Galaxy S5

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Samsung Galaxy S5

Мнение от buttman » 26 мар 2014, 14:23

Така е, човек. :) Всеки сам си решава какво и как да го ползва. Някои хора, обаче, непрекъснато се опитват да убеждават другите, че пластмасата е най-добрия вариант. А се оказва, че ползват метални и кожени калъфи. Защо си загрозяват пластмасите така ? :D
При такъв огромен избор на пластмасови аксесоари ???

josipz
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Мнение от josipz » 26 мар 2014, 14:39

Момчетата те хванаха, признай си, Note 3 си виждал само на картинка? S5 с материалите използвани в HTC One щеше да е най-уникалния телефон правен някога!

mastersvara
Регистриран: 10 апр 2011, 16:16

Мнение от mastersvara » 26 мар 2014, 15:07

ами аз лично и телефон от спфир и платина да имам, пак ще му сложа силиконов калъф..но за мен по-важно е да не се притеснявам всеки пък като го слагам на масата или като ми падне от джоба да не получавам мини инфаркт докато го вдигна и видя дали всичко му е наред, отколкото да ми седи красив и някой да казва-леле къв е гъзар тоя. Но си прав, че си е въпроса на вкус и годинки най-вече май:). Но ако има 2 еднакви телефона и единия е примерно със 100 лв. по-евтин щото е пластмасов..ами ползвай си го алЮмина.

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 26 мар 2014, 16:32

Ако бях толкова прост и нещастен като теб щях да се самоубия - честно :|
Не само, че си некомпетентен и прост, но и нямаш елементарна логика. Много ясно, че снимката е от нет-а поради простата причина, че ако сложа реална трябва да я обработвам да стане под 500 кб за да мога да я публикувам тук ! Вместо да се заяждаш с хората по-добре направете размера на снимката да е произволен и ако е необходимо автоматично да се преправя. Специално за по-простите потребители на сайта публикувам снимки на телефоните си - Note 2, Note 3, S3 и таблет също Самсунг. На едната за по реалистичо ще видиш и некадърното си мнение тук. :D Довечера мога да снимам и Айфон 5 на жена си. Колкото до HTC One - отпред дизайна е добър, но отзад е жалък и НЕ не желая Ноута да има нещо общо с този телефон !

П.С. Никога не съм казал, че притежавам Ферари !

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Мнение от nikolaiii » 26 мар 2014, 19:09

Разликата между алуминиев и пластмасов корпус е огромна и е в полза на пластмасата...
За разлика от тебе ,който си написал няколко изречения [B]без нито един аргумент[/B] ...аз ще ти посоча ,защо е така...
1.Качествената пластмаса е много по-добър материал от всеки метал и поема много по-големи сили на деформация без това да се отрази сериозно на нейната цялост и на компонентите в самия телефон!
2.Тя е по-лош проводник на [B]топлина[/B] от метала ,което е плюс за комфортната работа с телефона и не предава такава температура към него в зависимост от околната среда!
3.Не създава пречки за качеството на сигнала!
4.Всяка драскотина по металния панел [B]автоматично ти анулира гаранцията[/B] (не ползвай калъф щом мама и тати имат пари за трошене...)!
5.Пластмасата при някои телефони (LG Flex) има свойствата да заличава сама някои драскотини !

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 26 мар 2014, 20:04

Еха, написал си ода за пластмасата. :D Пропускаш обаче металното шаси, на което е залепен екрана при всички смартфони на samsung от последните няколко години. Виждам сравнения с HTC. One има конструктивен дефект, който прави невъзможно сервизирането на телефона без да се потроши корпуса. Затова търсенето на тази OEM резервна част е засилено и може да се намери на доста места онлайн. Цената на целия корпус е $16 с доставката до България. Хайде сега направете сметка колко са пощенските разходи, надценките на търговците и т.н. от тези $16. Едва ли ще останат повече от $5 за цена на производителя. Та значи всичките тези еквалибристики, антиреклама на конкурентни продукти и всевъзможни други простотий , който самсунг прави са с цел да си спести едни $5 на телефон. (no)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 26 мар 2014, 21:16

