Galaxy S5

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Re: Samsung Galaxy S5

Мнение от stefanicio » 28 мар 2014, 11:47

Понеже в тази тема е само SPAM и някой, който се интересува от конкретния модел няма да разбере нищо, ето нещо полезно по темата за Galaxy S5.
Деволъпъра Chainfire успя успешно да Root-не Galaxy S5 две седмици преди официалната премиера на устройството. За сега не се знае все още дали този метод ще увеличи брояча на KNOX (най - вероятно да) и дали това ще отмени гаранцията. Очаква се при премиерата на устройството той да се опита да направи успешен метод за Root-ване без да бъде премахната гаранцията. Дали това ще се случи, или не, не се знае. Важното в случая е, че се работи по проблема и всеки, който не се интересува от гаранционното обслужване може да има Root-нат телефон :)

Agent_Jake
Регистриран: 05 яну 2010, 19:56

Мнение от Agent_Jake » 28 мар 2014, 18:21

Доста хора от този сайт се държат като деца... Всеки сам си решава какво да си вземе, затова има толкова много макри и модели. Не мисля, че е нужно да се карате за глупости. Просто изразете мнението си с факти, не нападайте никой конкретно и нека стане дискусия. Хубаво е да се спори с умни хора, защото те зачитат мнението на другия и разбират, че истината винаги е посредата. Но да се спори с глупав човек е все едно да пикаеш срещу вятъра (с извинение).
Някой хора държат на външния вид, други на характеристиките (benchmark тестовете).

Аз имам S3, не съм доволен от въшния вид и моето мнение е че самсунг не правят красиви телефони. Но все пак от моя личен опит са здрави, след десетки изтървяния и никакво пазене (освен screen protectors) още е функционален. Въпреки, че лайстната е напукана на 5 различни места и е сериозно намачкана от едната страна :D За задния капак да не говоря :X Харесвам това, че почети винаги са с най добрите характеристики. И дори след 2 години използване, телефона ми не се затруднява с никое приложение и най важното Android 4.4.2 лети на него (whistle)

Относно S5 моето мнение е че е чист S4S, както и One (H8) e OneS. Но мисля, че не всичко е характеристики, защото като се замислим Iphone 5s не е нещо особенно, но не се затруднява с нито едно приложение. Всичко е до оптимизацията и Apple си вършат работата добре (въпреки че не съм им фен).

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Мнение от sgs_maniak » 28 мар 2014, 21:07

@ stefanicio

Като гледам и новите модели на другите компании и там малки подобрения и нищо иновативно. На мен колкото повече чета за galaxy s5 почва да ми харесва този телефон който и ще е много бърз и подобрена камера , но би трябвало да е на цена до 950 лв а не 1200. Аз толкова пари не бих дал.

@ Agent_Jake

[Quote]Аз имам S3 ......
И дори след 2 години използване, телефона ми не се затруднява с никое приложение и най важното Android 4.4.2 лети на него[/Quote]

Кога и как сложи Андроид 4.4 2. на S3 ?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 28 мар 2014, 23:41

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3/orig-development/rom-cyanogenmod-11-nightlies-t2529775
Samsung GALAXY S22 Ultra

Agent_Jake

Мнение от Agent_Jake » 29 мар 2014, 00:47

Ванката, отговори вместо мене.

Исках нещо което да е най близко до стоковото (google stock) затова избрах CW11 (Nightly). Flash-нах си и full GApps и всичко е идеално. Лети телефона (нищо общо с преди)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 29 мар 2014, 07:48

И аз ползвах предимно CM11 на моя S3. Само с него беше изключително бърз. Пък и можеш да сменяш основно интерфейса с наличните теми. Като го продавах го флашнах с 4.2.2 . Заприлича на S4, но видимо стана по-бавен.

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Мнение от sgs_maniak » 29 мар 2014, 10:53

@ Ванката
@ Agent_Jake
Благодаря но ще изчакам официалния 4.4.

Agent_Jake

Мнение от Agent_Jake » 29 мар 2014, 14:14

Не смятам, че ще успееш да го дочакаш. Силно се съмнявам да получиш ъпдейт до 4.4

buttman и с другите rom-ове лети, стига да намериш подходящия kernel за даденото устройство.

Мисля да остана за сега с CM11, не ми се занимава да слагам други rom-ове :(

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 29 мар 2014, 15:24

При мен не летеше с РОМ-ове, различни от CM. Все пак, тогава едва бе излязъл 4.3. Септември 2013 го продадох.

Спомени от тогава :

[Quote]Resurrection Remix 3.1.1 Android 4.1.2 . Пробвах и Omega, но този е по-добър.
Смешното е, че старият ми S2 е доста по-бърз с JB от S3.[/Quote]

http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=413408&cat_id=5&view=0

pyvy
Регистриран: 10 фев 2007, 14:26

Мнение от pyvy » 29 мар 2014, 16:50

Много правилно си забелязал „Забавиха темпото ,защото и Епъл го забавиха ! Това какво ни говори ,че няма от къде да черпят идеи Корейците ! Не случайно ги осъдиха за сто неща ,защото всичко се копира 1:1 ,Никаква креативност ! Каквото пусне Епъл в следващия модел Самсунг го внедрява ! Изобщо маймунска работа ,пълно подражание ! Най пресен пример ,пръстовия отпечатък ! И защото сега Самсунгаджиите ще почнат да плюят,пдчертавам : не съм фен и на двете марки ! Ползвам Моторола и Нокия !

Отговори