i8910 Omnia HD

street_see
Регистриран: 23 авг 2006, 23:39

Re: Samsung i8910 Omnia HD

Мнение от street_see » 19 фев 2009, 10:06

HDMI тогава отпада, все едно да кажем че N73 има GPS-има ама като се купи устройството, същата работа и тук

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 19 фев 2009, 10:47

Еми разбира се , че искам изход на самия корпус след като са го написали . Можеше да сложат Mini HDMI изход или някакъв друг от който да се минава с преходници . Със сигурност бъдещите телефони често ще използват този интерфейс , но в случая вероятно проблема е , че чипсета не поддържа HDMI.

Но най-лошото е ,че дори и да решиш да дадеш 300-400лв. за въпросното устройство , пак няма да можеш да пуснеш HD видео . А за какво ми е телфона да може да плейва видео с 720p резолюция , след като никъде няма да мога да я видя реално.

Примера с gps на N73 e много точен.

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 19 фев 2009, 13:13

А как ще снимаш видео с осветление на тъмно ако светкавицата е ксенон? Просто са решили да има светлинка и при видео режим което според мен е добро решение при положение че модела набляга И на качествено видео! За мен липсата на ксенон в случея не е недостатък, напротив.......

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 19 фев 2009, 13:18

Можеше да вградят две светкавици едната LED, другатата Xenon, както това правят SE за някои от своите камерофони, например К850.

П.п. Акцента на Omnia HD обаче е към видео записа, а не върху снимките (не че те ще са лоши, но ефекта се търси другаде), затова именно е предпочетена LED светкавицата.

omax

Мнение от omax » 19 фев 2009, 13:19

Извинявай приятел но грешиш много. Защо да е излагация? Това е опция предоставена и то от МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН. 8 и 9 серия на ЛСД телевизорите на Самсунг имат вграден такъв WiFi модул,което при наличието и на такъв мобилен телефон предоставя възмажност на потребителя да излъчва въпросния HDMI.
Да се предостави такава опция на потребителя и отново да има недоволни?!! Не мога да го проумея. Като чели ще купите телефона за да ползвате основно HDMI.....Предоставят ти възможност, а ти ако искаш се възползваш!! Нали се сещащ какъв ще е визическия обем на един такъв порт върху корпоса на апарата. Айде дъ си купим такива плеъри за дома ни пък после да критикуваме че телефонът ни не го подържа.

Язък, тотална излагация от Самсунг че телефона не може да бели и картофите оставени на печката

sirgeorge

Мнение от sirgeorge » 19 фев 2009, 13:21

Не съм чул за такъв модул през който да се свързвава телефона с ТВ от 8 и 9 серия.
Да не го бъркаш с DLNA функцията или с Wi-Fi възможностите за връзка с бежичен модем.
Все пак ще проуча въпроса.

omax

Мнение от omax » 19 фев 2009, 13:27

Някъде бях попадъл на такъм материал по повод на този безжичен модул. Дано не бъкам дали беше вграден на ТВ или пък вграден в някой от високия клас плеъри.....щи поровя за инфо но съм сигурен че го срещах някъде като опция

Three High Definition Multimedia InterfaceTM (HDMI) connections make your TV a multimedia centrepiece. Connect HD digital devices like disc players, game consoles and satellite dish components into the 3 rear connections including WiFi tehnology, and use the side-mounted input for cameras, camcorders, and laptops. HDMI is the best performing interface for displaying an HD source on an HDTV.

Може и да бъркам но това не прави предоставената от Омния опция "излагация"

П.П.С. По сокоро се оказа че бъркам. Въпросния модул отново е допълнителна опция която при желание се закупува и може да се интегрира във един от предоставенте HDMI портове на телевизорите. Сори за грешката от моя страна

sirgeorge

Мнение от sirgeorge » 19 фев 2009, 13:37

Не ме разбирай погрешно Samsung i8910 Omnia HD е превъзходно устройство, на което и аз се възхищавам, но се получава лека заблуда с HDMI конектора, които би трябвало до притежава телефона.
Можеше поне въпросният HDMI dongle да фигурира в комплекта.
А и поддъражаната резолюция през HDMI не е HD.
Бъдещето ще покаже, може да се разбули напълно мистерията до излизането на телефона.
Иначе само добри думи мога да кажа за модела.:-)

П.п. Между другото нека не се спекулира с физическият размер на HDMI изхода, той е приблизително толкова голям, колкото Fast port-a при SE, но корпуса на апарата е възможно да нарасне, заради свързващите го кабели.
Да добавя само, че цената на която ще се продава отделно устройството не е чак толкова висока като се има в предвид, че един качествен HDMI кабел версия 1.3 се намира също за трицифрена сума, а тук говорим за безижчна връзка.

omax

Мнение от omax » 19 фев 2009, 13:42

Така е наистина.....няма пълно щастие:-))))
Но все пак си мисля че е прекрасна опция от която всеки един потребител може да се възползва при желание от негова страна. По добре да разполагам с тази опция, пък дали ще се възползвам аз ще преценя:-)
Пък зане ли човек, може в бъдеще да има промо комплекти с включен въпросен модул:-)
Не говоря за БГ търговците.
Така аз попаднах на една Сингапурска версия на Омния окомплектована с кожен калъф, резервни стилуси, блутут слушалка и каркит /стойка, зарядно за кола и слънчев сенник/
Кутията бе огромна и щампована със вклучващите промоционални описани от мен неща.
Просто в БГ това не стига или ако стигне се разокомплектова и се продава поотделно.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 19 фев 2009, 14:26

И други телефони поддържат DLNA (N95 и производни , omnia , innov8 ...) , чрез което могат да се свързват през wi-fi с телевизори . Но на никой друг телефон не с сложено HDMI лого . От там идва и самото подвеждане .
Тъпо ми се струва и това ,че въпросната приставка не позволява пренасяне на 720p , след като телефона записва и възпроизвежда такава.
Аз също много харесвам телефона , но това малко ме разочарова.
Някак си си представях ,че ще мога да пускам клиповете от телефона на телевизора или да си кача някое филмче което да гледам в другата стая или при приятели.

Отговори