i8910 Omnia HD
Re: Samsung i8910 Omnia HD
Ами не знам, на мен просто ми е интерсно за Omnia-та, защото мисля да си я взема някой ден и се надъхвам като стане въпрос за нея... друго не ми трябва засега ... :Р
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Всъщност вчера като писах мнението много не се замислих, че беше късно.
В линка, който си дал, пише за опция да се сложи друга ОС, тъй като хардуера ще е сравнително способен. Аз обаче не виждам как ще стане това по адекватен начин, при положение, че резолюцията е доста по-специфична, цветовете са му множко (за WM например), дисплеят му е капацитивен (пак лошо за WM), няма да има достатъчно хардуерни бутони за Android, а бе... аз съм виждал и Android на N95, подкарано от злите руски хакери, ама пълноценно няма да върви нищо друго освен Symbian.
Друг е въпросът, че с 800mhz на ОМАР3 не ще лети, ами направоо...
Дано е верен този слух, точа му се на тоя телефон, пък да видим.
В линка, който си дал, пише за опция да се сложи друга ОС, тъй като хардуера ще е сравнително способен. Аз обаче не виждам как ще стане това по адекватен начин, при положение, че резолюцията е доста по-специфична, цветовете са му множко (за WM например), дисплеят му е капацитивен (пак лошо за WM), няма да има достатъчно хардуерни бутони за Android, а бе... аз съм виждал и Android на N95, подкарано от злите руски хакери, ама пълноценно няма да върви нищо друго освен Symbian.
Друг е въпросът, че с 800mhz на ОМАР3 не ще лети, ами направоо...
Дано е верен този слух, точа му се на тоя телефон, пък да видим.
-
- Регистриран: 30 апр 2009, 13:12
Abe naistina telefon4eto e dosta dobro. Gledah i predvaritelnoto reviu v edin konkorenten sait i tozi OGROMEN 3.7 in4ov displei, koito e i kapacitiven, mi obra o4ite.. No tova pravi telefona dosta gramaden. Sus sigurnost nqma da moje da si go sloji6 spokoino v dunkite ili puk v nqkoi normalen djob... Moje6e da go napravqt 3.3 in4a da kajem ili malko pove4e no s 3.7 telefona si e dosta golemi4ak pone za men..Ina4e 6te mislq dali da vzemam za nova godina samsung-a ili SE Idou. Apak moje i N97 da mi dopadne.
Тоя хардуер ще подкара и Vista 32-bit. Вижте Intel какви чипсети слага в новите нетбуци - US15W с PowerVR SGX (GMA 500). Един вид графичното ядро е същото като в OMAP 3. Cortex А8 на 800 Mhz е може би по-мощен от Atom на 800 Mhz. Остава да портнат само операционната система за ARM.
arm със сигурност ще подкопае позициите на intel с малки размери, ниско енергопотребление и производителност, но масовия потребител иска иска windows
Analyst: ARM Powered Netbooks to Take 55 Percent of Market by 2012
http://blog.laptopmag.com/analyst-arm-powered-netbooks-to-take-55-percent-of-market-by-2012
Analyst: ARM Powered Netbooks to Take 55 Percent of Market by 2012
http://blog.laptopmag.com/analyst-arm-powered-netbooks-to-take-55-percent-of-market-by-2012
Някой да зане какви приложения и игри ще има на i8910? Засега знам само, че ще има играта Kroll (за някакъв варварин...), но за др приложения не знам. Малко ме е страх да не стане така: телефончето е супер, но няма достатъчно приложения за него... Ще е жалко.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Всички от това ни е ''страх'' и може би точно това ще е единственият недостатък на този телефон. Ще почакаме още малко, пък ще видим. Отсега нищо не може да се каже.
Няма да има и 1/100 от приложенията за iPhone, разбира се, но е важно да има достатъчно от необходимите и да са на добро ниво.
Няма да има и 1/100 от приложенията за iPhone, разбира се, но е важно да има достатъчно от необходимите и да са на добро ниво.
Още едно превю:
http://72.233.91.210/samsung_i8910_omnia_hd-review-349.php
http://72.233.91.210/samsung_i8910_omnia_hd-review-349.php
"Unfortunately, we couldn't get any HD videos to play on the Omnia HD except for the ones taken by its own camera. Plus most of the HD videos come in the MKV file container, which is not recognized by the Omnia HD. Another known restriction, is that it cannot play video files larger than 2GB."
Кофти...
Кофти...
Чак кофти, за какво ти е да качваш HD филми, след като няма HDMI.