N7100 Galaxy Note II

desinkata12
Регистриран: 21 мар 2013, 12:01

Re: Samsung Galaxy Note II

Мнение от desinkata12 » 19 авг 2014, 00:20

Първата възможност ми звучи перфектно и ще бъда наистина много благодарна за помощта, която можеш да ми окажеш. Надявам се, че не те затруднявам!

А относно смяната с Note 3, имаш право! Ще изчакам още малко за 4-ката, пък ще видим. Свикнала съм много с 2-ката и искам да си я възстановя. А, че ще се взема нещо ново е факт. Само трябва да го избера!

Благодаря предварително!

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 19 авг 2014, 00:59

Ето набързо какво трябва да се случи за да си върнеш устройството в официален вид.

1. Трябва да го рутнеш наново.

2. Трябва да му занулиш брояча на това колко пъти е модифицирано.

3. Трябва отново да го ънрутнеш.

1. За съжаление, приложението, което нулира брояча има нужда от Root права понеже модифицира системни файлове на партишън (част от паметта) недостъпни без наличието на Root. Рутва се по метода на ChainFire (CF Autoroot), който е най - надеждния и доказан метод от всички.

2. Зануляването на брояча става относително лесно. Инсталираш едно приложение. Стартираш го. Натискаш нещо си там за потвърждение (ОК най - често). Телефона се рестартира и всичко е ОК.

3. За да стане съвсем в стоков вид трябва да се махнат инсталираните бинарита в системата (root-a). Това става също лесно чрез самото приложение SuperSU (приложението се инсталира автоматично при процеса на рутването). Има си опция пълен ънруут.

След като изпълниш всички тези стъпки апарата ще е в стоков вид (най - вероятно, понеже има и разни други условия). След това ще можеш да получаваш ъпдейти чрез OTA.

!!!ВНИМАНИЕ!!!

Всяка една от стъпките е потенциално опасна и има възможност да си брикнеш телефона и той никога да не заработи отново! Всичко е на твой собствен риск!

Въпреки това, честно казано, риска е изключително малък. Аз съм правил всевъзможни модификации и до сега не ми се е случвало да се прецака необратимо нито едно устройство, макар да се е случвало да има проблеми, но всичко се възстановява.

Реши си дали искаш да минеш през всички тези процедури и пиши решението си. Тогава ще ти напиша упътване стъпка по стъпка какво точно да направиш.

Допълнение. Самото инсталиране на новия ъпдейт чрез Odin е доста по - бързо и лесно занимание, така че, ако не ти е належащо да си връщаш устройството в стоков вид, може съвсем просто да го ъпдейтнеш до KitKat 4.4 :)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 19 авг 2014, 01:24

Ако е активирала Кнокса, нищо не може да направи засега...

Деси, флашни си ром-а, дето съм го написал - Ditto Note 3 - невероятен е! Няма да съжаляваш нито за миг! Преди това през Один си сложи 4.4.2, който можеш да свалиш от sammobile.com

stefanicio
Контакти:

Мнение от stefanicio » 19 авг 2014, 02:02

[Quote]Ако е активирала Кнокса, нищо не може да направи засега...[/Quote]

Напротив. За разлика от новите модели на Samsung, в по - старите Knox е само софтуерно имплементиран и може да се премахне и занули. Новите модели имат One Time Programmable бит, който се намира на чипа на процесора и стане ли от 0 в 1 няма връщане назад. Може да се заобиколи, но не и да се възстанови в първоначален стадий. В Note II обаче този брояч е софтуерен и може да се върне :)

konsta66
Регистриран: 16 дек 2008, 16:03

Мнение от konsta66 » 19 авг 2014, 07:12

[Quote]Ако е активирала Кнокса, нищо не може да направи засега...
[/Quote]
EasyUninstaller реши проблема(yes)

desinkata12
Регистриран: 21 мар 2013, 12:01

Мнение от desinkata12 » 19 авг 2014, 09:59

Като цяло връщането в стоков вид не ми е толкова важно. Искам да си обновя Андроида по възможно най-лесния и безопасен начин.

Много благодаря, Стефан!

stefanicio
Контакти:

Мнение от stefanicio » 19 авг 2014, 15:10

Щом искаш просто да си ъпдейтнеш телефона, най - добрият бърз и лесен начин е чрез Odin и флашване през USB.

Какво ти трябва.

