Galaxy S20 Ultra

palamud13
Регистриран: 15 сеп 2019, 17:34

Re: Galaxy S20 Ultra

Мнение от palamud13 » 11 мар 2020, 09:44

wer_aac написа:
11 мар 2020, 09:02
Според мен пак са се изложили с батерията. Айфона държи 1ч.30м отгоре, а е с 1000mah по-малка. Явно разликата в операционните системи в харченето на ток е голяма. Представям си на Pro max даму бутнат една 5000 mah направо ще кърти.
То проблема не е в батерията, а в дисплея който са му набутали, S10 plus с 4100 маh, ще издържа повече от тая Ултра.

more_bg
Регистриран: 08 окт 2009, 12:35

Мнение от more_bg » 11 мар 2020, 09:59

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 11 мар 2020, 11:37

Хмм, за такава сензация, каквато я гласята ултрата от към камера съм меко казано разочарован - в повечето случаи е по зле от ябълката, а в редките случаи, когато е по-добре то е със съвсем малко.
Очаквах доста повече, но явно големи разлики се постигат трудно в днешно време, когато се взима 100% от ресурса на хардуера и иновацията отнема време, което е нормално и го разбирам.

Проблемът ми е в хайпа (сензацията), която се опитват да спретнат от самсунг с камерата.
И за да не ми се нахвърлите - мисля, че камерата на самсунга си е перфектна, просто очакванията бяха супер високи заради всички статии, шум и т.н., които се вдигнаха покрай нея :)

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 11 мар 2020, 12:38

wer_aac написа:
11 мар 2020, 09:02
Според мен пак са се изложили с батерията. Айфона държи 1ч.30м отгоре, а е с 1000mah по-малка. Явно разликата в операционните системи в харченето на ток е голяма. Представям си на Pro max да му бутнат една 5000 mah направо ще кърти.
Тази простотия от къде я измисли?
Правиш ли разлика между 60Hz и 120Hz? Правиш ли разлика между 6,5 инча дисплей с ниска резолюция и дисплей с 6,9 инча с по-висока резолюция?
При 60Hz и двата телефона изкарват по 8:45 часа, с леката разлика, че айфоня е с по-малък дисплей и резолюция, както и по-малко RAM, която да захранва.
Изобщо всичко написано срещу Ултрата е изсмукано от пръстите и в повечето случаи е лъжа.
radko89 написа:
11 мар 2020, 11:37
Хмм, за такава сензация, каквато я гласята ултрата от към камера съм меко казано разочарован - в повечето случаи е по зле от ябълката, а в редките случаи, когато е по-добре то е със съвсем малко.
Очаквах доста повече, но явно големи разлики се постигат трудно в днешно време, когато се взима 100% от ресурса на хардуера и иновацията отнема време, което е нормално и го разбирам.

Проблемът ми е в хайпа (сензацията), която се опитват да спретнат от самсунг с камерата.
И за да не ми се нахвърлите - мисля, че камерата на самсунга си е перфектна, просто очакванията бяха супер високи заради всички статии, шум и т.н., които се вдигнаха покрай нея :)
Това от личен опит ли го казваш?
Не знам какви реклами си гледал, но повечето клипове са типичен черен PR с някакви миниатюрни снимчици снимани в някакви мазета или срещу слънцето и сравняващи цветове, което е пълен абсурд и напълно несериозно, след като спокойно може да си променяш настройките. Ябълката снимала по-добре :lol: Браво, добър виц, но ябълката е с 4 пъти по-малък сензор и това, което си написал е сляпа фенщина.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 11 мар 2020, 13:25

Без никакъв личен опит говоря - само по последния клип, който е споделен тук сравнявам как снима видео.
Също така написах - не мисля, че камерата е лоша в никакъв случай, нито, че айфона или самсунга са по-добри - просто казах, че за толкова писания и реклами и сензация в медиите с тези милиони пиксели и стотици зумове очаквах повече.
Това е проблемът, че се предизвикват сензации, които покачват в пъти очакванията и накрая излиза, че е малко по-добре от преди, но не толкова, колкото го изкарват.
Нищо повече.
Виц е, че въпреки, че съм написал напълно неутрално мнение, което просто описва каква е ситуацията с предизвикания фурор или очакванията и реалността, все още има хора, които скачат и започват да боравят с крайности.

