I9505 Galaxy S4
Re: Samsung Galaxy S IV
Дисплеят е изключителен. Това е нещото, което ме грабна най-много.
Някой да има идеа кога ще го пуснат в продажба в Германос?
Или евнтуално от къде може да се купи и на каква цена?
Или евнтуално от къде може да се купи и на каква цена?
-
- Регистриран: 05 яну 2011, 17:04
Преди време,nokia публично опвести че декриптира ssl мисиите си чрез свойте сървъри http://gigaom.com/2013/01/10/nokia-yes-we-decrypt-your-https-data-but-dont-worry-about-it/ ,проблема е че сега не мога да намеря линка и за samsung,хора не се съмнявайте че тези жълтури не се възползват от свойте ресурси,а това означава че всичките ви данни относно mail accounts,вече достояние на тях,въпроса е как се използват,а не дай си боже да правите някакви транзакции през paypal чрез тел.си
@board: "Странният лаг на места" е просто неизбежен. Дължи се изключително и само на Андроид, не на телефона. Не знам как на Гугъл просто не им прави впечатление този лаг, влудяващо е. Може с абсолютно сток ром да нямаш грам лаг, но пробвай да инсталираш още 100 приложенийца и игри и "глей кво става"!! Абсолютно се усеща как ОС-а просто се затлачва, app drawer-a ти може да браузва без лаг, но осезаемо започва да има такъв на всевъзможни места. Да имаш 5 приложения на кръст за мен НЕ Е решение, след като смартфона ми има 80ГБ памет(примерно 16ГБ+64ГБкарта) искам да ги използвам! Лично аз съм стигал до 300+ аpps инсталирани и на определен момент просто трябваше да преинсталирам защото стана боза.
Всеки тел с Андроид лагва, независимо от хардуера. Много си обичам Андроид като ОС, това е единствената точка, по която Епъл го бие, но за съжаление много много важна.
За някой хора е просто НЕприемливо да имаш хай енд устройство, а то да лагва и да се влачи впоследствие. А както казах, това даже и не зависи от това колко мощен е смарта....Та той ще изяде направо няколко гигабайтово Full HD видео, за част от секундата ще го пусне, върви гладко точно както върви и на компа ми с i7, но после се връщаме на лага. Не говорим за някакво ултра забавяне, много хора вероятно никога не са усетили, че им лагва тела -това е като при геймърите: кой друг би уловил разликата между 52 и 60fps? xD Тренирано око си трябва, за съжаление аз съм и геймър..А най-лошото е, че stuttering в Андроид има и при по-тежичките 3D игри. Тук е вече и до оптимизация на кода и кадърноста на разработчика(developer). Пример: играя Dungeon Hunter 3 и 4, NFS MW, Wild Blood и оше куп други и вървят като по вода, но виж заговорим ли за Asphalt 7, Real Racing 3, Mini Motor Racing се забелязват накъсвания. Това на S2, S4 печели много че най-после смениха Mali с PVR за GPU, просто Мали никога не беше достатъчно добър графичен ускорител.
Не знам ще доживеем ли положението да се оправи някога, може би с Аndroid 18.2.1 ще е!
Едит: Очаквам сега 10 човека да се изредите да уверявате, че през живота си лаг не сте виждали на Андроида си. Моля, заповядайтe.:D
Всеки тел с Андроид лагва, независимо от хардуера. Много си обичам Андроид като ОС, това е единствената точка, по която Епъл го бие, но за съжаление много много важна.