1. Запази си цялата информация от апарата (направи Backup) и извади SD картата (ако имаш такава)

2. Изтегли си необходимия Стоков KitKat Rom. За България е наличен само Мтел-ския вариант, но не е задължително да си инсталираш него. Спокойно може да сложиш който и да е европейски. Ето линкове към двата варианта:

Мтел KitKat 4.4.2 - http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=31211

Унгарски KitKat 4.4.2 (по - нова версия от тази на Мтел) - http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=33907

3. Следващото нещо, което ще ти трябва е програмата за флашване, която се нарича Odin. Ето линк към нея - http://www.dropbox.com/s/0ze3qkw20l08zby/Odin3_v3.09.zip

4. След като изтеглиш фирмуера и Odin трябва да разархивираш файловете. При ROM-а ще ти се появи един голям файл с разширение .md5, а при Odin три файла от които единия е изпълним (exe).

5. Постави телефона в Download Mode - Изключи го и изчакай да извибрира, след това задръж Volume Down + Home + Power и след като се включи, натисни Volume Up за да потвърдиш.

6. Рестартирай си компютъра (за да се застраховаш от евентуално забиване на някоя програма работеща във фонов режим или нещо подобно).

7. Стартирай Odin от изпълнимия файл и ще ти се покаже такъв прозорец - http://www.dropbox.com/s/1yrn4d058lfsn12/Screenshot%202014-08-19%2014.27.58.png

8. Цъкваш с мишката върху AP и в прозореца, който се показва избираш онзи .md5 файл с фирмуера, който разархивира в т. 3. (трябва да навигираш до мястото в което си го разархивирала). Ще отнеме известно време, след като избереш файла, да се зареди и провери от Odin. Може да ти изписва Not Responding, но не се притеснявай. Просто изчакай програмата да си свърши работата и след това тя ще изглежда по следния начин - http://www.dropbox.com/s/9a9anm5matyuwog/Screenshot%202014-08-19%2014.48.46.png (надписите ще са различни, понеже аз зареждам ROM за друг модел апарат, а не за Note II, но принципа е същия)

9. Свържи апарата в Download Mode (както е описано в т.4) към компютъра посредством USB кабел. Ако никога не си го свързвала в този режим до сега ще трябва да изчакаш малко докато се инсталират USB драйверите. Това ще стане автоматично и за съвсем кратко време (от секунди, до минути в зависимост от компютъра). В прозореца на Odin ще ти изпише, че апарата е закачен и ще ти светне горе в ляво първия правоъгълник.

10. Увери се, че отметката на Re-Partition НЕ Е ПОСТАВЕНА!!! В общи линии трябва да има отметки само на Auto Reboot и на F. Reset Time.

11. Сега остава просто да натиснеш Start и да изчакаш новият ROM да се инсталира. Ще отнеме приблизително 5 - 6 минутки (времето отново зависи от компютъра и от други фактори така че може да варира). През това време телефона е възможно да премигва, светва, угасва и други подобни неща. След като всичко е готово апарата ще се рестартира сам. В прозореца на Odin ще ти изпише, че всичко е минало успешно (Pass) и след като телефона се стартира отново просто го откачи от USB.

12. Влез в настройките на телефона и въведи Factory Data Reset (заводски настройки). Тази стъпка не е задължителна, но е горещо препоръчителна, понеже е възможно някои стари системни файлове да са останали и това да доведе до конфликт с новите.

13. Възстанови си информацията и сложи отново SD картата (ако имаш такава).

!!!ВНИМАНИЕ!!!

Както всеки път казвам, макар този метод да е относително безопасен, не може да се каже, че е 100% сигурен. Има възможност да си повредиш устройството и то никога повече да не сработи. Не нося отговорност за всеки възможен проблем, който би се случил, ако не изпълниш която и да е от точките или промениш нещо.

Какво да правиш, ако евентуално нещо се случи и как да познаеш изобщо, че се е случило. Признаците за нещо, че не е както трябва са доста конкретни. Ако по време на инсталация процеса прекъсне, ако започнеш да го инсталираш и се проточи 15 - 20 без нищо да се случва, ако след инсталацията телефона отказва да се стартира или се рестартира от самосебеси без да правиш нищо... Изобщо всичко, което е различно от нормалното положение в което си свикнала да го виждаш. Ако евентуално нещо подобно се случи първото нещо, което трябва да направиш е да не се шашкаш и да цъкаш с мишката по разни прозорци, или още по - лошо, да натискаш всевъзможни копчета по телефона и да му вадиш батерията. Остави го просто така, успокой се и пиши във форума. Спомни си много внимателно какво точно си направила стъпка по стъпка и го напиши. Много е възможно да се е получил малък проблем, който може съвсем лесно да се отстрани, а ако ти се шашнеш и започнеш да натискаш разни неща да го влошиш и дори да стигне до степен в която да не може да се оправи.

