N7100 Galaxy Note II

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Samsung Galaxy Note II

Мнение от buttman » 29 юли 2014, 20:56

[Quote]Колеги, честито![/Quote]

Само оплаквания от ъпдейта.

jb is better than kk...i feel like throwing money through the window with my note 2 after kk update, man too many problems....the most is the battery drain muCH faster!!!!!!

Reply

2014-06-14 10:05

Na0U

DianGara

Report

Rating0

I have just update my Note2 to kitkat 4.4.2 4days ago and the result is DISASTER!! My SD Card become useless, most of my app cannot use sd card while my works files are there. ES explorer or X-plore cannot write or delete files. And the most saddest thing, now I cannot install ANY APPS in playstore, always said \"unknown error code during application install: \"-26\". Now my Note2 become similar with old Nokia. PLEASE GOOGLE/ANDROID/SAMSUNG do update this as soon as possible. I believe many Note2 users have similar issue, I bet.

mohan

Report

Rating0

Its too much boring. I just updated my note2 official kitkat 4.4.2 after update my battery automatically drain faster

More faster even no using mobile. Ita fully switch off wothin 5-6 hours wothout using. Plz fix this updte plz plz. Before it was not like this. This last update making me sad....

cloud

Report

Rating0

My note2 is getting too slow nd hangs quite frequently aftr the 4.4.2 update:-(

Pls help!!!

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 29 юли 2014, 22:51

Аз нямах никакви проблеми с 4.4.2... Инсталирах го още преди месец през Один...

Казвам ви - рутвате и слагате Ditto Note 3...

Само ви давам една снимка да видите разхода на батерията. Тествах и при режим Ultra Power Saving за 24 часа падна с 10% - ДЕСЕТ процента за 24 часа!!! Да, в този режим доста неща са орязани, но все пак!!! С този ром получавате всички функции и приложения от Ноут3 и S5!!! Просто е уникален!

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 29 юли 2014, 23:10

Кобра телефона ти руутнат ли е?

Ако да - пробвал ли си това :

http://file.bg/c297771GpUCq

Ако може направи една пробичка да видим става ли (yes)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 30 юли 2014, 00:18

Рутнат е. Приложението бачка :)

В маркета дори има и защита от атаката:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greysoft.wifiguard

Само че си го свалих от XDA, а не от твоя линк, така че не знам там точно какво е качено...

Scorpinox10

Мнение от Scorpinox10 » 30 юли 2014, 10:33

[Quote]Рутнат е. Приложението бачка :)[/Quote]

Благодаря за отзивчивостта (yes)

Сега да кажа няколко думи за ъпдейта. Първоначално като го инсталирах действително имаше проблеми. Забавяне, бъгове, телефона се побърка тотално. Обаче след това го рестартирах - изписа ми ВСИЧКИ АКТУАЛИЗАЦИИ СА ИНСТАЛИРАНИ и всичко се оправи. Остана ми само един проблем - прозорчето, което се отваря многозадачна работа, което се намира отляво на дисплея по цялата дължина на екрана не искаше да изчезва като задържа стрелка назад. Много дразнещо защото пречи. Обаче отидох на нотификациите и включих и изключих няколко пъти МНОГО ПРОЗОРЦИ иконата и се оправи. Сега всичко в телефона е супер само за батерията още не мога да кажа дали я точи по-бързо, но след 2-3 дена ще споделя.

desinkata12
Регистриран: 21 мар 2013, 12:01

Мнение от desinkata12 » 18 авг 2014, 00:32

Аз имам проблем. Отново ми изписва, че "устройството е променено и не са налични софтуерни актуализации" . Правя всичко, което е възможно, за да не е така, но не ми позволява. Ще бъда благодарна на помощ от Ваша страна!

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 18 авг 2014, 09:24

Здравей :)

Сподели повече за устройството. От къде е, какво е правено по него и такива подобни. За да не можеш да инсталираш OTA ъпдейти, означава, че устройството е модифицирано, разбирай са инсталирани допълнителни системни неща, като Root или Custom Recovery/Custom Rom. Кажи какво му е правено и ще ти намерим решение за OTA. Въпреки това, трябва да знаеш, че винаги може да използваш Kies за ъпдейт, макар че аз лично не ти го препоръчвам, понеже самата програма е доста бъгава и забива постоянно. Срам за такъв гигант като Samsung...

desinkata12
Регистриран: 21 мар 2013, 12:01

Мнение от desinkata12 » 18 авг 2014, 11:30

Значи, телефона е закупен като излезна от Мтел. В последствие се зарибих много по програмки и т.н. и го рутнах, но след това нещо ме хвана шубето(женска ми работа) и го ънрутнах. При миналия ъпдейт на софтуера, когато беше за 4.3 също имах този проблем, но направих номера с картата памет и от Rescovery mode wipcache-a и се оправи. Сега правя същото и не става и така ме е нервирал, че мисля да ходя и да си взема Note 3. А за това какво бихте могли да кажете? Дали си заслужава да го сменя? Много благодаря за изчерпателния и бърз отговор.

Scorpinox10

Мнение от Scorpinox10 » 18 авг 2014, 11:36

Аз имах същия проблем. Нищо не бях правил по телефона обаче не искаше да се ъпдейтва :| Пробвах и хард резет и софт ресет и нищо не помогна.. Само с Kies стана и то след няколко неуспешни опита. Kies наистина е толкова гадна и бавна, бъгава и проклета програма. Понякога ми забива лаптопа, но няма как за такива случаи помага. След това пак я изтривам защото забелязах, че даже и неотворена Kies постоянно си се свързва със сървъри, има си няколко процеса винаги пуснати и следящи кой знае за какво :S

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 18 авг 2014, 13:09

Ще започна отзад напред. Дали си заслужава да се смени Note II с Note III и да и не. Note III е прекрасен апарат и е най - добрия, който Samsung предлагат в момента (по - добър от всички следващи модели, включително флагмана S5). Въпреки това, аз лично препоръчвам на всички да си сменят телефоните през поколение за да усетят истинския ъпгрейд на устройството си и да почувстват, че цената, която са платили си заслужава. В този ред на мисли, съвсем скоро излиза Note 4, който със сигурност ще е страхотен, затова, просто изчакай да дойде и си вземи него.

Относно рутването и ънрутването. Нямам идея защо си решила, да го върнеш, но това си е твое решение. За мен лично е по - добрия вариант да имаш Root на устройството си, но всеки човек е различен.

Какви са ти възможностите сега? Макар да си го ънрутнала, съм сигурен, че не си го върнала в стоков вид, тоест да се заличат абсолютно всички следи от модифицирането. Така, че едната ти възможност е да се заличат всички следи и да се върне телефона в абсолютно същия вид, какъвто е бил при закупуването. Тогава OTA ъпдейта ще е възможен.

Втората възможност е, както каза колегата Scorpinox10, да се използва Kies за ъпдейт, но това е най - лошия вариант. Програмата е толкова бъгава и досадно бавна, че ако са ти по - слаби нервите, може да си блъснеш телефона в стената.

Третата възможност е да се инсталира новият ъпдейт посредством Odin и PC. Тоест, да се закачи телефона на компютър посредством USB и да се флашне новия ром директно.

Относно методите. И трите начина гарантират запазването на данните в устройството, макар да е препоръчително да се форматира цялото преди и най - вече след инсталацията. Освен това при всяко инсталиране има риск от това да си брикнеш телефона. Рискът е най - голям при инсталиране чрез Odin, и по - малък през Kies или OTA.

Сподели, какво точно искаш да направиш и мога да ти напиша упътване стъпка по стъпка за всеки един от методите :)

Отговори