I9000 Galaxy S

the__special
Регистриран: 22 май 2011, 21:00

Re: Samsung I9000 Galaxy S

Мнение от the__special » 25 май 2011, 23:19

Здравейте!
Съгласен съм С теб "@samsung galaxy s ||" , но има една голяма пречка , тъикато всъщност самата работа ми го изисква да имаш флаш устройство - от скоро трябва по 12часа на ден (горе доло от сутрин до вечер ), да имам достап до флаш видео което излъчва фирмата в която работя ако мога така да се изразя . Тоест имам нужда от браузър подържащ флаш, а просто ми омръзна да разнасям лаптопа навсякъде!
Когато го купувах не гледах (размери и тегло ) а търсех машина която спокойно да замени настолния компютър по хардуер, разбира се и батерията е много важна в един лабтоп - а иначе "акомолаторчето) как се преставя при галакси то ес?
Благодаря за отговорите на @centur end @E34v8, но очаквах да се каже все пак нещо по въпроса с видео форматите (вградения плеяр как е и има ли друк читав/коректен плеяр в андрнид маркета ?

Днес реших окончателно че ще вземам андроид устройство ( пък и си имам оправдателна причина пред приятелката - работата го изисква и то си е така наистина :) макар че за тия пари може и един нетбук )!
И за да не си говорим празни приказки днес си направих труда да провера каква е резолюцията на това флаш видео което ще трябва да плейвам:
723 * 478 пиксела с битрейд 1000 горе доло!
Ще съм благодарен ако някои пробва с подобно флаш садържание (видео) и сподели как вървят нещата ?
Дайте съвет кое е по читаво устройство галакси ес или ili Dell streak 5, очаква ли се при Делл ъпдейт до версия 2.3 или ще си остане с 2.2? Плюсовете на едното и плюсовете на другото , може и минусите да кажете разбира се ; ) ??!
И нещо много много много важно има ли читав он-лайн магазин от които да предлагат качествени бройки галакси ес и надеждна гаранция?

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 26 май 2011, 00:08

[Quote]the__special:
но очаквах да се каже нещо по въпроса с видео форматите (вграден плеяр и има друк читав/коректен в андрнид маркера ?

Днес реших окончателно че ще вземам андроид устройство ( пък и си имам оправдателна причина пред приятелката - работата ), и за да не си говорим празни приказки днес си направих труда да провера каква е резолюцията на това видео от офиса :
729 * 479 пиксела битрейд 1000 горе доло! [/Quote]

[B]Вградения видео плейър подкарва всякакво видео до 720p без да насича.[/B] Поддържа DivX и XviD видео + субтитри (*.srt формат само).
[B]mVideoPlayer[/B] поддържа [B]*.sub[/B] и [B]*.srt[/B] формат на субтитрите.
[B]VitalPlayer Neon[/B] - поддържа [B]*.vob[/B], [B]*.mpg[/B], [B]*.asf[/B] и други формати, които телефона НЕ може да възпроизведе по подразбиране (дори и 1080p може да възпроизведе, но насича).

Току що отворих (480p видео за проба): http://www.vbox7.com/play:141dc8e6 на телефона през вградения браузър и [B]върви кристално гладко[/B] въпреки предупреждението "[i]This video is not optimized for mobile[/i]"

[Quote]the__special:
И нещо много много важно има ли читав он-лайн магазин от които да предлагат качествени бройки галакси ес и надеждна гаранция ?[/Quote]

Аз по принцип нямам доверие на online магазините, затова си поднових договора за 2 години с M-Tel и интернет пакет (19,90 лв. на месец) към него - така телефона излиза 529,90 лв.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

E34v8
Регистриран: 02 окт 2009, 11:58

Мнение от E34v8 » 26 май 2011, 01:25

Когато го купуваш задължително провери дали има работеща комбинация download mode. Задържаш бутона за намаляне на звука, заедно с него хоум бутона, след това пауър бутона и чакаш докато се появи андроидче с лопата :) Ако няма - не го вземай.