Spikul

Мнение от Spikul » 11 мар 2020, 13:59

radko89 написа:
11 мар 2020, 13:25
Без никакъв личен опит говоря - само по последния клип, който е споделен тук сравнявам как снима видео.
Също така написах - не мисля, че камерата е лоша в никакъв случай, нито, че айфона или самсунга са по-добри - просто казах, че за толкова писания и реклами и сензация в медиите с тези милиони пиксели и стотици зумове очаквах повече.
Това е проблемът, че се предизвикват сензации, които покачват в пъти очакванията и накрая излиза, че е малко по-добре от преди, но не толкова, колкото го изкарват.
Нищо повече.
Виц е, че въпреки, че съм написал напълно неутрално мнение, което просто описва каква е ситуацията с предизвикания фурор или очакванията и реалността, все още има хора, които скачат и започват да боравят с крайности.
Така, нека изясним някои неща. Първо, няма как да кажеш, че видеото 4к на айфона е по-добро от 8к на Ултрата, защото няма къде да гледаш такава резолюция. Това да ги гледаш на разделен екран на FHD и да си правиш заключения е несериозно. За това казах, че заключението е на база само цветове, а идеята за 8к е резолюцията, не цветовете.
Второ, не знам за какви статии и надъхване говориш, след като навсякъде се стремят да плюят? Сравняват ябълки с круши. Ултрата не е създаден да снима с високо качество нощни снимки на 100х зуум, нито е създаден да му гледаш снимките с 108 МР на дисплей на телефон, но това така и не се проумява от повечето, които снимат за Фейсбук.
Трето, точно мен няма как да ме обвиняваш, че съм краен, защото дори сега съм с P20 pro, но когато фактите говорят, хейта е излишен.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Мнение от algor » 11 мар 2020, 14:28

Spikul написа:
11 мар 2020, 13:59
Така, нека изясним някои неща. Първо, няма как да кажеш, че видеото 4к на айфона е по-добро от 8к на Ултрата, защото няма къде да гледаш такава резолюция. Това да ги гледаш на разделен екран на FHD и да си правиш заключения е несериозно. За това казах, че заключението е на база само цветове, а идеята за 8к е резолюцията, не цветовете.
Второ, не знам за какви статии и надъхване говориш, след като навсякъде се стремят да плюят? Сравняват ябълки с круши. Ултрата не е създаден да снима с високо качество нощни снимки на 100х зуум, нито е създаден да му гледаш снимките с 108 МР на дисплей на телефон, но това така и не се проумява от повечето, които снимат за Фейсбук.
Трето, точно мен няма как да ме обвиняваш, че съм краен, защото дори сега съм с P20 pro, но когато фактите говорят, хейта е излишен.

Хайде четете внимателно какво ви пише момчето и стига подскачате.
Не е казал нищо за това, че видеото на Айфона е по-добро от това на Ултрата в горния клип и изобщо не е говорил за цветове.
Факт е, че стабилизацията на Айфона във въпросното видео е доста по-добра, колкото и да не ви се иска.
Хайде свалете лумпенските очила и говорете по-спокойно и без да скачате на всеки с различно от вашето мнение.
И Айфон да е и Самсунг да е все тая - дал съм един тон пари и щом нещо не е като хората, ще пиша и ще се възмущавам.
Ако вие изсипвате много пари и не ви пука какво сте купил, това е друга бира.

пп. И оставете хората да гледат снимките и видеата кой където иска - дали на телефона, дали на компютър, дали на 888К телевизор е без значение.
Аман от насоки какво да харесвам, къде да го гледам и как да ползвам камерата!!!
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Spikul

Мнение от Spikul » 11 мар 2020, 14:48

algor написа:
11 мар 2020, 14:28
Spikul написа:
11 мар 2020, 13:59

Хайде четете внимателно какво ви пише момчето и стига подскачате.
Не е казал нищо за това, че видеото на Айфона е по-добро от това на Ултрата в горния клип и изобщо не е говорил за цветове.
Факт е, че стабилизацията на Айфона във въпросното видео е доста по-добра, колкото и да не ви се иска.
Хайде свалете лумпенските очила и говорете по-спокойно и без да скачате на всеки с различно от вашето мнение.
И Айфон да е и Самсунг да е все тая - дал съм един тон пари и щом нещо не е като хората, ще пиша и ще се възмущавам.
Ако вие изсипвате много пари и не ви пука какво сте купил, това е друга бира.

пп. И оставете хората да гледат снимките и видеата кой където иска - дали на телефона, дали на компютър, дали на 888К телевизор е без значение.
Аман от насоки какво да харесвам, къде да го гледам и как да ползвам камерата!!!
Я не се плюнчи, защото нито съм обидил някой, нито пък съм ти длъжен да ти търпя постоянно надменното държание. Дали съм лумпен или айляк, не си ти човека, който ще ми държиш такъв тон. Аз не съм си позволил никакви подобни епитети към никой.
И точно ти да пишеш за подскачане, е доста гротескно.
Ако имаш нещо конкретно да казваш, давай. Ама да лепиш епитети, е вече прекалено. Разбрахме, че Ултрата ти е голям, скъп и е голямо щастие за теб да хейтиш.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 11 мар 2020, 16:31

Каква е разликата при издръжливостта на батерията в режим 60 и 120 Hz :
http://4pda.ru/2020/03/11/369067/

Spikul

Мнение от Spikul » 11 мар 2020, 18:24

Боби13 написа:
11 мар 2020, 16:31
Каква е разликата при издръжливостта на батерията в режим 60 и 120 Hz :
http://4pda.ru/2020/03/11/369067/
Да, ето че дори изкарва доста повече, но с уточнението, че става въпрос за SD вариантите.

Отговори