I9100 Galaxy S II
Re: Samsung Galaxy S II
ОК и под ъгъл се вижда супер, но какво да правя ако смятам да заставам точно срещу дисплея - ненужно ми става :Р Да не говорим, че излезеш ли през слънчев ден с AMOLED се вижда много зле.
Просто такъв ми е вкуса - не се кефя на цветове повече, а на "непикселизиран" образ :)
Виждал съм AMOLED и Ретина и това миял е по-дорбо за теелфон. Виж, ако гояворим за телевизори, монитори и въобще техника за вкъщи с две вдигнати ръце подкрепям AMOLED-a. За мобилни устрийства като теелфони, таблети, нетбуци, лаптопи мисля, че дори да не е Ретина, просто по-добре е да не е AMOLED.
Просто такъв ми е вкуса - не се кефя на цветове повече, а на "непикселизиран" образ :)
Виждал съм AMOLED и Ретина и това миял е по-дорбо за теелфон. Виж, ако гояворим за телевизори, монитори и въобще техника за вкъщи с две вдигнати ръце подкрепям AMOLED-a. За мобилни устрийства като теелфони, таблети, нетбуци, лаптопи мисля, че дори да не е Ретина, просто по-добре е да не е AMOLED.
Vixfix,OLED е съвсем различна технология от LCD. Когато iPhone излезе със SAMOLED - тогава ще научиш за предимствата и. Сега пишеш за неща, които не разбираш.
-
- Регистриран: 27 сеп 2010, 12:39
Бих те допълнил че, освен разлика между ТФТ и Амолед има голяма разлика между Супер амолед и Супер Амолед +. Най добрия дисплей за момента е Super Amoled plus заради по доброто предаване на цветовете и гъстотата на пикселите, приблизително с 50% повече от Super Amoled.
Разбира се. OLED се развива динамично. За сравнение S-LCD е единадесето поколение LCD. При старите технологии съществуват множество фази за генериране на пиксела (цветната точка). OLED ги редуцира до една. Ефекта е подобен на електромобилите с "директно задвижване на колелата" - скоростна кутия отпада като компонент. Така и OLED елиминира задното осветление, призмите за хомогенизиране на светлината, течната матрица от светлинни клапи, цветните/поляризационни филтри и т.н.
само да направат екран и със по голяма резолюция няма да имат грешка.(yes)
Помисли пак за гъстотата на пикселите. ;)
Пък и тя не зависи от технологията.
Пък и тя не зависи от технологията.
Няма особен смисъл, а в някой аспекти е дори и вредно. Например - колкото е по голяма резолюцията, толкова по мощен графичен процесор трябва за игрите, защото той управлява всеки един пиксел по отделно. Също така броя им се получава, като "x" умножено по "y" (x.y). Ако прибавим към "x" и "y" по 100 пиксела, тогава те стават общо (x+100).(y+100)= x.y + (100x+100y+10 000)
зависи - ако се ползва pentile екран пикселите са по-малко
според мен графичния процесор е най малкия проблем.както виждаме на пазара излизат все по мощни графични процесори така,че това не е болка за умиране.
Всъщност да, пикселите на SAMOLED/SAMOLED+ дисплеите са по-големи. Тоест, аргумента на Иван за най-високата пикселна гъстота беше напълно изсмукан.