Apple иска патентно обезщетение за 2,5 милиарда долара от Samsung

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Apple иска патентно обезщетение за 2,5 милиарда долара от Samsung

Мнение от Ванката » 26 юли 2012, 12:45

Не ми е ясно само, къде са модераторите за да оставят създание, като теб да пише глупости и да създава напрежение във форума? Ти някога докосвал ли си се до продукт на Самсунг, че пишеш простотии? Телефоните, които правят сега нямат нищо общо с пръчките от едно време! Поиграй си с едно Галакси без значение, кое да те видим какво, ще кажеш тогава.
Samsung GALAXY S22 Ultra

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 26 юли 2012, 12:52

То този наистина си е простак,който в реалния живот при такива приказки нон стоп ще го подпукват...
И задължително тоя трябва да го елиминират ВЕДНАГА във форума и изобщо такива трябва да са под наблюдение.

uglyipl
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Мнение от uglyipl » 26 юли 2012, 13:15

Крайно време е да забранят да се патентоват ...идеи за нещо си, а да се патентоват само работещи модели. Така, всеки ...едва ли не научен фантаст ...патентова неща, които може би за в бъдеще ще се направят...
Така, един слънчев ден, когато някой наистина се потруди и направи работещ модел ...фантаста отива и му казва, виж кво..ти може и да си го направил да работи, ама аз си мислех, че може да стане...дай пари сега...щото аз съм си фантазирал много, докато ти си работил...
Пресен пример - закупен патент от Епъл за мултитъч технология за въвеждане от 1995 ... която обаче, просто е на хартия... а не нещо работещо...ама няма значение, патентовано е....става за изнудване...
А това, с дизайна е пълна простотия... както може някой да произведе приблизително копие на дреха, чанта и т.н. и никой да не може го закачи за нищо, ако не е сложил лъжлив надпис ...относно производителя, така трябва да бъде и за тези неща...

По тази логика......да вземат BMW да съдят Mercedes, че новата А класа прилича на Серия 1...(whistle)
Всеки иска да изкарва пари, ама тези са повече от алчни...
:S

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 26 юли 2012, 14:17

Отдавна приказвам за това.
Сегашната политика позволява съществуването на патентните тролове които не произвеждат абсолютно нищо но притежават идея (патент) която няма да използват но могат да изнудват производителите да им плащат за нея.
В същността си епъл също са в голяма степен патентен трол.Колко такива идеи държат само на хартия без да смятат да използват.Но дупе да му е яко на този който намери начин да използва идеята.Не само че ще му създадат проблеми но и ще използват технологията на чуждата разработка да я вложат в своите продукти наготово.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 26 юли 2012, 14:49

А на мен ми е чудно, как може да има толкова много хора да им симпатизират при това поклоннически виждайки, че са не само патентен трол, но и действат против самите тях, като техни последователи? Кога, ще дойде края на тази компания, защото с такива отвратителни методи нищо хубаво не излиза.(no)
Samsung GALAXY S22 Ultra

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 26 юли 2012, 15:28

[Quote]Така, един слънчев ден, когато някой наистина се потруди и направи работещ модел ...фантаста отива и му казва, виж кво..ти може и да си го направил да работи, ама аз си мислех, че може да стане...дай пари сега...щото аз съм си фантазирал много, докато ти си работил...
Пресен пример - закупен патент от Епъл за мултитъч технология за въвеждане от 1995 ... която обаче, просто е на хартия... а не нещо работещо...ама няма значение, патентовано е....става за изнудване...[/Quote]Много точно.
Най-тревожното е, че номерът им прекалено често минава в щатските съдилища.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 26 юли 2012, 17:17

Ъм, логиката, щеше да е още по оригинална за bmw и mercedes, ако беше добавил, че всъщност и двете компании копират golf. То тогава VAG трябва да съдят всички които представят кола с характерните черти на формирания от техен модел клас автомобили.

Отговори