Galaxy S6

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от sgs_maniak » 05 мар 2015, 16:13

Колега
Честно казано мен дизайна и материалите от които е изработен корпуса изобщо не ме интересуват.
За мен е важен ХАРДУЕРА !!!

kiko7772
Регистриран: 31 юли 2011, 22:39

Мнение от kiko7772 » 05 мар 2015, 16:22

Според мен Самсунг като копират долната част от рамката на Ай фона, се унижават и излагат. Не подобава на производител от такъв ранг да копира по такъв глупав начин, а и най-отгоре, това което копира поне на мен не ми харесва. Рамката можеше да е равна, а не закръглена и телефона ако беше по квадратен щеше да изглежда много по-добре.
като цяло телефона ми харесва, но пак мисля и него да пропусна, последните два (С4 и с5) ги пропуснах защото се разочаровах, че махнаха ФМ радиото, сега като махнаха и слота за картата се разочаровах максимално. Това за батерията мога да го преглътна, но радиото и слота за карта не мога да ги преживея. Ако не ги бяха махнали нямаше да има сила, която да ме спре да отида до магазина и да си го купя. Отпадането на екстри е недопустимо според мен. Трябва да се върви само напред и нищо любимо като функция на потребителите не трябва да се маха.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Мнение от muamamu1 » 05 мар 2015, 16:24

Но не вярвам, че Samsung нямат пари и свои добри идеи?

@sgs_maniak Напълно разбирам желанието ти, но Samsung можех да представят нещо много по-интересно там. В последните години те следват една и съща философия при създаването на Exynos, която определено не е най-печеливша за мобилните телефони. При положение, че повечето приложения не изпозлват 4, камо ли 8 ядра, наличието на 2 или 4 ГОЛЕМИ и мощни би било много по-удачно решение. Разберете, не виждам телефона като провал, просто очаквах наистина сериозни и нови идеи с Project 0. За мен това беше голямо обещание. А и Android вече получава ужасно сериозен хардуер, с който не може да се справи. Днес, например, слушах музика от Spotify и пуснах 3 tab-а в Chrome. След 20 секунди телефонът ми имаше нужда от рестарт. Това не ми изглежда нормално при S800? Нека само не говорим за хейт, защото това е мой собствен опит, който би бил проблем и за всеки от вас, нали?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от A4i » 05 мар 2015, 16:36

S800 е сравнително бърз, но на телефона не му стига памет, защото андроида стартира отделна виртуална машинна за всяка отворена програма.
Иначе новият Exynos не е нищо особено. Той е референтен ARMv8 процесор, плюс ARM Mali графичен ускорител. Дори използва външен контролер за RAM паметта. :D Това което го отличава от останалите е , че е произведен по нов технологичен процес.

sgs_maniak

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от sgs_maniak » 05 мар 2015, 16:41

Съгласен Четири мощни ядра са предостатъчни.
Какво го правиш този S800 че да рестартираш ;)
От личен опит аз музика не слушам на телефона а ако реша ще си кача от компа.
От личен опит на предишния ми телефон който също беше с мощен процесор ми беше проблем САМО 1 ГБ РАМ. Веднага сазвам защо отварям и чета пет таба в хром , излизам и си пускам асфалт8 и познай понякога върви добре понякога в играта се "замисля " за части от секундата. И си принудех преди да правя хватки или от хоум бутона да спирам ръчно хрома (който макар че съм излазъл ос го държи в рама ) или ръчно изчистване на рама .

Затова е добре ондроид телефон да е поне с четири ядрен процесор и поне 2 ГБ РАМ 16 ГБ вградена памет и прилична камера.

Мисля че би се съгласил .

sgs_maniak

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от sgs_maniak » 05 мар 2015, 16:47

Много си е хубав процесора .
:)
А Mali 760 е най доброто в момента .

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от muamamu1 » 05 мар 2015, 16:52

Ами точно за това ти говоря- 4 ядра, 2GB RAM и 16GB вътрешна памет, но Android просто изисква прекалено много. А иначе A4i е напълно прав за последния Exynos- тличава се само с нов производствен процес. Както и PowerVR 7 и новите GPU-та на Nvidia са по-мощен избор от 760-ката.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от A4i » 05 мар 2015, 16:58

Не съм казал че е лош. :) Просто не чакайте чудеса от него. Това е съвместен продукт с ARM Holdings, с който е сертифицирана фабриката на Samsung, нищо повече. KIRIN 930 на HiSilicon използва подобна конфигурация но с Mali-T628.

sgs_maniak

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от sgs_maniak » 05 мар 2015, 16:58

Да такъв е Андроид .
Доколкото знам nvidia няма в смартфони а само в един или два таблета заради сериозна консумация на енергия . Може би в следващите варианти .
Не споря . Водим културна дискусия по технически въпроси .

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от buttman » 05 мар 2015, 17:00

[Quote]Стига си писал глупости-смешно е, че и нереално. [/Quote]
Както разбирам, на теб ти е нервно, но не и смешно. Ако говорим за интелект, глупости и тем подобни, само глупак не вижда как почти всички копират и имитират модела на Apple. Защото този модел генерира огромни печалби.
[Quote]А Apple pay май беше след Google Wallet и не забравяй, че още със S5 можеше да се правят покупки с PayPal и nfc,[/Quote]
Тогава защо Samsung създават Samsung Pay? Остави Google, говорим за Самсунг. Никой не отрича, че Apple също вземат неща от Андроид.
Самсунг нагло копират модела на Apple. Появи се Siri и хоп - S-Voice. С пръстовия отпечатък - същата работа.
[Quote]А каква е разликата с тази? Това е от Note3 [/Quote]
Разликата е същата с тази на първия iPhone. Виж клавиатурата на Note. А за удобство и сравнение не може да става.

Отговори