Galaxy S6

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от nikolaiii » 04 мар 2015, 23:49

Samsung Ativ S :D, по бутона трябваше да го познаеш.
Така, че май става ясно, дали s6 копира някоя друга марка телефони или обратното (в известна степен, разбира се)...
Стъклото спрямо лайсната, самата лайсна, извивките по ъглите...

xpuc4o
Регистриран: 23 авг 2007, 01:48

Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от xpuc4o » 04 мар 2015, 23:57

Винаги е забавно, Apple като излезе с нещо и всички уж започват "да ги копират" :D
Добре, че "измислиха" и огъващ се дисплей, че да може S6 да има "гънки" и от двете страни ;)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от buttman » 05 мар 2015, 01:56

Не съм съгласен.Снимката е заблуждаваща, показва само част от рамката. Нищо общо.
Обаче прилича на един модел от 2008г. И не само той, много модели на Самсунг приличат на него.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от centur » 05 мар 2015, 02:37

Камерата е последното нещо, което ме интересува в един телефон. Единственото, на което държа е поне да има автофокус, за да мога да снимам QR кодове и от месец на месец по някоя снимка с роднини/приятели.
Все тая - батерията така или иначе си я зареждам всяка вечер без значение дали са ми останали 60% - 70% заряд или не.

[Quote]board:

Какви всъщност са твоите приоритети? И какво трябваше да предлага телефона, за да поискаш да го вземеш?[/Quote]

Да е флагман, да предлага нещо повече от предишния, но това нещо да не е само RAM/CPU/камера, а нещо, което наистина би ме накарало да си сменя телефона.
За пример ще ти дам сравнение с Galaxy S (първия от серията) и S4 какво получих:

Galaxy S: GSM / HSPA (7.2 Mbps)
Galaxy S4: GSM / HSPA (HSPA 42.2)/ LTE

[B]1.[/B] Получавам [B]4G[/B] ([B]LTE[/B]), а дори само, заради 3G-то на по-висока скорост пак е някакъв upgrade.

Galaxy S:
CPU: 1 GHz Cortex-A8
GPU: PowerVR SGX540

Galaxy S4:
CPU: Quad-core 1.9 GHz Krait 300
GPU: Adreno 320

[B]2.[/B] Получавам много по-мощен процесор с по-добра "видео карта" така да се каже.

Galaxy S:
8GB, 512 MB RAM

Galaxy S4:
16GB, 2 GB RAM

[B]3.[/B] Получавам повече вътрешно пространство, и 4 пъти повече RAM.

Galaxy S: 4.0 inches 480 x 800 pixels (~233 ppi pixel density), Corning Gorilla Glass
Galaxy S4: 5.0 inches 1080 x 1920 pixels (~441 ppi pixel density), Corning Gorilla Glass 3

[B]4.[/B] Получавам [B]1 инч по-голям екран[/B], с по-висока разделителна способност и по-нова версия на предпазното стъкло.

Galaxy S: 5 MP, 2592 x 1944 pixels, 720p@30fps, втора камера: VGA
Galaxy S4 :13 MP, 4128 x 3096, 1080p@30fps, втора камера: 2 MP (също 1080p@30fps)

[B]5.[/B] Получавам по-добра камера, с по-добър видео запис и по-добра втора камера (тази втората от време на време ми се налага, когато я ползвам за Skype/Viber/Hangouts)

Galaxy S: Wi-Fi 802.11 b/g/n + Bluetooth v3.0, A2DP
Galaxy S4: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band + Bluetooth v4.0, A2DP, EDR, LE

[B]6.[/B] Получавам по-нова версия на Bluetoth, WiFi-то поддържа вече 5GHz мрежи с новия стандарт "ac". Вкъщи рутера (Linksys Smart Wi-Fi Router EA6900) също поддържа "ac" стандарт.

[B]7.[/B] Получавам GLONASS при S4.

[B]8.[/B] Получавам MHL 2 TV-out - т.е. мога да гледам филм от телефона без зарядни и т.н., както и USB Host - това също ми върши работа в ежедневието.

Galaxy S: Li-Ion 1500 mAh battery
Galaxy S4: Li-Ion 2600 mAh battery

[B]9.[/B] Получавам 1100 mAh по-голяма батерия.

[B]10.[/B] И на двата слот за карта памет, но вече S4 поддържа и [B]exFAT[/B] файлова система, което преди беше спънка за мен да се опитам да прехвърля файл по-голям от 4GB.

..........................................................

До тук сам виждаш колко нови (за мен) неща получавам от новия си телефон. Сега да видя какво получавам от S4 на S6:

1. Същата технология LTE. Категорията не ме бърка, защото нямаме никакво 4G все още от операторите.

2. По-добър процесор (няма спор) и 1GB повече RAM.
В момента с 2GB RAM не ми се е налагало да рестартирам, за да си освободя такава или да пусна някоя програма, а като я затворя да ми се refresh-ва launcher-а.

3. Вътрешна памет 32GB, от които сигурно ще имам достъпни 20GB и нещо, но нямам вече слот за карта памет, което ще ме кара да търся от online магазини версия на апарата с повече вътрешна памет и отделно много по-висока цена, отколкото аз, ако си купя да речем 64/128GB карта памет.

