Galaxy Note5
Samsung Galaxy Note5
Леголас, имам няколко въпроса?
1. За да сваля торенти на телефона, трябва ли някакво хакване (рут?) ?
2. С какъв кабел се свързва към телевизора за да гледам филми?
3. Доколкото разбрах няма инфраред, така, че не може да бъде дистанционно, има ли друг начин?
Защото като го сравнявам с Note 4, четворката излиза по-функционална...
Ти ги имаш и двата, остави кой е по-нов, кой е по-красив.
Като функционалност, Ноут 4 не е ли по-добрият смартфон?
1. За да сваля торенти на телефона, трябва ли някакво хакване (рут?) ?
2. С какъв кабел се свързва към телевизора за да гледам филми?
3. Доколкото разбрах няма инфраред, така, че не може да бъде дистанционно, има ли друг начин?
Защото като го сравнявам с Note 4, четворката излиза по-функционална...
Ти ги имаш и двата, остави кой е по-нов, кой е по-красив.
Като функционалност, Ноут 4 не е ли по-добрият смартфон?
-
- Регистриран: 19 яну 2015, 23:29
Re: Samsung Galaxy Note5
Не ти трябва хакване или руут за сваляне на филми. Сваляш от магазина някой тотент-клиент като uTorrent или aDownloader и сваляш каквото искаш. За да гледаш на телевизора ти трябва MHL кабел. Има ги навсякъде. Не са скъпи. За съжаление не мога да пъхна кабела в usb на note 5 и е възможно да не поддържа този стандарт. В нета също няма информация за това. Другия вариант е screen mirroring или да си купиш за телевизора chromecast или samsung all share ако телевизора има HDMI вход.
След като няма IR Blaster единствения начин да управляваш телевизора е само ако е смарт. Има програми, които ги сдвояват и получаваш достъп. За друга техника не става.
Като функционалност не намирам разлика. Направих безброй тестове между двата. Освен разлика в числата(Geekbench, Antutu, Epic Citadel и т.н.) друга разлика не открих. Интернета на 5-ата е много по-бърз. Също ако играеш тежки игри 5 е по-добър. Ако имаш 4-ката 5-ица не ти трябва. На 4-ката имам карта 64гб и съм събрал всичко нужно. Освен това към този момент 4-ката е много по изгодна сделка.
След като няма IR Blaster единствения начин да управляваш телевизора е само ако е смарт. Има програми, които ги сдвояват и получаваш достъп. За друга техника не става.
Като функционалност не намирам разлика. Направих безброй тестове между двата. Освен разлика в числата(Geekbench, Antutu, Epic Citadel и т.н.) друга разлика не открих. Интернета на 5-ата е много по-бърз. Също ако играеш тежки игри 5 е по-добър. Ако имаш 4-ката 5-ица не ти трябва. На 4-ката имам карта 64гб и съм събрал всичко нужно. Освен това към този момент 4-ката е много по изгодна сделка.
Re: Re: Samsung Galaxy Note5
Имам приятел в казармата който има ноут 4 и ми казва на мене лаптоп не ми трябва.
Има си в стаята само монитор, клавиатура и мишка.
Има на телефона неограничен мобилен интернет.
Вика ми вързвам го към монитора, слагам му клавиатура, мишка и имам компютър.
Вечер всички лягаме, пускам филм от телефона с кабел и гледаме.
Отначало не му вярвах, гледам си Айфона и викам:))) абе:)
Тоя Айфон само за ало ало ли ми е. Как твоят е 2 пъти по-евтин от моят, а ти ги правиш всички тези работи.
Та затова питам това всичко вярно ли е?
Има си в стаята само монитор, клавиатура и мишка.
Има на телефона неограничен мобилен интернет.
Вика ми вързвам го към монитора, слагам му клавиатура, мишка и имам компютър.
Вечер всички лягаме, пускам филм от телефона с кабел и гледаме.
Отначало не му вярвах, гледам си Айфона и викам:))) абе:)
Тоя Айфон само за ало ало ли ми е. Как твоят е 2 пъти по-евтин от моят, а ти ги правиш всички тези работи.
Та затова питам това всичко вярно ли е?
-
Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note5
Това, за което питаш не е свързано само със Самсунг. Всеки Андроид телефон поддържащ ОТГ(OTG) ги има тези функции.
Samsung Galaxy Note5
Не го знаех това нещо сериозно.
А друго да те питам.
Може ли да играеш мобилни игри на телевизора посредством смартфона с плайстеишън джойстик?
Например Gta или Real racing?
А друго да те питам.
Може ли да играеш мобилни игри на телевизора посредством смартфона с плайстеишън джойстик?
Например Gta или Real racing?
-
Re: Samsung Galaxy Note5
И не само с на плейстешън, но и с други джойстици работят, примерно за ПС. Аз понякога играя с този на ps4, но си купих един безжичен logitech.
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jyLjskbY0Hw[/Youtube]
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jyLjskbY0Hw[/Youtube]
Аз лично си включвам компютъра вкъщи веднъж месечно, телефона ми е устройство за интернет, социални мрежи, филми, музика, забавление...
Но според мен връзката с монитор/телевизор трябва да e задължително безжична, кабелите чупят експириънса. Просто откакто открих колко по-удобно е докато се излежавам на дивана или леглото, да си дръпна торент за 5 минути и да го пусна на телевизора, друго не искам . Като искаш да паузнеш, върнеш, усилиш, телефона ти е в ръката. Същото е с музиката, блутут връзка с колоните и си диджестваш от където искаш.
Естествено, че като го свържеш с клавиатура и мишка, това не го прави повече компютър, пак не можеш да обработиш снимка на Photoshop и да пуснеш специализиран софтуер. Но за ежедневно забавление/релакс, моят телефон е моят компютър.
Но според мен връзката с монитор/телевизор трябва да e задължително безжична, кабелите чупят експириънса. Просто откакто открих колко по-удобно е докато се излежавам на дивана или леглото, да си дръпна торент за 5 минути и да го пусна на телевизора, друго не искам . Като искаш да паузнеш, върнеш, усилиш, телефона ти е в ръката. Същото е с музиката, блутут връзка с колоните и си диджестваш от където искаш.
Естествено, че като го свържеш с клавиатура и мишка, това не го прави повече компютър, пак не можеш да обработиш снимка на Photoshop и да пуснеш специализиран софтуер. Но за ежедневно забавление/релакс, моят телефон е моят компютър.
Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note5
Board ти какъв телефон имаш?
Големи благодарности. :)
Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note5
Взимаш си оригиналният безжичен PS4 контролер и нямаш ядове.
https://youtu.be/0MU-SS8JC9I
https://youtu.be/0MU-SS8JC9I