i8910 Omnia HD

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Re: Samsung i8910 Omnia HD

Мнение от jamesjames » 01 май 2009, 23:46

Като знам, че си ползвател и почитател на iPhone ми е трудно да си представя как ще смениш устройството (или може би ще караш с 2?)... Колкото и да е конкурентен като хардуерни възможности OmniaHD никога няма да стане успешен конкурент на платформа като тази на Apple, особено с нововъденията, които се предполага, че ще направят в iPhone3.
Аз точно това си мисля, iPhone3 и OmniaHD ще си поделят пазара, но ще се очудя, ако OmniaHD вземе повече от 25% дял срещу iPhone.
Колкото до Nokia... Дори да осигурят по-добра софтуерна поддръжка, което вероятно и ще стане, на такъв слаб хардуер няма как софтуера да работи добре. Т.е. и в двата случая телефоните ще си стоят без свестен софтуер - или поради липсата му, или поради хардуерната му ограниченост.
Операционната система може би е единственият недостатък. Макар че не смятам, че в момента има реално добро предложение на фона на Mac OS X. WM вече поостарява и няма смисъл от него преди WM7, а Android доста бавно крета.
Много ми допада OmniaHD, но вероятно и аз ще почакам малко... То така или иначе сигурно ще го купя, ама поне предварителната ми нагласа да е правилна и да не остана разочарован :)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 02 май 2009, 12:41

Има много неизвестни около новия айфон, на практика все още не се знае нищо. Не се знае чипа който ще ползва (май собствената разработка на Епъл ще остане за следващата година), не е ясно каква камера ще сложат ... не е сигурно дали ще може да отключва и хаква...така че не мога да бъда сигурен колко ще ми допадне.
А и винаги се прави някакъв компромис, сега правя компромис с камерата , заради платформата. Но не съм сигурен дали после няма да направя обратния компромис. Като смениш платформата е малко по-интересно . Андроида се развива бавно, но си мисля, че когато повече производители изкарат телефони ще има значително ускорение в развитието. Но там за сега го има проблема с не много силния хардуер . Във всеки случай ако взема телефон различен от новия айфон, няма да продам стария.

Както и да е, със сигурност ще изчакам още няколко месеца, да се видят реални отзиви от устройствата и тогава ще решавам.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 02 май 2009, 13:38

..За мен пък би било не толкова интересно да видя Android (макар да мисля, че за в бъдеще ще се наложи доста) на устройството, колкото възможност за ъпгрейд на платформата от S60 към SF на фондацията при домашни условия, както се случва с WM.. :)
..Впрочем като по-запознати по темата бихте ли ми казали дали това ще бъде възможно..?
То и на iPhone се минава към следваща версия на OS по сходен начин, ако не се заблуждавам, разбира се. Въобще винаги ми е било доста странно защо има толкова версии на S60, при положение, че просто може да се предложи ъпдейт към по-новата OS през ъпдейтъра, примерно..? Най-простото обяснение е, че трябва да пласират и по-новите си телефони, но пък очевидно WM-based джаджите си се продават добре и при тази възможност за ъпгрейд..:?
..Надявам се въпросът ми да не е глупав, но наистна се чудя.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 02 май 2009, 15:02

Не се пише достатъчно софтуер за Symbian 9.4. Например заслужаващи вниманието игри има само 3-4. Програмите за четене на текст - една едниствена. Има интересен TTS модул, но няма подръжка за български език. Добър видео плеер за различен от mp4 формат - още няма .
Единствено Nokia Beta Labs от време - на време пуска нещо интересно, но пък там една програма може да си виси в бета стадий цяла година. Страничните производители на софтуер до този момент са "умряла работа", въпреки че сензорният интерфейс е единствената разлика със Symbian 9.х . Много неприятно е обаче , когато едно старо приложение не е съвместимо.
Струва ми се, че вниманието на разработчиците се измести към iPhone и Symbian вече е в периферията.
Също така някой интересни услуги на Nokia не са достъпни за българските потребители, като "My Nokia", "Comes with Music" и др.

the_speed_
Регистриран: 10 дек 2008, 22:13

Мнение от the_speed_ » 03 май 2009, 23:44

А бе хора имам Samsung INNOV8 и ми дава грешки като слагам игри или някви приложения
Error....missed...java.lang.. защо дава такива грешки!?А на този i8910 ще го имали този проблем!?

vixfix
Регистриран: 17 фев 2008, 14:13

Мнение от vixfix » 05 май 2009, 12:58

По-добре си направи отделна тема "Проблем с INNOV8" или нещо подобно.

А по темата: Вчера на мерих статия, в която пишеше, че щели да сменят процесора на i8910 - от 600MHz ма 800Mhz Omap 3440. Ето и линк: http://www.future-review.com/omnia-hd-processor/
Дано да е истина, защото по принцип не чета инфо от този сайт и не знам доколко са им достоверни източниците, а гледам че информацията е по-скорошна от тази за 600MHz от февруари :Р Сега остава и да е истина. Данооо....

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 05 май 2009, 21:04

Принципно няма проблем за преминаване от S60 към SF, но трябва Самсунг да подготви такъв ъпдейт. А дали ще го направи вече е друг въпрос.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 05 май 2009, 23:29

Хич не ми се вярва тая работа с процесора... Според мен солидно количество бройки вече са произведени и смятам, че е малко късничко за смяна на процесора. Все пак ако го направят наистина ще бъде супер. Пък и ако реално я има тази възможност да се подкара под друга ОС, ще абсолютно безспорен лидер.

vixfix
Регистриран: 17 фев 2008, 14:13

Мнение от vixfix » 06 май 2009, 17:39

Днес четох, че на някакво ревю на телефона някой питал за процесора и му отговорили, че само прототипа е с 600MHz, а когато излезе ще бъде с 800MHz, така че честито на всички , които искат да си го взимат. Ще работи безупречно.

А и ето еднп GPS сравнение между i8910 с INNOV8 - Позакват кой има по-дбра връзка на закрито и после тестват i8910 в кола и съм много впечатлен!

Линк: http://www.youtube.com/watch?v=FGRIqbJszcQ&feature=related

King Tony
Регистриран: 14 мар 2009, 15:52

Мнение от King Tony » 06 май 2009, 17:47

Аз немога да разбера,защо по дяволите се дискутират едни и същи теми,не смятате ли че сайта става по скучен?

Отговори