i8910 Omnia HD
Re: Samsung i8910 Omnia HD
Доколкото си спомням за графичното ускорението на потребителския интерфейс и управление на камерата се използваше IVA2+ частта. Тя е старичка. Просто когато е проектирана (2004-2005г.) никой не си е представял 720р видео в мобилен телефон.
Иначе Cortex A8 и Power VR модулите на проца мачкат, но те нямат отношение към записване на видео с камерата. Виж в новата IVA 3 може да записва от камера с Full HD 1080p/30ppm. Дано не я държат и нея да отлежава 2-3 годинки преди да се вложи в смартфон.
Аз на Apple се надявам вече.
Иначе Cortex A8 и Power VR модулите на проца мачкат, но те нямат отношение към записване на видео с камерата. Виж в новата IVA 3 може да записва от камера с Full HD 1080p/30ppm. Дано не я държат и нея да отлежава 2-3 годинки преди да се вложи в смартфон.
Аз на Apple се надявам вече.
Смяташ, че Cortex-а не помага за видео обработката ?
Мисля, че Cortex-a е достатъчно мощен и не му трябва ускорение за възпроизвежда гладко 720р видео. Затова виждаш рекламните клипове на телефона да вървят без забележки. Обаче ядрото (Cortex А8) е т.н. Symbian част и апаратно не управлява камерата.
Аз бях останал с впечатление, че Cortex-a има отношение, защото на пръв поглед 3430 и 3440 се различават само по неговата честота. Докато IVA2+, до колкото разбирам в изпълнение на TMS320C64x на 430MHz и още някакво DSP си остават на същите. Но може да има и друга разлика. Както и да е .
По-интересно ми е защо не се използват 3630 процесори, като те имат същата архитектура , но са произведени по 45nm процес, което трябва да доведе до по-високи честоти, по-ниска консумация?
По-интересно ми е защо не се използват 3630 процесори, като те имат същата архитектура , но са произведени по 45nm процес, което трябва да доведе до по-високи честоти, по-ниска консумация?
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Интересно ми е как може да се правят такива заключения при положение, че дори няма финална версия на телефона. Не излезли и ъпдейти на фърмуера и т.н. И моят Omnia снимаше на 12fps при обявени 15 в началото, но сега си държи 18-20. Не че е добре де, просто давам пример.
Да не говорим, че който и да е Nokia-фен ще каже каквото и да е, само и само да изкара Nokia не толкова назад, колкото всъщност е.
Иначе Nokia може и да успеят да изкарат конкурентен модел на OmniaHD догодина.
Та.. колкото и да му се иска на тоя пич от блога (който явно даже е адаш) OmniaHD да не е толкова добър, колкото всъщност е, пак си остава едно поколение напред пред Nokia.
А ако взимаме неокончателните версии на телефоните като критерии, то N86 има една от най-некадърните камери на пазара сред устройствата с 5mpx+
Да не говорим, че който и да е Nokia-фен ще каже каквото и да е, само и само да изкара Nokia не толкова назад, колкото всъщност е.
Иначе Nokia може и да успеят да изкарат конкурентен модел на OmniaHD догодина.
Та.. колкото и да му се иска на тоя пич от блога (който явно даже е адаш) OmniaHD да не е толкова добър, колкото всъщност е, пак си остава едно поколение напред пред Nokia.
А ако взимаме неокончателните версии на телефоните като критерии, то N86 има една от най-некадърните камери на пазара сред устройствата с 5mpx+
Какво ще стане догодина не се знае ! В момента Самсунг наистина са по-напред от Нокиа , но това не означава много за по-голямата част от потребителите , който се интересуват от по-ниските класове телефони. Така, че какво значение има кой е първи и кой втори , кой е по-напред и кой назад в технологиите ? Мобилната индустрия не се е развила до такава степен ,че да даваш мило и драго всеки път за последен модел телефон. Факта е че компанийте произвеждащи мобилни телефони печелят от хилядите може би милиони не знам хора по света предлагащи какво ? За по 400-500 евро пак какво ? Стига глупости и безсмилени спорове. Всеки човек има определна необходимост според финансовите възможности , според възрастта разбира се , професия и др. И какво е това понятие Нокиа фен или Самсунг фен . Смях в залата. Нима си вземате всеки един модел на дадената марка ? Или не знаете какво искате или поради куцата-недоусъваршенствана-кастрирана мобилна индустрия не знаете кой модел е по-добрият вариант за по-малко пари.
Не визирам jamesjames в случая да се поясня разбииш ли
Днес Нокиа , утре Самсунг и т.н. и т.н.
Не визирам jamesjames в случая да се поясня разбииш ли
Днес Нокиа , утре Самсунг и т.н. и т.н.
-
Това ясно. Просто не е хубаво да казваш на бялото черно, понеже си фен и истината не ти изнася. А ако не вярваш, че има заклети фенове на Nokia, само се огледай из форума, или пък няколко поста по-нагоре.
К'вото и да е, истината е, че Nokia нямат конкурент на този модел, ако ще и с 0.7fps да снима. Да не би само HD видео-то да му е предимството? То е просто бонус.
К'вото и да е, истината е, че Nokia нямат конкурент на този модел, ако ще и с 0.7fps да снима. Да не би само HD видео-то да му е предимството? То е просто бонус.
re : "По-интересно ми е защо не се използват 3630 процесори..."
Най-вероятно защото TI иска да си пласира по-старите чипове, както това стана с 24хх серията. Ако почнат от ОMAP 3460 (45nm) - това означава, че процовете под неого няма въобще да видят бял свят. Това са първите 65nm чипове, за сравнение Intel-ските PXA процове до скоро бяха 190nm.
В ОMAP 3430 има специализиран ISP (Image signal processor) за камерата, който най-вероятно работи на честотата на ядрото.
Най-вероятно защото TI иска да си пласира по-старите чипове, както това стана с 24хх серията. Ако почнат от ОMAP 3460 (45nm) - това означава, че процовете под неого няма въобще да видят бял свят. Това са първите 65nm чипове, за сравнение Intel-ските PXA процове до скоро бяха 190nm.
В ОMAP 3430 има специализиран ISP (Image signal processor) за камерата, който най-вероятно работи на честотата на ядрото.
"А ако не вярваш, че има заклети фенове на Nokia, само се огледай из форума, или пък няколко поста по-нагоре."
Абе брат ми какви фенове може да са те. Нима робуват на едни телефони или са деца на по 12-13 години ?! Дано се научат, че предметите следва да робуват на човека.
Абе брат ми какви фенове може да са те. Нима робуват на едни телефони или са деца на по 12-13 години ?! Дано се научат, че предметите следва да робуват на човека.
-
Еми прави си сметка щом някой е готов да даде повече пари за по-некачествен и ограничен продукт, само заради логото Nokia отгоре...
Вярвам, че ако LG или Samsung пуснат един свестен телефон с прожектор, ще си го купиш, а няма да стоиш с Nokia-та със слабото фенерче нали...
Вярвам, че ако LG или Samsung пуснат един свестен телефон с прожектор, ще си го купиш, а няма да стоиш с Nokia-та със слабото фенерче нали...