I9000 Galaxy S
Re: Samsung I9000 Galaxy S
james, не знам къде видя, че sgs е по-добър от desire hd . Поне дай някакво клипче. Иначе на хартия пише, че hd има повече ром, ново поколение cpu, което не знам дали е по-добро, но май да, по-добра камера и най-важното е , че има htc sense. Touch wiz 3.0 е супер безинтересно. Няма възможност за хубави widgets и изглежда грозно. Не знам кой е по-добрият, още не съм разгледал desire hd. На quadrant тестовете desire hd излиза най-отгоре на списъка, което мисля, че значи, че той е по-добър от galaxy s.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Ами поинтересувах се малко и видях :)
Новото поколение CPU на Desire HD е по-ново в сравнение със стария Desire, но не и в сравнение с SGS. CPU-то и GPU-то при SGS са доста по-производителни от тези в DHD. По-добра камера има, но само за снимки на тъмно. При снимки на светло и видео SGS пак е по-добър, защото НТС не могат да пишат софтуер за камери... :|
Интерфейсът е въпрос на предпочитание и може да се смени винаги. Съвсем скоро ще има Sense и за SGS ;)
На Quadrant тестовете Galaxy S няма равен. Прави 3200 точки, които никое друго устройство не е постигало (включвам дори тези с Tegra 2).
Та, накратко, бъркаш. Има едно единствено нещо, с което DHD е по-добър от Galaxy - снимките на тъмно.
В абсолютно всичко друго Galaxy e поколение напред.
Новото поколение CPU на Desire HD е по-ново в сравнение със стария Desire, но не и в сравнение с SGS. CPU-то и GPU-то при SGS са доста по-производителни от тези в DHD. По-добра камера има, но само за снимки на тъмно. При снимки на светло и видео SGS пак е по-добър, защото НТС не могат да пишат софтуер за камери... :|
Интерфейсът е въпрос на предпочитание и може да се смени винаги. Съвсем скоро ще има Sense и за SGS ;)
На Quadrant тестовете Galaxy S няма равен. Прави 3200 точки, които никое друго устройство не е постигало (включвам дори тези с Tegra 2).
Та, накратко, бъркаш. Има едно единствено нещо, с което DHD е по-добър от Galaxy - снимките на тъмно.
В абсолютно всичко друго Galaxy e поколение напред.
[Quote]В [u]абсолютно всичко друго[/u] Galaxy e[B] поколение напред[/B].[/Quote]:D
Пак се изФърли.Спри се малко,че почна да издишаш по много работи дето даваш "компетентни" мнения.SGS е може би най добрия(зависи от къде ще погледнеш)тел за момента,но пак казвам за момента,но ти ръчкаш ли ръчкаш.Бре ти го изкара извън земен бре:D
Пак се изФърли.Спри се малко,че почна да издишаш по много работи дето даваш "компетентни" мнения.SGS е може би най добрия(зависи от къде ще погледнеш)тел за момента,но пак казвам за момента,но ти ръчкаш ли ръчкаш.Бре ти го изкара извън земен бре:D
-
А не е ли? :)
Дай пример за едно единствено нещо, в което DHD е по-добър (освен светкавицата) :)
Дай пример за едно единствено нещо, в което DHD е по-добър (освен светкавицата) :)
-
Понеже най-вероятно ще има още мнения за това кой е по-добър, ще постна няколко резултата от няколко теста:
1. GLBench
http://www.glbenchmark.com/result.jsp?benchmark=glpro11&certified_only=1
Galaxy S 2230 frames
DHD 1404 frames
2. Neocore
Galaxy S 78 fps
DHD 56fps
3. Nenamark1
Galaxy S 54fps
Т-Моbile G2 33fps
4. Quadrant
Galaxy S 2500 points
DHD 2000 points
Мисля, че това решава споровете за в бъдеще. Няма смисъл да обяснявам предимствата на SAMOLED дисплея пред обикновеното LCD, нали? Нито на по-голямата батерия, нито на по-новия Bluetooth и т.н., и т.н.
1. GLBench
http://www.glbenchmark.com/result.jsp?benchmark=glpro11&certified_only=1
Galaxy S 2230 frames
DHD 1404 frames
2. Neocore
Galaxy S 78 fps
DHD 56fps
3. Nenamark1
Galaxy S 54fps
Т-Моbile G2 33fps
4. Quadrant
Galaxy S 2500 points
DHD 2000 points
Мисля, че това решава споровете за в бъдеще. Няма смисъл да обяснявам предимствата на SAMOLED дисплея пред обикновеното LCD, нали? Нито на по-голямата батерия, нито на по-новия Bluetooth и т.н., и т.н.
