I9000 Galaxy S

meryllin
Регистриран: 20 апр 2010, 12:23

Re: Samsung I9000 Galaxy S

Мнение от meryllin » 10 авг 2010, 12:11

здравейте,сега се запознавам с андройд и изобщо несъм в час:|имам проблем с часа и датата постоянно се разбарква,ай в календара друга дата показва,от настойки сверям часа и пак се променя,алармата сащо неми свири,навсякаде друг час и дата ми показва незнам как даго настроя,в избор на часови пояс е на източно европейко :|

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 10 авг 2010, 15:01

другия проблем от който страда и desire (екрана е произведен от samsung) е че дисплея използва pentile, а не rgb технология, което намалява резолюцията до 392x653 пиксела.

omnia hd например е с rgb дисплей и всички е много по-рязко.

повече за разликата:

http://arstechnica.com/gadgets/news/2010/03/secrets-of-the-nexus-ones-screen-science-color-and-hacks.ars/

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 10 авг 2010, 16:13

chilko, става ли да си преместиш мнението там, където му е мястото? (В секцията за Nexus One/Desire). Знам, че трудно се примиряваш с факта, че Samsung продават най-добрия дисплей на пазара, но е глупаво умишлено да заблуждаваш собствениците и евентуалните му потребители.

Първо, в статията никъде не се споменава Galaxy S.

Второ, технологията на SAMOLED е доста по-различна от AMOLED, но предполагам като редактор в сайта, ти си наясно с това? Навярно знаеш и разликите? От сорта на тази, че TSP-а при SAMOLED-a е вграден в самия дисплей? (TSP - Touch Sensor Panel), това позволява на телефона да е толкова тънък и намалява количеството въздух между стъклото и дисплея, което осигурява по-добра видимост от различните ъгли.

Трето, май не си прочел статията или английския ти куца
[Quote]One other way of counting pixels on the Nexus One's display is to simply say it has 480x800 pixels but that no pixel contains every color channel.[/Quote]

Четвърто, дори всичко казано да беше вярно, дисплеите на Galaxy S/Wave [u]остават класи[/u] пред всички останали.
Да не говорим, че основното предимство на SAMOLED пред AMOLED е, че е с 80% по-''sharper'', точно за това се говори и в статията.

Интересно ми е дали N8 ще страда от същия проблем? Предполагам ще си преместиш и мнението там, където му е мястото? ;)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 10 авг 2010, 16:34

Наистина всички OLED дисплеи с 800х480 не се произвеждат в RGB, a RGBG. Тоест имат на половина червени и сини пиксели, които са по-големи. Това е основно заради проблем с производството на достатъчно малки сини пиксели с добър живот.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 10 авг 2010, 16:54

от известното досега n8 няма pentile дисплей, а rgb - т.е. е кaто този нa omnia hd.

някой май чете избирателно:

[Quote]This final result of 392x653 in some sense describes the total effective addressable spatial resolution of the display, again sans signal processing. Conceptually—though this is not how the screen mapping is performed internally—you could think about this display as taking the 480x800 input image and scaling it down to 392x653 image, using subpixel positioning to reduce the apparent blurriness as much as possible.

One other way of counting pixels on the Nexus One's display is to simply say it has 480x800 pixels but that no pixel contains every color channel. This is the response I got from a core Android hacker that I pinged about this on IRC. However, this is a controversial way to count pixels, as evidenced by the furor over Foveon's analogous claims that their displays have 3x the actual number of physical pixels, because they count each color channel separately. Foveon argues says they are counting pixels that way because they are responding to other manufacturers' frequent habit of counting subpixels rather than pixels when using a Bayer Filter to demosaic camera sensor images. Note that the designers of the PenTile matrix are basically arguing that the eye does its own demosaicing, and that their display is "biomimetic."[/Quote]

да, в текста никъде не се говори за galaxy s, защото е написан преди да е представен телефона. това не променя факта, че galaxy s има pentile дисплей. все пак това е технология на samsung, която в случая изглежда е подобрена.

http://www.mobiletechworld.com/2010/06/11/samsung-galaxy-s-review/

jamesjames

Мнение от jamesjames » 10 авг 2010, 17:01

Едно не разбрах.
Защо постна мнението си тук, а не в темата за Nexus One/Desire?

[B][Quote]But now let’s talk about the Super AMOLED screen; according to the reviewer the panel on the Galaxy S is [i][u]the best thing he has ever seen and that it’s hard to go back after using it for a little while[/u].[/i]
Fortunately [u]it doesn’t seem to exhibit the same[/u] (or maybe it does it less) problems found on HTC’s handset (color banding/fringing, fuzzy text etc..).[/Quote][/B]

Казва [u][B]твоят[/B][/u] линк. Толкова за избирателното четене.
Мисля, че вече е крайно време да си преместиш поста ;)

andalucia
Регистриран: 14 юли 2010, 22:03

Мнение от andalucia » 11 авг 2010, 11:39

Много благодаря за инфото! Вече имам Галаксито и съм доволна особено от звука и дисплея,(изключая камерата без флаш)но имам въпрос:как да си използвам календара, като обикновен,със задаване на месечни подсещания,задачки с аларми и всички други подсещания,както е в Уейфа ми,без да е необходимо да си вкарвам Гугълски акаунт(непрекъснато ми го иска и не желае без него да ми покаже дори графиката на календара....),да се свързвам с нет,и т.н. -искам просто да си изкарам обиновен календар-месец-година-задачи с периоди-просто обикновен органайзер,не вързан и синхронизиран с нищо? :(Предврително много благодаря за отговорите!(flower)

jamesjames

Мнение от jamesjames » 11 авг 2010, 14:18

Без Google account просто няма да минеш, но и аз не виждам причина да не си направиш. Просто правиш един мейл в gmail и всичко е готово.
Така или иначе ще сваляш приложения от маркета, а това няма как да стане без акаунт.
Те хората уж за добро са го измислили, че да ти синхронизира календара от gmail с този на телефона... Ако пък имаш мейл там и не искаш да ти се синхронизира, споко - той ще те попита дали искаш или не. Винаги можеш да си свалиш и друго приложение от маркета - Pure Calendar, Got to Do и т.н.

meryllin
Регистриран: 20 апр 2010, 12:23

Мнение от meryllin » 11 авг 2010, 22:27

и аз така писах си gmaila и стана календара иначе не пуска никаде,айй аз изклучих синхронизацията и готово:)аз сега проучвам андройд и съм много зле ама,ще пиша форума и помощщщ;)някой ако знае как да си пусна нета кам мтел,автоматично имам настройките гледам но(blush)имам пуснат 1гб нет кам мтел,ай като го пусна как даго спирам когато неми трябва данеми дарпа,с тези смартфони направо:-)

jamesjames

Мнение от jamesjames » 11 авг 2010, 23:38

Дърпа ти само когато ползваш интернет. И за разни ъпдейти, но 1GB е доста, така че не се притеснявай.
Свали си от Android Market-a 3G Watchdog. Ще следиш точно колко нет използваш.

btw видях, че телефонът по default play-ва .FLAC... Обичам го този телефон!!!

Отговори