I8000 Omnia II

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Re: Samsung I8000 Omnia II

Мнение от sirgeorge » 20 авг 2009, 15:07

И аз нямам инфо за този online магазин предполагам, че и останалите интернет магазини, които продават през сайта ще предложат близка цена до тази, когато го имат в наличност.

bogi25
Регистриран: 22 окт 2007, 19:54

Мнение от bogi25 » 29 авг 2009, 13:07

Дали ще може да се качи wm7 когато излезне

sirgeorge

Мнение от sirgeorge » 29 авг 2009, 13:42

Септември-Октомври ще може да се премине от WinMo 6.1 към 6.5 безплатно, поне така обещават, а телефоните произведени след тези месеци ще излезнат направо с WinMo6.5.
За WinMo 7 още е рано да се прогонозира дали ще може да върви на Omnia II (7-та се очаква Q3-Q4 на 2010г.).
Според последните планове на Micrososft - WinMo OS 6.5 ще продължи да се развива дори и след излизането на 7-та. Така ще има две активно поддържани версии на операционната система както е при Symbian (v9.3 и v.9.4).

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 03 сеп 2009, 16:26

UPDATE 29 Aug: There seems to be a lot of commotion in various forums, our comments section included, about the actual CPU speed of the Omnia II - 667MHz or 800MHz. Samsung official specs seem to deliver some contradictory information and you should rest assured we will be contacting Samsung directly to clear up the issue.

All that being said, it’s just numbers we’re talking here. If you think that calling it 667MHz makes Omnia II a worse performer, you’re wrong. The clock rate of a processor is only useful for providing comparisons between computer chips in the same processor family and generation and is hardly useful for direct comparison between competing mobile platforms. But we digress.

Our point here is that no matter what the actual MHz number is, at no point did we judge the Samsung Omnia II by its pure clock rate. Instead we quite more value the real-life impressions of our experienced reviewers and we’ve hardly drawn any conclusions based on the pure processor spec sheet. And neither should you – no matter if it is 667MHz or 800MHz we’re talking about in this particular case, the Omnia II remains a leading performer among smartphones this year.

sirgeorge

Мнение от sirgeorge » 03 сеп 2009, 18:33

Да това го знам, четох ревюто преди няколко дни. Информацията не ме изненадва.
Още в началото имаше противоречива информация за процесора на i8000 Omnia II и B7610 Omnia PRO - Samsung S3C6410 667MHz, а малко по-късно се твърдеше, че същият процесор работи на на по-висока тактова честота - 800 Мнz.
Устройството заслужава много добра оценка, макар в някои ревюта да твърдят, че има доста лаг, който се забелязва при активиране на много уиджети на основният екран и тогава се чудеха как при такъв процесор има оплаквания от загуби, висока латентност.
Аз лично не съм го държал още в ръцете си, но от прочетеното и видяното в нета за мен това е най-добрият Windows телефон.

alphaleader
Регистриран: 06 авг 2004, 21:15

Мнение от alphaleader » 04 сеп 2009, 12:04

Телефона е перфектен, днес си поиграх с него:) Чудесна изработка, страхотен дисплей...само задния капак не ми хареса, лъскав и всяко докосване оставя следи, но това не е толкова страшно ;) Иначе всички приказки за бавна работа , лаг...са измислици! Телефона работи бързо, реагира веднага! Има демо-клипа с хеликоптера, вижда се перфектно!!! Новия интерфейс също е добър, според мен вече няма нужда от никакви допълнителни шелове. В общи линии, много ми хареса! :) Има настройка на скоростта на процесора. На auto работи супер, представям си на high! :)
п.п. Телефона беше 8gb, с Win 6.5

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 04 сеп 2009, 15:41

Потвърждавам

на Ауто работи страхотно....
а дисплея просто няма какво да кментираме.
Съгласен че за момента е №1 WM телефон.
наистина няма и следа от тромавия и грозен WM......

Ще тествам ден два на МАКС за да видя батерията как ще....

Ето колко "бавно" работи омнията :D

http://www.youtube.com/watch?v=rK10zEUOxds

4egevara
Регистриран: 21 юли 2009, 22:54

Мнение от 4egevara » 04 сеп 2009, 19:19

здравейте,имам следния въпрос:в интернет виждам,че при winmo 6.5 няма touchwiz.Мога ли пак да го включа,или изчезва с ъпдейта?

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 05 сеп 2009, 14:10

Много съм впечатлен от тази джаджа.
И аз имах възможност да си поиграя с една бройка, само че тя беше с версия 6.1 на ОС (нямам нищо против, аз си я харесвам тази версия най-много). Останах като плеснат с мокър парцал и ми се прииска веднага да сменя Magic-а като видях какви неща са сътворили с интерфейса. То човек трудно би разбрал, че работи с Уиндоус-телефон (може би само старт-менюто го издава). Като бързина на работа определено мога да го сравня с магийката - не установих какъвто и да е лаг, не съм чел по-напред в темата, но ако някой е писал подобно нещо то със сигурност е виждал джаджата само на картинка..
Това наистина е най-добрият телефон с тази ОС (не искам да се почва някакъв спор, но определено не мисля, че има нещо по-добро от нея на този етап (вкл. любимото ми роботче), особено когато нещата са подплатени с меко казано брутален хардуер и блестящ интерфейс) - бих казъл, че е просто перфектен..Много величествено устройство, със сигурност ще го имам в близката година (че все пак съвсем скоро се оборудвах с покет за почти осем стотака, а парите не растат по дърветата)..

..и само да добавя нещо: Samsung RULZ!
:)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 05 сеп 2009, 14:37

Само мога да се надявам и OmniaPRO да е така!

Отговори