от Джам 7 до 10 с инструмента на Микромек без да запазвам нищо. Джама се активира веднага, но като погледнах заемаше ~32GB. Свалих инсталационното iso и инсталирах на чисто "N" версията за Европа (Not with Media Player). След това Джама отказа да се активира по никой начин. Изчетох де що има Help в мрежата. Всичко е талаш и напълно грешна информация. Нямаше нито едно полезно мнение по въпрос с очевидно елементарно решение. Оказа се че орязаната "N" версия не може да се активира с лиценз за пълната версия от Джам 7. Демек трябваше да започна от начало с инсталиран и активиран Джам 7. След това да ъпгреидна до правилната версия на 10 ; джама да се регистрира на сървърите на Микромек с използваната от мен хардуерна конфигурация и накрая да опитам с инсталация на чисто от DVD. Малко сложно и объркващо, не Ви ли се струва. На мен ми отне 10 часа нон-стоп ръчкане (и яко псуване).
Сега да споделя къде е ключа от бараката, за колеги които ще тръгнат да си чупят главата с ъпгрейд до 10 като мен (реанимирах цял ден след инсталационния маратон). С последното iso от ноември вече можете да използвате регистрационния ключ от стария Джам директно в инсталацията от DVD на 10.
Микромек направо са се усрали. След подобни аматьорски изпълнения от тяхна страна ми се струва, че вече са на УВО и ще скоро приключват работата.
Сега да споделя къде е ключа от бараката, за колеги които ще тръгнат да си чупят главата с ъпгрейд до 10 като мен (реанимирах цял ден след инсталационния маратон). С последното iso от ноември вече можете да използвате регистрационния ключ от стария Джам директно в инсталацията от DVD на 10.
Микромек направо са се усрали. След подобни аматьорски изпълнения от тяхна страна ми се струва, че вече са на УВО и ще скоро приключват работата.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: Re: Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления
Така като чета какви проблеми имате, не ви ли се иска да минете на Linux и да ги забравите най-накрая? Аз лично съм изключително доволен и абсолютно нищо не ми липсва :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления
И аз съм така, но жертвах един лаптоп за проба. Стана ми любопитно за какво е целият този шум. Били си написали домашното, 10 зареждал и работел по-бързо от 7 - грънци.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления
На мен цялата работа ми отне 2 часа и 30 минути някъде за настолен компютър и лаптоп. Преинсталирах ги начисто едновременно. Първо прегледах каква версия е стария windows (pro, home, etc.), след това си изтеглих подходящите 10-ки и ги боотнах на флашки. Докато се теглеха и се качваха на флашката, си качих цялата важна информация на външен хард. Ъпдейтнах до 10-ка, за да се конвертира ключа за 10 и да се запази в сърварите на Microsoft. След това веднага хакнах флашките и почнах начисто. За 2 часа преинсталирах компютрите без никакви проблеми и за още 30 минути си инсталирах важните програми, драйвъри и си преместих нещата обратно от външния хард.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления
Мдам, както се казва - "Безплатно е само сиренцето в капана" :D
[Quote][B]Microsoft подло преименува шпионската услуга DiagTrack и я стартира отново.[/B]
И наистина, след инсталиране на Threshold 2 процесът DiagTrack изчезна от списъка с услугите и много компютърни специалисти похвалиха Microsoft за добрата работа.
Оказа се, че бившият процес Diagnostics Tracking Service (DiagTrack) въобще не е премахнат. Microsoft просто го е преименувал в Connected User Experiences and Telemetry.
След промяната на името на тази услуга, потребителските настройки се губят - тоест, ако сте спрели DiagTrack, то след обновяването, процесът с новото име автоматично се стартира без проблем.
Очевидно, Windows 10 не е изцяло под контрола на потребителите.[/Quote]
[Quote][B]Microsoft подло преименува шпионската услуга DiagTrack и я стартира отново.[/B]
И наистина, след инсталиране на Threshold 2 процесът DiagTrack изчезна от списъка с услугите и много компютърни специалисти похвалиха Microsoft за добрата работа.
Оказа се, че бившият процес Diagnostics Tracking Service (DiagTrack) въобще не е премахнат. Microsoft просто го е преименувал в Connected User Experiences and Telemetry.
След промяната на името на тази услуга, потребителските настройки се губят - тоест, ако сте спрели DiagTrack, то след обновяването, процесът с новото име автоматично се стартира без проблем.
Очевидно, Windows 10 не е изцяло под контрола на потребителите.[/Quote]
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.