Galaxy S6
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6
То единственият проблем на тая машина са отпечатъците. Всичко друго си е хейтосинтеза, на която живеят повечето драскачи по форуми. ;)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6
[quote]Твърдят, че S6 е с най-яркия дисплей - 784 cd/m2 . Sony Xperia Z3 е с 866 cd/m2 ...[/quote]
Ей , тези продължават с лъжите. Прочетете тази статия :
http://anandtech.com/show/8795/understanding-brightness-in-amoled-and-lcd-displays
Максималната яркост на екрана е 250 cd/m^2 при включени всички пиксели. Цититаните цифри от 784 cd/m2 се получават, когато 97% от пикселите са напълно угасени а 3% са в турбо-режим. Тогава, групирани на площ около половин квадратен сантиметър, тези 3% светят с бяла светлина с интензитет от 784 cd/m2.
3% запълване не стига дори за бял текст на черен фон. При черно-бели изображения/текст никой не споменава това, че поради особеност на PenTile матрицата един 4K OLED екран има разделителната способност колкото на 720p RGB екран. :P
Да продължавам ли с това че прословутия 14nm Exynos всъщност не е 14 нанометров. ;)
Ей , тези продължават с лъжите. Прочетете тази статия :
http://anandtech.com/show/8795/understanding-brightness-in-amoled-and-lcd-displays
Максималната яркост на екрана е 250 cd/m^2 при включени всички пиксели. Цититаните цифри от 784 cd/m2 се получават, когато 97% от пикселите са напълно угасени а 3% са в турбо-режим. Тогава, групирани на площ около половин квадратен сантиметър, тези 3% светят с бяла светлина с интензитет от 784 cd/m2.
3% запълване не стига дори за бял текст на черен фон. При черно-бели изображения/текст никой не споменава това, че поради особеност на PenTile матрицата един 4K OLED екран има разделителната способност колкото на 720p RGB екран. :P
Да продължавам ли с това че прословутия 14nm Exynos всъщност не е 14 нанометров. ;)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6
...Моята визия е, че краставицата съдържа 99 процента вода, но въпреки всичко краставицата си съдържа 99 процента...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6
Обръщам ти внимание, че при всички пиксели включени на макс яркост (бял екран) SGS6 свети с 250 "свещи". Другото през крив макарон. Никой разработчик не използва 1% запълване на екрана в приложения. Средната цифра за активните пиксели е ~80%, което е доста повече, не мислиш ли?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6
И? Колкото и да не ти харесва, милиони хора по света, ще си го купят. Страхотен телефон. Не е китайски пръчколяк за по 150-200? килото.:D Тия с кофи да ги ринеш.
От Самсунг са се постарали този път да зарадват хората с нещо модерно , иновативно и много стилно.
От Самсунг са се постарали този път да зарадват хората с нещо модерно , иновативно и много стилно.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6
Обзор на камерата на S6. Някои снимки на Note 4 и iPhone 6 ми изглеждат по-добри, особено като баланс на цветовете.
16-мегапиксельный BSI-модуль Sony IMX240
http://mobile-review.com/review/samsung-galaxy-s6-camera.shtml
16-мегапиксельный BSI-модуль Sony IMX240
http://mobile-review.com/review/samsung-galaxy-s6-camera.shtml
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6
Според мен разликата не е огромна на дневна светлина, но погледнете снимките с ниска осветеност без свееткавица - направо ги унищожава. Почти няма шум и е много по-ясен образа.
Ако реално така снима камерата ще е страхотна!
Ако реално така снима камерата ще е страхотна!
Тия 250 nits, не знам от къде ги измисли, то в статията си е написано каква е яркостта при 100% светещи бели пиксели, както и при 50% APL, 1% APL, колко достига при автоматичен режим и т.н
По принцип е уместна забележката ти, че тези 784 nits са постижими в доста рядък сценарий. Но ако не бяхме виждали AMOLED дисплеи, да ни обясняваш какъв проблем с яркостта имат, обаче ни е пределно явно, че такъв няма. Разбира се пропускаш редицата предимства на AMOLED-а.
Като знам колко добри бяха миналогодишните AMOLED-и на S5 и Note4, си представям какъв страхотен дисплей ще видим в S6. За мен тези 20% понижена консумация при повишена резолюция и подобрени други показатели, си е страхотно постижение.
По принцип е уместна забележката ти, че тези 784 nits са постижими в доста рядък сценарий. Но ако не бяхме виждали AMOLED дисплеи, да ни обясняваш какъв проблем с яркостта имат, обаче ни е пределно явно, че такъв няма. Разбира се пропускаш редицата предимства на AMOLED-а.
Като знам колко добри бяха миналогодишните AMOLED-и на S5 и Note4, си представям какъв страхотен дисплей ще видим в S6. За мен тези 20% понижена консумация при повишена резолюция и подобрени други показатели, си е страхотно постижение.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6
Много се радвам, че наистина сериозно е подобрено снимането при по-лоши светлинни условия, както промотираха. При хубава светлина повечето телефони правят добри снимки, така или иначе. Като цяло снимките са доста добри, а на страхотния AMOLED дисплей с висока резолюция, не се съмнявам, че ще изглеждат приказно.
Страшно ме кефи и решението за стартиране на камерата с двойно натискане на хоум бутона отвсякъде, особено при тези 0,7сек за пускане, ще е страшно удобно.
Страшно ме кефи и решението за стартиране на камерата с двойно натискане на хоум бутона отвсякъде, особено при тези 0,7сек за пускане, ще е страшно удобно.
Re: Samsung Galaxy S6
Е ама не са, копират ябълката яко. Като знам на с4ките как им се подуват батериите мога да си представя какво мазало ще е с несменяема батерия.
Камерата от друга страна изглежда много добре.
Камерата от друга страна изглежда много добре.