Пожелавам ти успех :)

bugmenot
Регистриран: 07 юли 2006, 14:44

Мнение от bugmenot » 19 авг 2014, 16:09

@Стефан, няма ли да е по-добре, да редактираш (ако искаш) линковете към "dropbox" и вместо "http(s)://" да ги направиш с "http://" за да са "Clickable" (маркирани в форума като 'линкове'). При отварянето им, ще си се преобразуват на "защитена връзка" - http(s).

[i]Аз, на твое място, бих и оправил телефона чрез Remote Control.[/i]

Лично аз, бих и предложил да го рутне с TowelRoot {исисква интернет > клика се на "Make it rain"}, но не знам дали работи на Note 2, не съм пробвал лично, и после по реда на нещата - SuperSU -> Triangle Away, така се елиминира нуждата от използването на PC за операцията. Много е важно също, по какъв качин е UnRoot-нала предишния път. Има вероятност binary-то, да си е в системата, а в същото време програмите, като Root Checker Pro да не показват, че устройството е рутнато, само защото няма SuperSU/SuperUser който, да поиска от потребителя, да разреши достъпа на програмата до системата. В този случай помага старата версия на CPU-Z (v.1.04), която в "System" таба, най от долу на "Root Access" показва дали наистина има Root или не, и това при условие, че не и е нужен Root достъп, за да провери това.
[i](Всичко това, съм го писал с възможно най-малко технически термини, за да може всеки да ме резбере, колкото и представа да си няма от "дълбините" на Android.)[/i]

[B]Чудя се, защо някой би искал, умишлено да си сложи (причини) KitKat на устройството.[/B]
Ако имаше как, и на очаквания Note 4 бих му сложил JB, но за съжаление няма.
[i]Няма смисъл да споменавам проблемите с platform.xml и реално, колко работа върши промяната му, също и 'мазалото' с media_rw групата.[/i]
Реално системните ядове с KitKat, стигат за да се напише цяла книга, стига да имаше нещо смислено в това :D.

stefanicio
Контакти:

Мнение от stefanicio » 19 авг 2014, 18:17

Благодаря за препоръките за линковете. Изобщо не бях обърнал внимание. Относно останалите неща, които си писал съм съгласен с теб. Аз лично бих направил доста по - различни неща и 100% бих си рутнал телефона и разчистил боклуците. Относно ползата от ъпдейтване до KitKat 4.4.2 за Note 2, съм до някъде съгласен. Вярно е, че и този ъпдейт, както всички последни ъпдейти на флагманите от миналото са доста претупани и пълни с бъгове и реално няма полза, но от друга страна повечето хора предпочитат да имат най - новата версия на операционната система на апаратите си и това тяхно желание е ирационално. Една приятелка искаше да и препоръчам телефон, който да си купи и аз и дадох един два варианта и тя все ме опонираше, че там където чела спецификацията на устройствата, тези дето и препоръчвам не били с KitKat, а с 4.3. Не че тя изобщо знае кое какво е и всъщност спецификациите бяха стари, но в края на краищата си купи такъв телефон, който си идваше с инсталиран 4.4 и това е. Та, мисълта ми е, хората са различни и искат различни неща. За ънрутването си прав наистина. Не се знае какво и как е направила. Затова аз и препоръчах метода с флашване на цял ром с BL, Modem, Recovery и Kernel. Така поне ще е сигурна, че всичко което е пипала преди (и може би оплескала) е елиминирано и няма да има последващи проблеми от предишните си действия.

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Мнение от renita_ltd » 21 авг 2014, 16:30

От няколко месеца имам проблем с програмите за показване на файловете в телефона. С вградената "моите файлове" мога да трия файлове и папки без никакъв проблем. С всяка друга инсталирана програма не мога да трия и премествам. Дава файла не може да бъде изтрит и това е, мога само да отварям и разглеждам. Дали някой има или е имал такъв проблем, или поне дайте някаква идея да го оправя, че откачам? Не съм сигурна, но имам чуството, че това стана след ъпдейта с 4.4.2. Също тел е преинсталиран и пак същото.

Отговори