[Quote]Хейтърчета, прехласвайте се по металните си боклучета Сложат им 20 грама алуминий и си мислят, че са в света на лукса Вижте моя Note 3 с какъв панел е и си счупете телефоните от яд [/Quote]
А за горното какво ще кажеш ? Този човек е социопат. Как е наредил телефоните на бохчата !
:D
Сега, с пластмасата нещата не са точно така, както си ги написал. Аз съм работил професионално в областта на СВЧ - радари, приемници, антени.
[Quote]1.Качествената пластмаса е много по-добър материал от всеки метал и поема много по-големи сили на деформация без това да се отрази сериозно на нейната цялост и на компонентите в самия телефон![/Quote] - зависи, като цяло металът е по-здрав материал. Автомобилите не са пластмасови, нали ? Както ти обясни колегата, всичко опира до разходите и цената, съответно до печалбата.
[Quote]2.Тя е по-лош проводник на [B]топлина[/B] от метала ,което е плюс за комфортната работа с телефона и не предава такава температура към него в зависимост от околната среда!
[/Quote]
Това не е предимство, точно обратното ! Топлината трябва да се отведе някъде, за да работи електрониката нормално. Така че, в случая пластмасата по-скоро създава проблеми с топлоотвода и охлаждането.i . Помня как пареше задния капак на S2.
[Quote]3.Не създава пречки за качеството на сигнала!
[/Quote]
И тук не си прав ! Приемо-предавателната антена е с определена диаграма на насоченост. Тя не е сферична, защото ще ти облъчи мозъка и няма да е ефективна. Изобщо не е необходимо корпусът да е пластмасов. По-тясна диаграма - по-ефективна работа.
По-висок коефициент на полезно действие. С по-малко мощност се постига същия резултат при по-малък разряд на батерията. Достатъчен е малък неметален участък за нормална работа на антената..
[Quote]4.Всяка драскотина по металния панел [B]автоматично ти анулира гаранцията[/B] (не ползвай калъф щом мама и тати имат пари за трошене...)!
[/Quote] S2 още при първото падане бе с откъртен участък на горния кант. Драскотината не е проблем за гаранцията !

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Мнение от nikolaiii » 26 мар 2014, 21:56

Отговори ми [B]само[/B] на [B]3 прости[/B] въпроса...!
1.Как щеше да ти се откърти канта на телефона,ако беше с калъф...?
2. Понеже намеси и автомобилите[B],защо[/B] броните на всички[B] не са метални[/B] ,а пластмасови или производни на нея! Или да ти обясня и това ?
3.Как ще си оправиш гърба на металния телефон при деформация и как това няма да ти елиминира гаранцията?
Май ти зададох прекалено "трудни" въпроси?Това,че си работил в някоя сфера и не си научил нищо е само за съжаление...Изобщо ,защо си писал толкова много за да докажеш неща ,които не са верни...?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 26 мар 2014, 22:37

1. Калъфа увеличава размерите на телефона и го загрозява. Идеалният вариант е да не се ползва калъф, а телефона да е удароустойчв и да не се драска. Find 7 има титаниеви елементи в конструкцията. Материалът е здрав и еластичен. Рамки за очила от титан-флекс могат да се огънат на осморка без да се повредят.
2. Преди няколко месеца карам зад джипа на един колега. Предната му гума настъпи пръчка, паднала на пътя и я повдигна. В същия момент задната пластмасова броня се надена на нея. Пръчката проби бронята и я откачи от купето. :( Своевременно му сигнализирах да спре и човака се размина с тотална щета.
3. Сили на деформация, които изкривяват айфон 5 ще направят същото и със всеки друг телефон. Алуминиевата пластина при останалите телефони е скрита в корпуса.

geornnn
Регистриран: 28 юни 2011, 13:36

Мнение от geornnn » 26 мар 2014, 22:42

От тази полемика за пластмасата и метала разбрах само, че Buttman е по компетентен и обоснован, а nikalaiii- своенравен, като котка по гръб не пада. :)

Отговори