Samsung Galaxy S II
Регистриран: 27 сеп 2010, 12:39

Мнение от Samsung Galaxy S II » 26 май 2011, 09:29

Когато си копуваш телефон , добре е да погледнеш под батерията страната производител. Едно време на топ моделите на Nokia си пишеше made in Finland, на Samsung Galaxy S пише made in Korea. Така най добре ще разбереш дали ти е оригинален телефона.;)

chicho sam
Регистриран: 20 май 2011, 14:25

Мнение от chicho sam » 01 юни 2011, 17:40

Огромно благодаря centur. IGO-то (не турското разбира се) върви и пее. Поръчах си от Русе ииндивидуална стойка за кола и от утре съм тип-топ. Не знам дали си същия centur от Андроид форума, но съветите и коментарите ти са много полезни наистина. Дано има повече членове на форума като тебе.

При мен QQQ плейъра възпроизвежда и 1000 kbs, но не може да се избира кои сцени да гледаш - трябва да гледаш видеото открай до край.

Като държах намаляване звук+home бутона+бутона включване/изключване около 30 сек
на екрана се появи зелено роботче със триъгълен знак с удивителна и горе синьо меню:
Android system recovery <3e>
Enter:OK key. Select : Vol UP/ Vol Down
reboot system now
apply unpdate from sdcard
wipe data/factory reset
wipe cache partition

а долу се появи жълто меню
-- Copying media files...
Sucessfully copied media files.

Appling multi-CSC...
Installing Multi-CSC
Applied the CSC code 'Kor'
Sucessfully applied multi CSC.

Ако може простичко да ми обясните какво означава това.

Предварително благодаря.

Потребителски аватар
centur

Мнение от centur » 01 юни 2011, 18:57

@chicho sam, аз съм си и там и в още няколко форума 8)

[Quote]chicho sam:
При мен QQQ плейъра възпроизвежда и 1000 kbs, но не може да се избира кои сцени да гледаш - трябва да гледаш видеото открай до край.[/Quote]

И при VitalPlayer Neon е така, но му открих цаката: когато искаш да превъртиш напред, но те "изхвърля" и дава отначало видеото => спираш това видео и пускаш някое друго за 1 секунда (няма значение какво) ... след това го спираш и се "връщаш" на твоето, което искаш да превъртиш -> веднага щом почне видеото превърти, до където ти трябва и от там нататък си върви гладко без да се налага да го гледаш отначало. Малко е дразнещо, но явно програмите не са направени както трябва.

[Quote]chicho sam:
Като държах намаляване звук+home бутона+бутона включване/изключване около 30 сек
на екрана се появи зелено роботче със триъгълен знак с удивителна[/Quote]

Това с[B] роботчето и лопатата е Download режим[/B] - използва се с програмата Odin за смяна на ROM-a (с по-нов или по-стар няма значение).
Когато задържиш копчето за [B][u]усилване[/u] на звука[/B] + [B]home бутона[/B] + [B]копчето за включване[/B] -> си в [B]Recovery режим[/B] (можеш да си reset-неш телефона, да го рестартираш и т.н.)
Apple Watch S10 LTE 46мм

dani_deli
Регистриран: 22 ное 2006, 19:55

Мнение от dani_deli » 04 юни 2011, 13:44

Здравейте, искам да питам (макар че още нямам телефона) ще има ли официална 2.3 версия за него за БГ, или по-конкретно с БГ меню. В магазините видях HTC-та с 2.3 версия с БГ език, дали и при Самсунг ще има с БГ език ? А коя е най-добрата версия с БГ език, че телефона ще е за друг човек, който не се е докосвал до Андроид и тъчскрийн и ще е добре поне да има БГ меню.

Потребителски аватар
centur

Мнение от centur » 04 юни 2011, 14:44

Официална версия 2.3.3 за България НЯМА! Може да се ползва английската версия с продуктов код [B]XEU[/B] - там има БГ меню и т.н.
Apple Watch S10 LTE 46мм

flipz
Регистриран: 29 юни 2010, 00:45

Мнение от flipz » 06 юни 2011, 22:48

Телефона е страхотен, но камерата е отвратителна ... как може една светкавица да не сложат ... дори да е ясно времето е под всякаква критика. Предният ми телефон беше Nokia N79 може да не е нищо особено, но камерата му беше един път.

flipz
Регистриран: 29 юни 2010, 00:45

Мнение от flipz » 06 юни 2011, 22:50

Зависи от къде ти е купен тел-а, моят е от Щатите и има :) I9000XXJVO
Освен че е от лимитираната серия :)

Отговори