I9300 Galaxy S III
Re: Samsung I9300 Galaxy S III
Белият - няма значение цвета за мен. Едно калъфче и готово. Глобул го пускат в понеделник. Бях се регистрирал в сайта им, и ми се обадиха, че ще ми го доставят до вкъщи. 80 кинта за една година(може и за две по 40 на месец) без програма, но на мен ми изтича договора, и без това съм на такса със неограничен нет, така че не е проблем да преподпиша ма същата
Да споделя първите впечатления, като ще обърна внимание на по-негативните, тъй като положителните всички ги знаете. Просто няма какво да ви обяснявам колко е голям дисплея и колко са наситени цветовете. Но да ви кажа всъщност големия дисплей си има и недостатъци, наистина е хубаво да гледаш на такъв, но става доста по трудно да стигаш с пръст от единия до другия край(става въпрос с една ръка). Примерно първите ми два опита да напиша mobilebulgaria в браузъра бяха безуспешни, защото когато стигна до буквата "а" и трябва да си опъна палеца до другия края на клавиатурата, с меката част на дланта допирам леко края на диплея и натискам бутона Go. Или пък трябва да натисна някой линк в горния ляв край на екрата. Може би с времето ще свикна. Също така не мога да намеря захват с който едновременно да мога да натискам бутоните долу и да свалям нотификейшън панела и трябва да местя телефона в ръката. Веднага някой ще ме контрира, а защо трябва да ползваш телефона с една ръка. Просто аз така съм свикнал и смята че в доста случаи е по-удобно едната ти ръка да остава свободна, до някъде ми е по-естественото ползване на телефон. Знам че някои ще се съгласят, а други не.
Pentile матрицата си се вижда, не е фатално, но се забелязва. Докато гледаш видео или снимки няма никакви забележки, но когато браузваш създава лек дискомфорт. Причината е, че на различните редове субпикселите се разминават и котато имаш дребен текст, буквите са леко ръбести. Като искам отново да спомена, че аз съм свикнал на много висока пикселна гъстота и за това ми прави впечатление. За друг няма да е никакъв проблем и образа ще изглежда перфектен.
Нещо друго което по-сериозно ме дразни са диодите под капацитивниет копчета, когато съм в по-тъмно. В този момент дисплея е по-тъмен, а копчетата светят много силно и ти се набиват на очи, също така прозират през панела и на практика целия панел ти светва, а не само процепите със символите. Кофти е, че при всяко докосване на дисплея копчетата светват ярко и те разсейват. Определено ще търся начин да спра това постоянно светкане на копчетата, аз си ги знам къде са няма нужда постоянно да ми напомнят.
Имам и лек дефект на дисплея, който се забелязва само когато е тъмно и дисплея показва черно или тъмно сиво, тогава се забелязва едно бледо петно на дисплея където тъмното не е толкова тъмно. Ако дисплея показва нещо светло или ако не съм на много тъмно място, нищо не се вижда. Още не съм решил дали е достатъчно сериозен проблем, за до се занимавам да го връщам, то и трудно ще им покажа проблема поради обяснените по-горе причини. Лошото е, че не можете да видите дали имате такъв проблем с дисплея преди да го купите, освен ако не ви пуснат в тоалетната на магазина с телефона при загасена лампа ;)
Но честно казано не е кой знае каква болка за умиране, но за някой може да дразнещо.
Нещо лошо ми направи впечатление за батерията, снощи като лягах спрях всички програми и оставих телефона на 15% батерия, а сутрината като се събудих, вече се беше изключил. Нещо повече понеже в магазина по грешка ми дадоха нормална SIM карта, а не микро и чак после я смениха с друга която трябва да си активирам, в телефона нямаше карта и съответно падането на батерията не е от мрежата на оператора. И останах сериозно озадачен за какво се изхаби батерията. Може и да е имало проблеми с индикатора на батерията и по-ското Андроида си има някакви бекграун сървиси, нямам идея.
След всичко това не искам да ме разберете погрешно, телефона е чудесен, а най-лесно ми е да ви кажа, че си купих най-добрия телефон на пазара! Но нарочно отбелязвам нещата които са ми направили негативно впечатление, за да могат тези които смятат да го купуват да обърнат внимание дали нещо от изброеното ги притеснява, за да няма разочаровани. И пак да кажа, аз не съм никак разочарован ;)
Pentile матрицата си се вижда, не е фатално, но се забелязва. Докато гледаш видео или снимки няма никакви забележки, но когато браузваш създава лек дискомфорт. Причината е, че на различните редове субпикселите се разминават и котато имаш дребен текст, буквите са леко ръбести. Като искам отново да спомена, че аз съм свикнал на много висока пикселна гъстота и за това ми прави впечатление. За друг няма да е никакъв проблем и образа ще изглежда перфектен.
