Бързосвършваща батерия /понякога/
Бързосвършваща батерия /понякога/
Здравейте,
Смартфон Samsung Galaxy j5.
От доста години го имам. Когато го купих – беше модерен.
Ползвам го само у дома. Без СИМ.
През рутер Wi-Fi на Булсат /оптичен нет/.
Ежедневно, само и единствено вечер: Малко скайп – 5 – 15 мин; V-mobile – 0 – 10 мин. Новини – 0 – 20 мин. Клипове, телевизия – не.
Зареждам веднъж на 3 … понякога на 4 дни. Веднъж.
За целите, за които го ползвам в момента – перфектен е смартфона.
Перфектен, перфектен – колко да е перфектен.
Понякога, не често….веднъж на 10 дни… или на 5 дни…. или на 7 дни, или на 2 дни… или на 12 дни… няма правило през колко дни… Сутрин го оставям зареден 100%, а щом се прибера /вечер/, всичкият ток е „издухан“ ; и телефонът се е самоизключил.
При включване в кабела за зарядното – започва да зарежда, показвайки остатъчен заряд 4-5-6 процента.
Някакво приложение се самовключва през деня ли… що ли…
След включване на телефона, не мога да разбера къде, аджеба, е заминал 100 процентовият заряд на батерията. И не намирам (а и не знам как, де) къде (и как) да търся някакви следи за евентуално ползвани от смартфона през него ден приложения. …. Странна ситуация. Понякога, де.
Бихте ли помогнали с идеи, знания и предположения. Че да си оправя Самсунга.
Благодаря.
Смартфон Samsung Galaxy j5.
От доста години го имам. Когато го купих – беше модерен.
Ползвам го само у дома. Без СИМ.
През рутер Wi-Fi на Булсат /оптичен нет/.
Ежедневно, само и единствено вечер: Малко скайп – 5 – 15 мин; V-mobile – 0 – 10 мин. Новини – 0 – 20 мин. Клипове, телевизия – не.
Зареждам веднъж на 3 … понякога на 4 дни. Веднъж.
За целите, за които го ползвам в момента – перфектен е смартфона.
Перфектен, перфектен – колко да е перфектен.
Понякога, не често….веднъж на 10 дни… или на 5 дни…. или на 7 дни, или на 2 дни… или на 12 дни… няма правило през колко дни… Сутрин го оставям зареден 100%, а щом се прибера /вечер/, всичкият ток е „издухан“ ; и телефонът се е самоизключил.
При включване в кабела за зарядното – започва да зарежда, показвайки остатъчен заряд 4-5-6 процента.
Някакво приложение се самовключва през деня ли… що ли…
След включване на телефона, не мога да разбера къде, аджеба, е заминал 100 процентовият заряд на батерията. И не намирам (а и не знам как, де) къде (и как) да търся някакви следи за евентуално ползвани от смартфона през него ден приложения. …. Странна ситуация. Понякога, де.
Бихте ли помогнали с идеи, знания и предположения. Че да си оправя Самсунга.
Благодаря.
Re: Бързосвършваща батерия /понякога/
Върни фабричните настройки на телефона
Виж дали не се е надула тая батерия, в ония години самсуняците бяха много известни с това.
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Мен обаче не може да ме напусне усещането (то пък аз съм и един усетлив ама.... чак свят да ти се завие... както и да е )....че някакво приложение се самовключва както и когато си поиска. И издухва енергията на батерията.Luke_Netwalker написа: ↑21 ное 2024, 13:00Аз също имам такъв телефон и никога не съм имал такива проблеми. Може би трябва да смениш батерията.
По-завчера сутринта оставих телефона с 56 % заредена батерия. Вечерта го намерих с 55%. И си го ползвах телефона така, както обичайно си го ползвам.
Завчера сутринта оставих телефона на 24%. Вечерта, като се прибрах у дома - батерията пак си беше 24%.
Вчера сутринта оставих батерията на 99%. Вечерта бе 98%.
Т.е. има дни, в които телефонът е перфектен.
Обаче случва се понякога нещо - като че ли се включва някакво приложение за.... знам ли за какво, я. И.... ... ...вече казах: Батерията "пада" и телефонът се самоизключва поради нисък заряд.
Извинявам се, ако въпросът ми е тъп.... ... ... но възможно ли е някакво енергоемко приложение да се самовключва от време на време... и да е вярно моето предположение за проблема?