Galaxy S20 Ultra

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Galaxy S20 Ultra

Мнение от Spikul » 29 юни 2020, 19:43

radko89 написа:
29 юни 2020, 11:50
Рамта според мен не е проблем - тя се ползва динамично - в смисъл ако други приложение му потрябва повече ще освободи от някъде. Рамта също не точи много ток.
Реално трябва само да разгледаш защо точи батерията и да отстраниш грешката. След това според мен ще си си решил проблемът.
За сега хванах едно нещо, което точи батерията и това е включването на дисплея с двойно почукване. В джоба на панталона явно постоянно се включва.
Така беше и преди няколко години като имах Lumia 950, защото тя беше първия телефон със заводска такава функция.

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 04 юли 2020, 12:19

Изтрих му акаунта + всички постове. Казах му няколко пъти с добро да престане...

Spikul

Мнение от Spikul » 04 юли 2020, 12:58

mishobehar написа:
04 юли 2020, 12:19
Изтрих му акаунта + всички постове. Казах му няколко пъти с добро да престане...
Дано това е като обеца на ухото за всички ни и престанем с непредизвиканите обиди и епитети.

kanar
Регистриран: 17 сеп 2014, 15:38

Мнение от kanar » 04 юли 2020, 13:04

Благодаря за реакцията. Дано от тук нататък да има само смислени дискусии. Не ,че няма да си направи нов акаунт но все пак...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 04 юли 2020, 13:09

Да, нищо, че банът не работи за сега (по необясними за мен причини), това ще последва всички - деактивиране на акаунта и триене на постове. Сигурно сега му е малко тъпо, че 1100 поста ги е писал напразно

gog88
Регистриран: 27 яну 2006, 08:24

Мнение от gog88 » 04 юли 2020, 13:32

На мен лично Елфа ще ми липсва. Провокираше малко повече от необходимото, използваше каруцарски речник по адрес на моделите на Епъл и притежателите им, но си мисля, че като повечето от нас е фен на новите технологии, но снощи прекали много.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 04 юли 2020, 15:13

gog88 написа:
04 юли 2020, 13:32
На мен лично Елфа ще ми липсва. Провокираше малко повече от необходимото, използваше каруцарски речник по адрес на моделите на Епъл и притежателите им, но си мисля, че като повечето от нас е фен на новите технологии, но снощи прекали много.
Елфа,всъщност прекалява от доста време(не само снощи) а с постоянното плюене и обиди по Apple( и всеки който ги ползва)това дали е бил фен на новите технологии или не,изобщо не се разбираше...
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

Spikul

Мнение от Spikul » 04 юли 2020, 22:14

Та ако все пак някой го интересува темата, да спомена, че почти сигурно установих как включването на камерата дърпа огромен ресурс и по-точно 108 МР-вия сензор. Батерията определено пада доста по-бързо при 120 Hz и включена камера, въпреки тъмния режим, който съм включил, както и оптимизиране и спиране на всички приложения да работят на заден фон.
Та за сега това е единствения минус, който установих на телефона, но въпреки това няма да го ползвам на 60 Hz :lol:
Също така установих, че звука на P20 pro е доста по-силен от на Ултрата, но не е толкова качествен.
За сега е това след седмица ползване, но камерата и дисплеят са нещото, което ме радват най-много в този телефон. Също така много ми харесва и дизайнът и усещането на премиум материали - доста по-различен от Note 10+ като усещане, може би заради рамката и по-малко извития дисплей.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 04 юли 2020, 22:58

Губиш високата резолюция обаче... Аз за тва нямах зор за високи херци при положение, че се скопява друго.
Иначе с тея телефони някой ако си мисли, че по една седмица може да кара със зареждане... :lol: Външната батерия в джобчето и всичко е спокойно. И в колата и в офиса има бързи зарядни. В интерес на истината ноута често си ме изкарва цял ден. Ето сега съм на 18% при положение, че бях по места със слаб обхват до към два следобед, снимах видео и шервах в телеграм. 3 часа и половина дисплей при тва положение, доволно. Е работят и 7-8 мейла и 4 чат програми, синхронизация с Мега при връзка с wifi... Все точещи батерията неща. От години не ме вълнува всъщност колко кара при положение, че се зарежда лесно вече. Като се сетя за онези адаптери на старите нокии... Беше лукс да се уредиш с туристическо. :D

Spikul

Мнение от Spikul » 04 юли 2020, 23:16

Вито написа:
04 юли 2020, 22:58
Губиш високата резолюция обаче... Аз за тва нямах зор за високи херци при положение, че се скопява друго.
Иначе с тея телефони някой ако си мисли, че по една седмица може да кара със зареждане... :lol: Външната батерия в джобчето и всичко е спокойно. И в колата и в офиса има бързи зарядни. В интерес на истината ноута често си ме изкарва цял ден. Ето сега съм на 18% при положение, че бях по места със слаб обхват до към два следобед, снимах видео и шервах в телеграм. 3 часа и половина дисплей при тва положение, доволно. Е работят и 7-8 мейла и 4 чат програми, синхронизация с Мега при връзка с wifi... Все точещи батерията неща. От години не ме вълнува всъщност колко кара при положение, че се зарежда лесно вече. Като се сетя за онези адаптери на старите нокии... Беше лукс да се уредиш с туристическо. :D
Че той дисплея на P20 pro беше с по-ниска резолюция от тази на която е сега Ултрата на 120 Hz :lol:
Иначе Ноута с 4300 mA кара повече от Ултрата с 5000 mA, но ако тя е на 120 Hz. Обаче времето за зареждане е абсолютно едно и също - точно 1 час от почти празна батерия.
Вече съм абсолютно сигурен, че двата телефона макар и да изглеждат еднакви, работят по коренно различен начин, заради тази честота на опресняване и големия сензор с възможност и за 8k. Няма друго логично обяснение относно голямата разлика в батериите и по-малкото време на работа на Ултрата.

Отговори