i8910 Omnia HD
Re: Samsung i8910 Omnia HD
Ще тръгват приложенията, да. А пък и ОС е една-и-съща. Инсталират се еднакво. Мисля че ще може да се отключва скоро, но все пак не разчитай много на това. Ъпдейти предполагам ще има тогава, когато има бъгове.
Ами май ще изчакам да го видя на живо и да го изпробвам и после евентуално да го поръчам.
доскоро бяха зле с ъпдейтите и софтуерната поддръжка. тази година може да има раздвижване, но засега няма новини - сигурно си чел за проблема със звука при видеозапис.
Въпреки, че проблема със звука е дразнещ, т.е. лошото качество, все пак е поправим.
Ами не само заради това питам, защото Нокиа може да правят хардуерно слаби телефони, но поне имат добра поддръжка. А OmniaHD има ли трансмитер? И как е по принцип Wi-Fi и GPS при самсунзите.
Точно при този са по-добре от N97. А някъде бях чел, че при Н97 е много добър.
Трансмитер няма.
Трансмитер няма.
Заформя се голяма дилема май кой да бъде... Сега четох ревютата за Самсунг-а и казват, че звука през слушалките не бил особено добър в смисъл може и по-добър и еквилайзера имал само вградени настройки - нямал ръчни. Докато пък Н97 е с по-слаб хардуер, но пък ме кефи донякъде като дизайн и ми харесва, че акселерометъра му е активен на всякъде.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Е изборът е ужасно лесен - OmniaHD
Дисплеят е ясен - OmniaHD е с по-голям, AMOLED, капацитивен (по-енергоспестяващ е, а стъклото издържа на надраскване)
Камерата е ясна - по-добри снимки, по-добра резолюция, повече опции, мноого по-добро видео.
Хардуера е ясен - много по-добър чипсет с по-добър процесор, графичен ускорител и т.н.
Интерфейса също... Не очаквай много от телефон без 3D ускорител, а това го казвам като собственик на Omnia, който няма такъв.
Същото се отнася и за игрите, ако играеш такива...
Имаш DivX/XviD сертификация и плейър с поддръжка на субтитри, което значи, че няма да конвертираш нищо...
Батерията също се представя по-добре...
Ако ползваш HSDPA, OmniaHD поддържа 7.2 Mbps и HSUPA, 5.76 Mbps...
Накратко има една-единствена причина да избереш N97 - хардуерното QWERTY и то ако си убеден, че ще ти е по-удобно от софтуерно такова на капацитивен AMOLED дисплей. Трябва да се отбележи, че Nokia използват доста самоинициативност при QWERTY-та и има доста неудобни особености...
Звукът на N97 не е по-добър, за еквалайзера си има плейъри, за акселерометъра вероятно ще има ъпдейт...
Дисплеят е ясен - OmniaHD е с по-голям, AMOLED, капацитивен (по-енергоспестяващ е, а стъклото издържа на надраскване)
Камерата е ясна - по-добри снимки, по-добра резолюция, повече опции, мноого по-добро видео.
Хардуера е ясен - много по-добър чипсет с по-добър процесор, графичен ускорител и т.н.
Интерфейса също... Не очаквай много от телефон без 3D ускорител, а това го казвам като собственик на Omnia, който няма такъв.
Същото се отнася и за игрите, ако играеш такива...
Имаш DivX/XviD сертификация и плейър с поддръжка на субтитри, което значи, че няма да конвертираш нищо...
Батерията също се представя по-добре...
Ако ползваш HSDPA, OmniaHD поддържа 7.2 Mbps и HSUPA, 5.76 Mbps...
Накратко има една-единствена причина да избереш N97 - хардуерното QWERTY и то ако си убеден, че ще ти е по-удобно от софтуерно такова на капацитивен AMOLED дисплей. Трябва да се отбележи, че Nokia използват доста самоинициативност при QWERTY-та и има доста неудобни особености...
Звукът на N97 не е по-добър, за еквалайзера си има плейъри, за акселерометъра вероятно ще има ъпдейт...
GPS-a при Omnia HD-то е просто страшен. Гледах сравнение между него и на N97 и бях изненадан колко по-добра връзка има Самсунга и то в затворено пространство (сравнението беше в стая ест.). Също Omnia-та има някакво приспособление към GPS-aм, което го имат само телефони, вървящи на Windows Mobile и то ползва сартелитите за да ти дава информация за трафика и времето (безплатно, защото не ползва интернет за това а GPS-a) и можеш да си го нагласиш да ти ъпдейтва инфото на 1,2,3 или 7 дни.
Да не говорим, че по-чуждестранните форуми съм чел от собствениците на този телефон, че мноого бързо се свързвал със сателитите.
Въобще "телефончето" за мен е като Nokia N95 преди години :Р
Да не говорим, че по-чуждестранните форуми съм чел от собствениците на този телефон, че мноого бързо се свързвал със сателитите.
Въобще "телефончето" за мен е като Nokia N95 преди години :Р
HD-to ne e s WM ... Ili az ne razbrah ili ....