I9100 Galaxy S II

ko staaa brat
Регистриран: 24 окт 2008, 17:47

Re: Samsung Galaxy S II

Мнение от ko staaa brat » 31 яну 2012, 19:47

Перфектно :D:D:D:D:D:D
мерси много за информацията

solidex
Регистриран: 11 дек 2010, 21:24

Мнение от solidex » 01 фев 2012, 17:33

Днес си цъках нещо през Samsung Apps и си поиска ъпдейт, додох му и свалих няколко приложения, повечето от които деинсталирах после. Направи ми впечатление, че след ъпдейта на СамсунгАпс, на иконата му си остана някаква 1-ца, сякаш не е ъпдейтнат. Така или иначе, нищо особено, но след пускане след известно време, грешка след грешка - "не може да се намери това", "лаунчерът не може да се стартира", "приложението спря да работи" през 10 секунди, особено Bulgarian keyboard. Отделно, изчезнаха ми два от акаунтите в ГМейл и ми се изписа съобщение, нещо от рода "in order for your phone to continue working, your data will be wiped out" и това, докато валят съобщенията за force close, особено на българската клавиатура. (angry)

Играх си доста в GUI-то, минах през всички настройки, деинсталирах българската клавиатура, изключвах го. След включване, пак същото и със същите досадни грешка и съобщение за такава след такава. Махнах батерията и изчаках малко (сега виждам колко важно е да се маха батерията, а някои телефони не могат), телефонът се събуди и "мисли" повече от нормално, после възприе ПИН-а и продължи, но... все едно за първи път. Натиснете "андроида", за да започнете, добавяне на Гугъл профили и т.н.

Вече за трети път се опитвам през глупавия KIES да си рекавърна телефона, първият път заби на 98%, вторият път на 99% и все на miscellaneous files. И замръзва, при което приложението под Уиндоус замръзва, отначало синхронизиращата анимация е още активна, после и тя замръзва. Понеже го правих два пъти и има съмнения за Уиндоус проблем, се позачетох и видях примерно това - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=21792210. КИЕС-ът явно е бъгав и няма голям смисъл от него, ако не може да възстанови данни, след като съвсем нормално си си ги запазил. Така или иначе, и в по-горния форум съветват да се инсталират всички файлове, без "другите". Лошото е, че в тези другите ми е всичко, което ми е важно...

Описвам проблема толкова подробно, за да са предупредени сегашни и бъдещи потребители на телефона. С Андроид 2.3.5 съм, официално ъпдейтван през КИЕС. Възможно е СамсингАппс да са направили проблема, а възможно е да съм имал малко място на телефона - около 850 - 900МB свободни от вградената памет. Поне в момента за това последно си мисля, че може да е дало конфликт. И все пак, един Уиндоус ХП можеше да работи нормално с под 1GВ, лично съм го правил с около 300-400MB свободно място на инсталационната директория.

Аз лично вече ще съм супер внимателен какво как ъпдейтвам, а следващия месец сигурно ще си взема и 32GB карта за памет. :( :S

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 01 фев 2012, 17:45

Да, Kies не струва, работи когато си иска. Контактите можеш да запазиш и на картата памет от опциите на телефонния указател. Има по-добри програми за архивиране и възстановяване от Киес.

solidex

Мнение от solidex » 01 фев 2012, 17:53

Мда, явно... Какви програми използваш за възстановяване след направен запис? Аз досега не съм се замислял много, защото телефончето е желязно и с изключение на веднъж, когато като че ли умря, но след изваждане на батерията се оправи, не съм имал никакви проблеми...

buttman

Мнение от buttman » 01 фев 2012, 18:40

"Backup Everything". Най-лесно е, ако ти е руутнат телефона, с хардуерните бутони влизаш в Recovery mode и възстоновяваш каквото желаеш. Още доста програми има - xBackUP v1.0, Titanium Backup Pro v4.7.4 + TBPatcher v4.7.3.1, MyBackup Pro v3.0.6 Cracked.... Не е задължително да си регистриран, за да теглиш:
http://forum.mobilism.org/viewforum.php?f=438

solidex

Мнение от solidex » 01 фев 2012, 20:25

Нещо тотално се е прецакало при мен. В момента телефонът ми казва, че съм с Андроид 2.3.4, а Киес тръби, че това е най-новия софтуер, което не е така. Отделно, за да мога след случилото се да направя каквото и да е с телефона, се върнах на заводските настройки и сега със сигурност съм на 2.3.4, а не на 2.3.5, иконите, абсолютно всичко. Деинсталирах Киес и пробвах пак, пак си твърди, че съм с най-новия софтуер. Пробвах и директен ъпдейт през мрежата на оператора от сървърите на Самсунг, пак същото, бил съм с най-новия софтуер.

Най-странното е, че на Общо Пространство в Устройство за Съхранение на Данни, както и на Налично Пространство, пише "Недостъпен*".

Това да не е някакъв вирус, който да е взел някакви руут-права над телефона, оставяйки само текущи възможности за работа с него. Вече не знам какво да мисля...

buttman

Мнение от buttman » 02 фев 2012, 10:21

Не знам, не съм ъпдейтвал през Kies. Също винаги ми дава, че съм с последна версия. Ползвам Odin. Вчера сложих I9100XXLP6 Android 4.0.3. Засега съм много доволен, но е рано. Face Unlock работи стабилно, има доста нови неща.

metaflute
Регистриран: 01 дек 2011, 11:45

Мнение от metaflute » 02 фев 2012, 16:36

E как Kies ще каже нещо по-различно. Той познава само официалните ъпдейти за региона. Аз си сложих 2.3.6 през Один и съм много, ама много по-доволен от 2.3.4 . В този случай Kies-а стана неизползваем за ъпдейти, но на кой му пука, след като проблемът ми е решен. Моята версия си я набавих от един линк в БГ форума на андроид. Там има купища полезна информация. Италианска е, но това няма никакво значение.

metaflute
Регистриран: 01 дек 2011, 11:45

Мнение от metaflute » 02 фев 2012, 17:14

satman, може ли да дадеш линк за изтегляне на 4.0.3? Мерси :)

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 02 фев 2012, 17:40

http://samsunggalaxysforums.com/showthread.php/7702-Firmware-I9100XXLP6-Android-4.0.3-(Ice-Cream-Sandwich)-for-Samsung-Galaxy-S-II-I9100

И аз сега го слагам :)

Отговори