Нещо друго което по-сериозно ме дразни са диодите под капацитивниет копчета, когато съм в по-тъмно. В този момент дисплея е по-тъмен, а копчетата светят много силно и ти се набиват на очи, също така прозират през панела и на практика целия панел ти светва, а не само процепите със символите. Кофти е, че при всяко докосване на дисплея копчетата светват ярко и те разсейват. Определено ще търся начин да спра това постоянно светкане на копчетата, аз си ги знам къде са няма нужда постоянно да ми напомнят.
Имам и лек дефект на дисплея, който се забелязва само когато е тъмно и дисплея показва черно или тъмно сиво, тогава се забелязва едно бледо петно на дисплея където тъмното не е толкова тъмно. Ако дисплея показва нещо светло или ако не съм на много тъмно място, нищо не се вижда. Още не съм решил дали е достатъчно сериозен проблем, за до се занимавам да го връщам, то и трудно ще им покажа проблема поради обяснените по-горе причини. Лошото е, че не можете да видите дали имате такъв проблем с дисплея преди да го купите, освен ако не ви пуснат в тоалетната на магазина с телефона при загасена лампа ;)
Но честно казано не е кой знае каква болка за умиране, но за някой може да дразнещо.
Нещо лошо ми направи впечатление за батерията, снощи като лягах спрях всички програми и оставих телефона на 15% батерия, а сутрината като се събудих, вече се беше изключил. Нещо повече понеже в магазина по грешка ми дадоха нормална SIM карта, а не микро и чак после я смениха с друга която трябва да си активирам, в телефона нямаше карта и съответно падането на батерията не е от мрежата на оператора. И останах сериозно озадачен за какво се изхаби батерията. Може и да е имало проблеми с индикатора на батерията и по-ското Андроида си има някакви бекграун сървиси, нямам идея.
След всичко това не искам да ме разберете погрешно, телефона е чудесен, а най-лесно ми е да ви кажа, че си купих най-добрия телефон на пазара! Но нарочно отбелязвам нещата които са ми направили негативно впечатление, за да могат тези които смятат да го купуват да обърнат внимание дали нещо от изброеното ги притеснява, за да няма разочаровани. И пак да кажа, аз не съм никак разочарован ;)
Здравей колега, благодаря за минусите, искам да те успокоя че си има опция за изключване на светенето на копчетата от менюто и след това в дисплея.
Сравнение с айфон не направи, освен минуси какви са плюсовете на телефона в сравнение с айфон?
Това за дисплея незнам колко е сериозно май си много претенциозен :) апле добре са те разглезили.:P;)
Не каза с кой план си го взе от Виваком и как се вържи интернета на Вивата , доволен ли си?
[B]tnt_kz[/B]
значи излиза 960 без договор от Глобул доколкото разбирам?
Някой знае ли на Вивата и Мтел без договор колко е?
Сравнение с айфон не направи, освен минуси какви са плюсовете на телефона в сравнение с айфон?
Това за дисплея незнам колко е сериозно май си много претенциозен :) апле добре са те разглезили.:P;)
Не каза с кой план си го взе от Виваком и как се вържи интернета на Вивата , доволен ли си?
[B]tnt_kz[/B]
значи излиза 960 без договор от Глобул доколкото разбирам?
Някой знае ли на Вивата и Мтел без договор колко е?
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
[Quote]Здравейте някой да знае как да си пусна нета през виваком че операторите още незнаят и няма атоматични настройки[/Quote]
Всичко което ти е необходимо да знаеш за въвеждане е:
APN internet.vivacom.bg
User VIVACOM
Password VIVACOM
При предишни версии на андроид се намира така, но и при новата сигурно е подобно:
Натиснете бутон Menu за достъп до главното меню
Изберете Settings
Изберете Wireless & Networks
Изберете Mobile networks
Изберете Access point names
Натиснете бутон Options и изберете New APN
Отидете на Name, въведете VIVACOM INTERNET GPRS и натиснете OK
Отидете на APN, въведете internet.vivacom.bg и натиснете OK
Отидете на User name, въведете VIVACOM и натиснете OK
Отидете на Password, въведете VIVACOM и натиснете OK
Отидете на Authentication type и изберете None
Отидете на APN type, въведете default и натиснете OK
Всички други опции ги оставете по подразбиране
Натиснете бутон Options и изберете Save
Активирайте VIVACOM INTERNET GPRS
Натиснете бутон Назад 5 пъти, за да се върнете в главното меню.