4. 0.1 по-голям дисплей - то направо цяла планина разлика, нали? Пък дали е Full HD или 2K - на 5/5.1 инча сигурно ще направя огромна разлика с просто око. Да не говорим, че въпросния 2K екран излишно ще товари процесор, изтощава батерия, по-слаби резултати при графиките в игрите и още и още "предимства".

5. За камерата спор няма - по-добра е, както и втората също е подобрена, но това не е чак толкова съществено за мене.

6. Получавам малко по-нова версия на Bluetooth-а v4.1 и абсолютно същия Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band.
Както сам виждаш - нищо ново така да се каже.

7. Получавам Beidou, ама тя така или иначе е за Азия, а аз съм в Европа - много ме засяга това, направо сън не спя да получа Beidou :D

8. Само по-нов MHL 3 TV-out:

The MHL 3.0 standard supports up to 4K (Ultra HD) high-definition (HD) video and 7.1 surround-sound audio, including TrueHD and DTS-HD, while simultaneously charging the connected device.

Тъй като вкъщи нямам 4K телевизор - единствено ще мога да си "зареждам" телефона, докато гледам филм ... не, че и на S4 не мога това, ама там е със свързване на зарядно, докато тук ще си е по MHL, а контакта ми е до телевизора с 3-ка "разклонител", което така или иначе не ми пречи да си сложа зарядното на S4 и да си гледам филм.

9. Батерията е със същия капацитет. Сигурно огромен плюс за някои, но не и за мен.

Точка 10 я прескачам, защото е в точка 3 така да се каже.

Бих добавил 11-та точка:

Galaxy S: Eclair/Froyo/Gingerbread
Galaxy S4: Jelly Bean/KitKat/Lollipop
Galaxy S6: Lollipop/...../.....

Т.е. от S4 на S6 ще ползвам същата версия на Android, с която съм в момента (по-точно с Lollipop за Германия), т.е. ще получа още 2 нови версии на Android, докато от S на S4 получавам цели 3 нови версии така да се каже.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от nikolaiii » 05 мар 2015, 04:26

Меко казано... си жалък в опитите си да опонираш...
Какво показваш с твоя пример...?
Че е нужно голямо въображение да се направят няколко дупчици за високоговорител или да се оформи долната част на телефона, като горната ...?
Идеята и изпълнението са различни неща, но е очеВадна приликата.

buttman

Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от buttman » 05 мар 2015, 07:14

Ти четеш ли мненията на опонентите си ?
Ще повторя ! Снимката на Аtiv S e заблуждаваща. Моделът е 100% пластмаса с капак. Ето как изглежда профила на модела.
Ето го профила на iPhone 6 от 2014г. И последната снимка е на S6 от 2015г.
[Quote]Меко казано... си жалък в опитите си да опонираш... [/Quote]
Тези коментатори също ли са жалки?
[Quote]It’s easy to see where Samsung took its inspiration for the Galaxy S6 and S6 Edge: the design is strikingly similar to the iPhone 6 in many places, and the features that Samsung did focus its efforts on are all things the iPhone has had for years. Look at the S6 from certain angles and you’d immediately think it’s an iPhone. Put your thumb on the home key and the phone unlocks almost instantly, just like an iPhone. Even the camera mount protrudes out from the rear of the phone, preventing the S6 from lying flat on a table, just like an iPhone 6. [/Quote]
http://www.theverge.com/2015/3/1/8128619/samsung-galaxy-s6-edge-announcement-mwc-2015
[Quote]Металлическая рамка плюс задник из металла с технологическими отверстиями для камеры и антенн. Схожесть рамки с iPhone 6 максимальная, этот элемент откровенно скопирован, что вызывает разные реакции – меня это удивляет. Зачем копировать то, что можно сделать совсем иначе и по-другому? Самое слабое место в концепции Galaxy S6 – это внешность аппарата. [/Quote]

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от Ванката » 05 мар 2015, 07:18

Да ти кажа честно, всички телефони започнаха да ми изглеждат еднакви.:D
Кой от кого е крал - има ли значение? И двете компании правят страхотни телефони. Всичко друго е вече въпрос на индивидуален избор.
Samsung GALAXY S22 Ultra

buttman

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от buttman » 05 мар 2015, 08:07

Така е. Но аз имах резерви относно претенциите на Apple към Самсунг за дизайна. Тук обаче копирането на един успешен модел е фрапиращо.

xpuc4o
Регистриран: 23 авг 2007, 01:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от xpuc4o » 05 мар 2015, 10:03

Колега, според теб Iphone6 е успешен заради дъното на апарата ли? Тъй като единственото копиране е това. А и ще ми кажеш ли къде да сложат говорителя на S6, след като всичко е от стъкло, а отпред е ясно, че няма място? Може би трябваше да е в горната страна, за да не копират? Помислете малко, а не само първосигнално от неадекватни ревюта да реагирате.

buttman

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от buttman » 05 мар 2015, 10:18

Дъно? :)
Сайтовете са едни от най-авторитетните. С многомилионна аудитория от цял свят. Май само ти не знаеш за кой руски сайт става въпрос.Дори дупките са същите.

Отговори