Galaxy S6

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от board » 05 мар 2015, 17:19

Процесора може би е най-мощния на пазара в момента, както и с най-доброто съотношение производителност/консумация, но това не е нищо особено. Еми добре тогава.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от muamamu1 » 05 мар 2015, 17:25

Супер, но когато софтуерът използва 1/4 от тази мощност къде е смисълът?

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от KOBRETI » 05 мар 2015, 17:31

Пич, я си отвори таск мениджъра - Ctrl+Shift+Esc - и виж колко % от процесора на компа си ползваш...

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 05 мар 2015, 17:36

Смисъла на big.LITTLE конфигурациите е, точно в това, докато на телефона не му трябва много производителност, процесора изразходва супер малко енергия и пести батерия, а когато му трябва голяма производителност, се включват големите мощни ядра.
За това почти всичко залагат на подобна конфигурация в новите чипове.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от muamamu1 » 05 мар 2015, 17:36

Какво общо има товя с твърдението ми, че ако бяха направили рязка промяна към по-малко, но по-големи ядра, щеше да се получи много по-сполучлив дизайн?

@board Да, страхотна идея, затова телефоните с най-дълъг живот на батерията до момента от висок клас (Z3 и Z3C) не изпозлват bigLITTLE конфигурация.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от A4i » 05 мар 2015, 17:40

@Board, не се заблуждавай. Всеки който си купи лиценз от ARM може да си поръча същият Exynos под собствена марка. Това е референтния модел, който фабриката на Samsung предлага на евентуалните клиенти.

xpuc4o
Регистриран: 23 авг 2007, 01:48

Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от xpuc4o » 05 мар 2015, 17:47

Не виждам клавиатурата на Iphone да има цифри отгоре а символите са означени със Sym, а не с усмивчица. Всичко друго е qwerty клавиатура, която е още от хардуерните такива-много преди Iphone.
Какъв модел на Apple? Нова технология имат ли? NFC имат всички Android от години. Самсунг правят Samsung Pay, защото имат нова технолохия - MST, колега. И все още ще можеш да плащаш и с PayPal.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 05 мар 2015, 17:52

Напълно наясно съм с това, но към този момент никой освен Епъл няма собствени ARMv8 ядра, така че референтните на ARM си остават най-доброто решение към този момента и всички залагат на тях. Като разликата е, че Самсунг има по-добър производствен процес и за това е едни гърди напред.
Когато се появят собствените ARMv8 ядра на различните компании, че видим какво е положението.

zzecov
Регистриран: 21 сеп 2014, 11:34

Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от zzecov » 05 мар 2015, 17:56

Напълно съм съгласен с тебе. Камера, процесор, дрън дрън ярина. Голямото важно. Все едно са произвели космически кораб. Имал съм два самсунга от по евтините и винаги са ме дразнели. Винаги имаш чувството, че все едно нещо липсва.
Да не говориме, че на пазара вече има страшно добри машинки, които със сигурност няма да останат по назад. За мене е важно потребителското усещане, а още като го погледна и ме дразни. Същия начален екран, същите иконки, нищо ново под слънцето. Да не говориме, че и рекламата даже е една халипарска.
И що не слагали отделе слот за карта- ми те като слагаха нещо да са се вдигнали продажбите?
А как ли ще изглежда ако го хвана след като съм ял баница? Преспокойно могат да го ползват в меверето за снемане на отпечатъци...
И цената е даже по зле и от айфона. За съжаление Самсунг отново доказаха, че креативност е последното нещо към което се стремят. Дори и HTC излезе от статуквото и се справи отлично преди две години.

Потребителски аватар
board

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S6

Мнение от board » 05 мар 2015, 18:00

Ползвал съм по няколко телефона на Епъл и Самсунг, и на такова копиране съм се нагледал през годините и в двете посоки, че не знам как някой може още да се трогва от това.
Аз не намирам нищо лошо в цялата работа, дори напротив, когато един производител вкара някоя добра функция и другите я взаимстват, в крайна сметка потребителя печели, независимо кой телефон е избрал.

Отговори