Не ми се вярва по-нов телефон, с по-нов процесор, пове4е рам да е по-слаб от по-стар телефон. Arm cortex a8 мисля, че е доста старо cpu. Не знам просто. Едва ли тези неща са от голямо значение. Двама приятели имат галакси, интерфейса не ми харесва и не е толкова перфектен, всичко това е само на хартия, а и не се знае колко е достоверна тази информация, искам да видя тест и на двата, но да нямат фиксове и двата да са абсолютно неотворени. И според теб галаксито ще получии ли ъпдейт до 2.3
http://www.youtube.com/watch?v=3erB15JwoR4, http://www.youtube.com/watch?v=MJFne7YjVtE галакси
http://www.youtube.com/watch?v=BJWOznNUfow&feature=related desire hd.
Както се вижда desire hd е по-добър и изкарва доколкото упсях да видя 2300-400 точки на quadrant, а галаксито 220 пише го в коментарите на първия клип за галаксито
http://www.youtube.com/watch?v=BJWOznNUfow&feature=related desire hd.
Както се вижда desire hd е по-добър и изкарва доколкото упсях да видя 2300-400 точки на quadrant, а галаксито 220 пише го в коментарите на първия клип за галаксито
-
Всъщност Galaxy-то е с по-нов процесор и по-нов графичен ускорител.
Hummingbird е оптимизиран с Intrinsity A8, който дава с до 15% по-добри резултати от A8 в Snapdragon при еднакви честоти. Не само това, А8 в Hummingbird има и повече cache и работи с DDR2, а не просто DDR както в Snapdragon.
SGX540 (графичният ускорител в Galaxy S) е абсолютният безспорен лидер при графиките в мобилните телефони и дава резултати с над 50% по-добри от тези на Adreno (ускорителят в Desire HD).
Интерфейсът е нещо, което лесно можеш да смениш.
А, ако те интересуват резултати от неотваряни телефони, Android не е за теб. Това е операционна система, която ти дава възможност да развиваш устройството си във всякакви насоки. Ако ти трябва performance out of the box, вземи си Symbian ;)
Колкото до тестовете, както казах и в другата тема, Galaxy S държи рекордите във всички възможни тестове - GLBench, Neocore, Nenamark, Quadrant.
Колкото до точките в Quadrant - най-добрият резултат до сега е именно от Galaxy S - 3196 точки.
http://www.androidcentral.com/samsung-vibrant-overclocked-16-ghz
Hummingbird е оптимизиран с Intrinsity A8, който дава с до 15% по-добри резултати от A8 в Snapdragon при еднакви честоти. Не само това, А8 в Hummingbird има и повече cache и работи с DDR2, а не просто DDR както в Snapdragon.
SGX540 (графичният ускорител в Galaxy S) е абсолютният безспорен лидер при графиките в мобилните телефони и дава резултати с над 50% по-добри от тези на Adreno (ускорителят в Desire HD).
Интерфейсът е нещо, което лесно можеш да смениш.
А, ако те интересуват резултати от неотваряни телефони, Android не е за теб. Това е операционна система, която ти дава възможност да развиваш устройството си във всякакви насоки. Ако ти трябва performance out of the box, вземи си Symbian ;)
Колкото до тестовете, както казах и в другата тема, Galaxy S държи рекордите във всички възможни тестове - GLBench, Neocore, Nenamark, Quadrant.
Колкото до точките в Quadrant - най-добрият резултат до сега е именно от Galaxy S - 3196 точки.
http://www.androidcentral.com/samsung-vibrant-overclocked-16-ghz
the7one,няма нужда да спориш с психически увредена личност на ниво "талибанистично престрастяване":D
-
A aз не схващам едно. Защо при положение, че очевидно нищо не разбираш, целенасочено се опитваш да заблудиш хората, които искат обективно мнение?
Никой не го интересуват пристрастните ти субективни предразсъдъци към Samsung.
Дали ти харесва, или не, няма значение. SGS е много по-добър хардуерно от DHD. Чистата гола и неоспорима истина.
Никой не го интересуват пристрастните ти субективни предразсъдъци към Samsung.
Дали ти харесва, или не, няма значение. SGS е много по-добър хардуерно от DHD. Чистата гола и неоспорима истина.