Windows 10 - първи впечатления

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Re: Windows 10 - първи впечатления

Мнение от kpo » 25 ное 2015, 19:45

Windows 10 не просто е най-развитата система за споделяне на информация и то далеч повече от Facebook & Google,
Windows 10 e най-прозрачната съществуваща система, в която нищо лично не може да бъде скрито!
:D

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Re: Windows 10 - първи впечатления

Мнение от vladovn » 25 ное 2015, 23:31

Нали не си въобразявате, че същото го няма от виста насам? Просто сега го обявиха официално. :D

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления

Мнение от Wallker » 26 ное 2015, 02:45

Аз, когато си инсталирах ъпдейта ме накара да изтрия само Daemon Tools, която все се канех да изтрия или да ъпдейтна, защото беше доста стара версия. Иначе наистина компютъра е по-пъргав, то всъщност на моя компютър не му се усеща много много, понеже е с надути характеристики, но все пак се усеща някаква по-бърза работа при вградените приложения. То от това, което е при мен няма накъде повече да се подобрява като бързина.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления

Мнение от A4i » 26 ное 2015, 10:32

Аз ъпгрейднах от Джам 7 до 10 с инструмента на Микромек без да запазвам нищо. Джама се активира веднага, но като погледнах заемаше ~32GB. Свалих инсталационното iso и инсталирах на чисто "N" версията за Европа (Not with Media Player). След това Джама отказа да се активира по никой начин. Изчетох де що има Help в мрежата. Всичко е талаш и напълно грешна информация. Нямаше нито едно полезно мнение по въпрос с очевидно елементарно решение. Оказа се че орязаната "N" версия не може да се активира с лиценз за пълната версия от Джам 7. Демек трябваше да започна от начало с инсталиран и активиран Джам 7. След това да ъпгреидна до правилната версия на 10 ; джама да се регистрира на сървърите на Микромек с използваната от мен хардуерна конфигурация и накрая да опитам с инсталация на чисто от DVD. Малко сложно и объркващо, не Ви ли се струва. На мен ми отне 10 часа нон-стоп ръчкане (и яко псуване).
Сега да споделя къде е ключа от бараката, за колеги които ще тръгнат да си чупят главата с ъпгрейд до 10 като мен (реанимирах цял ден след инсталационния маратон). С последното iso от ноември вече можете да използвате регистрационния ключ от стария Джам директно в инсталацията от DVD на 10.
Микромек направо са се усрали. След подобни аматьорски изпълнения от тяхна страна ми се струва, че вече са на УВО и ще скоро приключват работата.

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Re: Re: Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления

Мнение от mishobehar » 26 ное 2015, 10:47

Така като чета какви проблеми имате, не ви ли се иска да минете на Linux и да ги забравите най-накрая? Аз лично съм изключително доволен и абсолютно нищо не ми липсва :)

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления

Мнение от A4i » 26 ное 2015, 10:55

И аз съм така, но жертвах един лаптоп за проба. Стана ми любопитно за какво е целият този шум. Били си написали домашното, 10 зареждал и работел по-бързо от 7 - грънци.

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления

Мнение от Wallker » 26 ное 2015, 13:15

На мен цялата работа ми отне 2 часа и 30 минути някъде за настолен компютър и лаптоп. Преинсталирах ги начисто едновременно. Първо прегледах каква версия е стария windows (pro, home, etc.), след това си изтеглих подходящите 10-ки и ги боотнах на флашки. Докато се теглеха и се качваха на флашката, си качих цялата важна информация на външен хард. Ъпдейтнах до 10-ка, за да се конвертира ключа за 10 и да се запази в сърварите на Microsoft. След това веднага хакнах флашките и почнах начисто. За 2 часа преинсталирах компютрите без никакви проблеми и за още 30 минути си инсталирах важните програми, драйвъри и си преместих нещата обратно от външния хард.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Windows 10 - първи впечатления

Мнение от PoceH_BS » 26 ное 2015, 13:40

Мдам, както се казва - "Безплатно е само сиренцето в капана" :D

[Quote][B]Microsoft подло преименува шпионската услуга DiagTrack и я стартира отново.[/B]

И наистина, след инсталиране на Threshold 2 процесът DiagTrack изчезна от списъка с услугите и много компютърни специалисти похвалиха Microsoft за добрата работа.
Оказа се, че бившият процес Diagnostics Tracking Service (DiagTrack) въобще не е премахнат. Microsoft просто го е преименувал в Connected User Experiences and Telemetry.
След промяната на името на тази услуга, потребителските настройки се губят - тоест, ако сте спрели DiagTrack, то след обновяването, процесът с новото име автоматично се стартира без проблем.
Очевидно, Windows 10 не е изцяло под контрола на потребителите.[/Quote]
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Отговори