Всичко което ти е необходимо да знаеш за въвеждане е:
APN internet.vivacom.bg
User VIVACOM
Password VIVACOM
При предишни версии на андроид се намира така, но и при новата сигурно е подобно:
Натиснете бутон Menu за достъп до главното меню
Изберете Settings
Изберете Wireless & Networks
Изберете Mobile networks
Изберете Access point names
Натиснете бутон Options и изберете New APN
Отидете на Name, въведете VIVACOM INTERNET GPRS и натиснете OK
Отидете на APN, въведете internet.vivacom.bg и натиснете OK
Отидете на User name, въведете VIVACOM и натиснете OK
Отидете на Password, въведете VIVACOM и натиснете OK
Отидете на Authentication type и изберете None
Отидете на APN type, въведете default и натиснете OK
Всички други опции ги оставете по подразбиране
Натиснете бутон Options и изберете Save
Активирайте VIVACOM INTERNET GPRS
Натиснете бутон Назад 5 пъти, за да се върнете в главното меню.
[Quote]Това е уникално, да. За 9.90 лв. 1 ГБ нет на максимална скорост и неограничен на 128 к след това. Оферта без конкуренция[/Quote]
Какъв е този план от Виваком ?
Какъв е този план от Виваком ?
Нестава тека вече пробвах няколко пъти и от виваком това препоръчват (no)
960 лева е за лоялни клиенти от Глобул...иначе свободен е 1299 лв, а в Mtel 1 359 лв. (woo)(woo)
А във Viva май го нямат свободен...
А във Viva май го нямат свободен...
За сравнение с айфона е рано, трябва да мине време, да свикна и разуча SGS-то, да се върна малко на айфона за да дам обективна оценка. Най-малкото има много неща, които не знам, като примерно гасенето на копчетата, което нямам идея защо вчера не намерих, а сега го видях от пръв поглед... та по натък...
А и както вероятно се сещаш основно някои негативни неща ми се набиват на очи за сега, като примерно, че нотификешън панела не може да се смъква от всякъде, а само когато има лента горе. Докато при айфона сваляш нотификейфъна абсолютно от всякъде. Автоматичната яркост нещо не ми харесва, защото държи дисплея малко по-тъмен от колкото го искам, а при айфона след като включиш автоматичната яркост, можеш да зададеш да започва от по ярко или по-тъмно. Като цяло интерфейса на SGS е много бърз, но все пак в някои елементи не е толкова гладък като при iOS... но ще спра до тук, да не прекалявам с плюенето по новия си телефон :)
В действителност забелязвам и доста предимства, но за сега основно тези ясните, и няма какво да разказвам за флаша, за divx поддръжката, даунлоуд, торенти, уиджети...
Още не съм го разцъкал достатъчно, но ти обещавам, че след време ще направя едно по-обстойно сравнение, където няма да пиша само за негативи.
А и както вероятно се сещаш основно някои негативни неща ми се набиват на очи за сега, като примерно, че нотификешън панела не може да се смъква от всякъде, а само когато има лента горе. Докато при айфона сваляш нотификейфъна абсолютно от всякъде. Автоматичната яркост нещо не ми харесва, защото държи дисплея малко по-тъмен от колкото го искам, а при айфона след като включиш автоматичната яркост, можеш да зададеш да започва от по ярко или по-тъмно. Като цяло интерфейса на SGS е много бърз, но все пак в някои елементи не е толкова гладък като при iOS... но ще спра до тук, да не прекалявам с плюенето по новия си телефон :)
В действителност забелязвам и доста предимства, но за сега основно тези ясните, и няма какво да разказвам за флаша, за divx поддръжката, даунлоуд, торенти, уиджети...
Още не съм го разцъкал достатъчно, но ти обещавам, че след време ще направя едно по-обстойно сравнение, където няма да пиша само за негативи.
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
[Quote]Прмерно L какво точно включва? всичко това, което е описано? 120 минути, 1GB нет, 120 sms-а за 9,90 не е възможно! :D[/Quote]
Всяко едно е по 10 лева и трябва да си избереш, според потреблението ти, минимум две от тях или от другите две S, M, по-евтини колонки.
Всяко едно е по 10 лева и трябва да си избереш, според потреблението ти, минимум две от тях или от другите две S, M, по-евтини колонки.
Тотално се отказах да го взимам от Mtel с 35 левов абонамен от Mtel излиза с 120 лева по-скъп отколкото с 5 левов абонамент от Globul!
Е какво е това?!?!
Уж лоялен клиен, уж не знам си какво и накрая...
И естествено пак за 2 години договор! (angry)(angry)
Е какво е това?!?!
Уж лоялен клиен, уж не знам си какво и накрая...
И естествено пак за 2 години договор! (angry)(angry)