За някой хора е просто НЕприемливо да имаш хай енд устройство, а то да лагва и да се влачи впоследствие. А както казах, това даже и не зависи от това колко мощен е смарта....Та той ще изяде направо няколко гигабайтово Full HD видео, за част от секундата ще го пусне, върви гладко точно както върви и на компа ми с i7, но после се връщаме на лага. Не говорим за някакво ултра забавяне, много хора вероятно никога не са усетили, че им лагва тела -това е като при геймърите: кой друг би уловил разликата между 52 и 60fps? xD Тренирано око си трябва, за съжаление аз съм и геймър..А най-лошото е, че stuttering в Андроид има и при по-тежичките 3D игри. Тук е вече и до оптимизация на кода и кадърноста на разработчика(developer). Пример: играя Dungeon Hunter 3 и 4, NFS MW, Wild Blood и оше куп други и вървят като по вода, но виж заговорим ли за Asphalt 7, Real Racing 3, Mini Motor Racing се забелязват накъсвания. Това на S2, S4 печели много че най-после смениха Mali с PVR за GPU, просто Мали никога не беше достатъчно добър графичен ускорител.
Не знам ще доживеем ли положението да се оправи някога, може би с Аndroid 18.2.1 ще е!
Едит: Очаквам сега 10 човека да се изредите да уверявате, че през живота си лаг не сте виждали на Андроида си. Моля, заповядайтe.:D
-
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
- Контакти:
За съжаление, състезанието междо фирмите производителки е на хардуерно ниво, а софтуера го оставят на заден план, като ненужно допълнение. Всеки гледа да набута всевъзможни чаркалаци в телефона и разработва нови и \"супер полезни\" приложения, но изобщо не си играят да ги напишат като хората. Моето Galaxy S III ми отваря оказателя с контактите с 5 секунди лаг а имам едва 40-50 номера. Дъртата ми нокийка зареждаше за микросекунда 350+ контакта със снимки и незнам си още какво.
При мен най-ужасно ми лагваше С2-та, особенно като скролирах между менютата се забелязваше. Но това започна да го прави най-много след ъпдейта до 4.0.3-4.0.4.:)
Държа си на андроид и съм сигурен, че е близо времето, когато думата \"лаг\" няма да съществува.
Държа си на андроид и съм сигурен, че е близо времето, когато думата \"лаг\" няма да съществува.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Пак се връщаме на оптимизацията.....Гугъл следва да започнат да налагат по-сериозен контрол на производителите, защото не може 4 и 8 ядрени /под условие/ зверчета за се \"задъхват\" при определени елементарни функции като \"телефонен указател\". За това говорим одавна....не броя ядра е решаващ. Само дето в прахосмукачки не сме видяли тази ОС. Щом в кафе машина я сложиха.......
П.С. В тази връзка, вчера извадих за употреба един позабравен в офиса ipad 1 3G с 5.1.1 и изненадата да бъде на 87% заряд, в незнайно колко време спящ режим, беше голяма сред колегите. Поне 15-20 дни не беше ползван и оставен на слиип.....това за мен е оптимизация.
Мнението ми не цели провокация. Просто излагам факти. Андроид устройство посмъртно не може да постигне този резултат, независимо от желязото....
П.С. В тази връзка, вчера извадих за употреба един позабравен в офиса ipad 1 3G с 5.1.1 и изненадата да бъде на 87% заряд, в незнайно колко време спящ режим, беше голяма сред колегите. Поне 15-20 дни не беше ползван и оставен на слиип.....това за мен е оптимизация.
Мнението ми не цели провокация. Просто излагам факти. Андроид устройство посмъртно не може да постигне този резултат, независимо от желязото....
Абсолютно сте прави. Това хардуерно надцакване е супер безмислено, особено когато е на гол задник и нямаш адекватен софтуер, който да извлече максимума от него. На един приятел Сонито (Експириа З) отваря камера сигурно 5 секунди (говоря за шорткът от главния екран). Е не мога да го приема това, съжалявам. Както каза колегата за Отварянето на контактите - и при мен е същото и винаги много съм се дразнел. Тук някой ще каже - флашни го, сложи му къстъм Ром. Не искам бе хора. Не ща да слагам нещо, писано от девелъпъри на частно за кеф в някое мазе. Искам официален ром, който да работи както трябва. Стига все всичко да става по втория начин. Голям фен съм на Андроид, ма и аз, както някой по-горе каза, не вярвам, че тая система някога ще върви толкова гладко както IOS. Не мога да ги понасям Епъл, обаче откъм софтуер и оптимизация нямат гонене просто.
За това и реализират толкова много продажби, независимо от \"архаичния\" хардуер според много потребители. Да сравнен с Аднроид железата са меко казано \"слаби\" като цифри на хартия, но в реална употреба, истината е друга и в това се убеждават все повече клиенти на техните продукти.
Пример с 3GS - телефон от 2009 година получи последната 6.1.3 и с неговите само 600MHz работи прекрасно и не по бавно от много съвремени 4-ядрени Андроид устройства. Да, в бенчмарк класациите дори не фигурира, но потребителя си го ползва без да го вълнува това.
Пример с 3GS - телефон от 2009 година получи последната 6.1.3 и с неговите само 600MHz работи прекрасно и не по бавно от много съвремени 4-ядрени Андроид устройства. Да, в бенчмарк класациите дори не фигурира, но потребителя си го ползва без да го вълнува това.
[quote]Само дето в прахосмукачки не сме видяли тази ОС. Щом в кафе машина я сложиха.......[/quote]
Добре, че го написа досега това не бях го чул. lol
Леко безсмислено си пада..:|
[quote]Тук някой ще каже - флашни го, сложи му къстъм Ром. Не искам бе хора. Не ща да слагам нещо, писано от девелъпъри на частно за кеф в някое мазе. Искам официален ром, който да работи както трябва[/quote]
Прав си. Много къстъм ромс съм слагал, но никога един nightly сглобен ром няма да е по-добър от стоковия. Това го казвам като правя директното сравнение, даже до скоро имах dual boot с Dorimanx Kernel и ползвах сток+АОKP - е просто стока си е по-добър. Да не говорим, и че ако му махнеш bloatware-a е и по-бърз. А в xda продължават да си плачат за Exonys сорс кода. Неслучайно Самсунг си го държи, не всеки да човърка по него.:)
[quote]Да сравнен с Аднроид железата са меко казано "слаби" като цифри на хартия, но в реална употреба, истината е друга и в това се убеждават все повече клиенти на техните продукти.[/quote]
И това е вярно. Една и съща игра, но графиката на iPhone/iPad винаги е с малко по-добра от тази на Андроид независимо от по-слабият хардуер.
Хайде сега като пуснат iPhone 6 с 5.0" дисплей за 800 лева и да си го взимаме.:D
Не мога да повярвам, че го казах.:X
Добре, че го написа досега това не бях го чул. lol
Леко безсмислено си пада..:|
[quote]Тук някой ще каже - флашни го, сложи му къстъм Ром. Не искам бе хора. Не ща да слагам нещо, писано от девелъпъри на частно за кеф в някое мазе. Искам официален ром, който да работи както трябва[/quote]
Прав си. Много къстъм ромс съм слагал, но никога един nightly сглобен ром няма да е по-добър от стоковия. Това го казвам като правя директното сравнение, даже до скоро имах dual boot с Dorimanx Kernel и ползвах сток+АОKP - е просто стока си е по-добър. Да не говорим, и че ако му махнеш bloatware-a е и по-бърз. А в xda продължават да си плачат за Exonys сорс кода. Неслучайно Самсунг си го държи, не всеки да човърка по него.:)
[quote]Да сравнен с Аднроид железата са меко казано "слаби" като цифри на хартия, но в реална употреба, истината е друга и в това се убеждават все повече клиенти на техните продукти.[/quote]
И това е вярно. Една и съща игра, но графиката на iPhone/iPad винаги е с малко по-добра от тази на Андроид независимо от по-слабият хардуер.
Хайде сега като пуснат iPhone 6 с 5.0" дисплей за 800 лева и да си го взимаме.:D
Не мога да повярвам, че го казах.:X